ZAGINĄŁ KOCUR GEZNAR, Kraków okolice cm. Rakowickiego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 11:11 Re: ZAGINĄŁ KOCUR GEZNAR, Kraków okolice cm. Rakowickiego

Z tymi zabezpieczeniami to skomplikowana sprawa — kot nie wypadł przez uchylone czy otwarte okno, on otworzył sobie lufick zupełnie sam. Nie mam innego pomysłu na zabezpieczenia jak nabicie siatki od zewnętrznej części okna. Mam tylko obawy czy aby Kocur nie zerwie takiej siatki? Polecacie jakieś inne rozwiązania?
Choć trochę przykurzony Pieszczoch przytula się i pomrukowywuje jak gdby nigdy nic.

wlascicielmakity

Od: Pon sie 01, 2011 12:54

Post » Czw mar 15, 2012 11:16 Re: ZAGINĄŁ KOCUR GEZNAR, Kraków okolice cm. Rakowickiego

Polecam siatkę rybacką. Jest wytrzymała na warunki atmosferyczne, ale też jest mocna.
Można popytać w sklepach wędkarskich. Często gęsto w takich miejscach można poprosić o ucięcie na wymiar i obszycie. Później już tylko montowanie w okna:)

Ozanna1405

Od: Wto wrz 06, 2011 19:35

Post » Czw mar 15, 2012 12:17 Re: ZAGINĄŁ KOCUR GEZNAR, Kraków okolice cm. Rakowickiego

wlascicielmakity pisze:Z tymi zabezpieczeniami to skomplikowana sprawa — kot nie wypadł przez uchylone czy otwarte okno, on otworzył sobie lufick zupełnie sam. Nie mam innego pomysłu na zabezpieczenia jak nabicie siatki od zewnętrznej części okna. Mam tylko obawy czy aby Kocur nie zerwie takiej siatki? Polecacie jakieś inne rozwiązania?

Nie trzeba niczego nabijać :wink:
http://koteria.org.pl/niebezpieczne-okna

W tekście sa linki do różnych zabezpieczeń, które można też zrobić samemu.
Naszą siatkę sprawdzaliśmy rzucając w nią złożonym namiotem :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia]