RUDE KOTKI I TRIKOLORKA zabrane ze wsi ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 04, 2012 21:40 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon mar 05, 2012 8:47 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Maly rudy został "dostrzeżony" w listopadzie. Ma stałe zęby, wet powiedział, że ma ok. 6 miesięcy. Karłowatość, jak to we wsobnym rozmnażaniu się.

moguncja

Od: Wto lip 01, 2008 10:52

Post » Pon mar 05, 2012 9:47 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

podrzucam. rude, tri i pingwiniaki szukają domów, a mają już o jeden dzień mniej na te poszukiwania :roll:
A nie dość, że chodliwe to miłe :wink: Komu, komu? 8)

AnielkaG pisze:
Obrazek

8O :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon mar 05, 2012 22:34 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Kocury wykastrowane. Kotki w dobrym stanie (trzy czarne i 3 szylki i tri) też. Jedna szylka jest mamą dwóch pozostałych chyba. Dwie rude i małą tri zabrałam do domu bo chore i nędzne, nie nadają sie do sterylki. Non stop jedzą.
AnielkaG

Post » Pon mar 05, 2012 23:40 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Kurcze.....podrzucę chociaż.
Niestety aktualnie mam na stanie : czarno - białego co tylko miejsce blokuje....tri w dt., rudo - białą do dopracowania ( wciąż na strychu) i o zgrozo!!!!!!! długowłosego czarnego wciąż na ulicy...
Kasa jest - tylko dt brak.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 06, 2012 6:03 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

DT jak na lekarstwo :cry:
Podrzuce :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto mar 06, 2012 10:06 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

AnielkaG pisze:Kocury wykastrowane. Kotki w dobrym stanie (trzy czarne i 3 szylki i tri) też. Jedna szylka jest mamą dwóch pozostałych chyba. Dwie rude i małą tri zabrałam do domu bo chore i nędzne, nie nadają sie do sterylki. Non stop jedzą.

No i kolejny dzień za nami, a Aniela ma 3 kolejne bidy u siebie... Może ma ktoś miejsce na choć jednego, miłego i chodliwego tymczasa?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto mar 06, 2012 13:19 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

zaznaczam,
u mnie Tośka ma dziś zdejmowane szwy i jeszcze jesteśmy przed szczepieniami na wszelkie zło,
co wiadomo o tej czarnulce?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto mar 06, 2012 13:41 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

na razie niewiele, jest spokojna, miła, brałam ją na ręce, ale oczywiście wystraszona, drobna, młoda
jest po sterylce, będzie odrobaczona, bo wszystkie koty mają robale, ale nie ma kataru, ładne oczy
w ciągu tygodna będę wiedziec coś więcej o jej charakterze, nawet mozemy pojechac do Koterii to ja zobaczysz;
AnielkaG

Post » Wto mar 06, 2012 13:57 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

AnielkaG pisze:

na razie niewiele, jest spokojna, miła, brałam ją na ręce, ale oczywiście wystraszona, drobna, młoda
jest po sterylce, będzie odrobaczona, bo wszystkie koty mają robale, ale nie ma kataru, ładne oczy
w ciągu tygodna będę wiedziec coś więcej o jej charakterze, nawet mozemy pojechac do Koterii to ja zobaczysz;

pw
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro mar 07, 2012 10:04 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

To jest Tycjan, zabrany z tej wsi. ma stałe zeby, więc jakieś 5-6 miesięcy.
Waży 0,75g. jest szkieletem obciągniętym skórą. Gdyby mi nie zależało na zabraniu stamtąd pozostałych kotów (jest jeszcze co najmniej 10) to Pan właściel miałby sprawę sądową o znęcanie się. Pan nie jest wsiowym prostym chłopiną, jest inteligentnym człowiekiem "z Warszawy" jak sam podkreśla. Ma samochód, głodem nie przymiera. Kot był zapchlony, jest zarobaczony i chory. O skrajnym zagłodzeniu nie wspomnę. Pan nie chciał go oddac bo "go lubi", wykazałam się niezwykłą dla mnie cierpliwością w negocjacjach, aż kota oddał. Żadne ze zwierząt nie widziało weta na oczy.

Obrazek
Obrazek

Bardzo, bardzo dziękuję trzem Osobom, które zaoferowały DT i DS dla tych kotów. Szczegóły na PW. Na ratunek przed powrotem do głodu i zimna czekają jeszcze 2 kotki czarno- białe i jeden rudo- biały kocurek. Jesli ktoś się waha z powodów finansowych mogę zasponsorowac szczepienia, żwirek i karmę.
Koty mają czas do poniedziałku, wtedy tam jedziemy jeszcze raz.
Kocurki sa po kastracji, czuja się dobrze. Duże kotki też w porządku, dwie małe szylki kiepskie, one były najsłabsze z tej operowanej grupy. Moje trzy kotki jedzą i śpia, dostają antybiotyki i leki do oczu. Kocurek juz trochę zywszy, ale nadal je wszystko co dostanie, nie robi mu róznicy czy to śmietana, czy rosół, czy kurczak, wołowina czy ryż.
AnielkaG

Post » Śro mar 07, 2012 10:22 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Jaka chudzinka :cry:
Może napisz w jakim wieku są pozostałe do zabrania kocie. Jak cięte to pewnie najmniej z 6 m-cy.
A nie można mu już po wszystkim postawić zarzutów?
Co u niego jeszcze zostało?
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 07, 2012 11:11 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Koty są młode, tylko 1 kotka ma kilka lat (trikolorka która wraca), kocurki ok. roku, szylki - jedna ok. roku- dwóch lat, mniejsze - pół roku, biało czarne kotki tez maks 2 lata.
Na pewno zostały 3 kotki (widziałyśmy dwie w domu, jedna w tunelu foliowym) i co najmniej 8 kocurów.
AnielkaG

Post » Śro mar 07, 2012 13:01 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Tyle nieszczęścia :cry:
Pilnie pomoc potrzebna :!:
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 07, 2012 20:26 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Jeden rudy kocurek właśnie pojechał do DT :)
AnielkaG

[poprzednia][następna]