Pytania do prawdziwych kociarzy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2004 6:17

Bioršc kota ze schroniska można się dowiedzieć conieco od schroniskowych opiekunów o jego charakterze. Wprawdzie w schronisku kot jest zestresowany i zachowuje sie inaczej, niz w warunkach normalnych, ale raczej potrafia oni odróżnić agresywnego nerwuska od łagodnego flegmatyka. Dobrze jest więc poprosić osobę opiekujšcš się kotami o pomoc przy wybieraniu szczęœciarza - o ile serce nie podpowie Ci , ze ten i tylko ten !

Sama mam kotkę ze schroniska. Gdy trafiła do nas miała 5 lat i wszystko juz umiała ( kuweta, drapak itp.). Jest kochana i rozumna, choć czasem budzi sie w niej tygrys, a obserwacje tej przemiany to czysta frajda !
Mruczka niczego nie niszczy, choć przyznaję, że do doniczek ma słaboœć - dwie już poległy....

Mruczka

Od: Pt lut 13, 2004 11:22

Post » Wto kwi 13, 2004 8:37

Też mam Klarę ze schroniska...Jest z nami juz 6 lat, kwiatków nie zjada, wie co do czego służy, jest naprawde kochana...Tylko uważaj, kotek ze schroniska to jednak spore ryzyko, ze nie przezyje...przygotuj sie na walkę. Po wzięciu Klarci ze schroniska przez tydzien jezdziłam z nią na zastrzyki, wet dawał jej 5% szans...na szczescie sie udało. Teraz to moj skarb, wiec warto :D
Obrazek
We move like cagey tigers
We couldn't get closer than this
The way we walk
The way we talk
The way we stalk
The way we kiss...

charlotte

Od: Śro kwi 07, 2004 22:23

Post » Wto kwi 13, 2004 11:03

wiecie co? chyba jednak skonczy sie na psiutku ze schroniska ;) coprawda tata mowi, ze tylko ewentualnie kot... ale ja sie boje, ze kot szybciej by wyfrunal z mojego domku niz frunal... tak wiec chyba do punktu a wroce: czyli do mordeczki- przyjaciela dla Toyotki :)
dzieki wszystkim, ze pisali- piszcie dalej dla takich niepewnych :) ja bede tu zagladala (jako przyszly wterynarz na kotach tez musze sie mniej wiecej orientowac ;))

pozdrowki 4 all !
" Gdy wszyscy Cię opuszczą to zwierzak zawsze będzie przy Tobie "

kalun!a

Od: Nie kwi 11, 2004 19:09

[poprzednia]