~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 09, 2012 9:20 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Poczytam :)
Właśnie gdyby chociaż jedna była oswojona, to na pewno by było łatwiej...
zwłaszcza, że ja jestem tylko tymczasem dla nich i na zawsze tu zostać nie mogą..
więc nie ma to tamto po prostu MUSZĄ się oswoić

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt mar 09, 2012 9:21 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

iskra666 pisze:więc nie ma to tamto po prostu MUSZĄ się oswoić

Takie nastawienie to już połowa sukcesu :)

Chociaż Mietka też przyszła na tymczas :mrgreen: i tak jakoś już zostanie na wiecznym tymczasie :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Pt mar 09, 2012 9:24 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

No u mnie nie ma takiej możliwości, żeby jakikolwiek kot został na stałe.. mogę mieć tylko tymczasy :/

iskra666

Post » Pt mar 09, 2012 9:28 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Ja Cię nie namawiam :)
Mimo, że Mietka zostaje na DS to i tak zależy mi, żeby w miarę szybko zmądrzała, bo mi klatkę blokuje :mrgreen:
No i ja mam ten komfort, że w razie gdyby się okazała skrajnie niereformowalna (czego, póki co, nie przyjmuję do wiadomości), no to trudno, niech sobie mieszka za łóżkiem.

A Ty nie masz możliwości odseparowania dzików od siebie? Może łazienka?

spinca

Post » Pt mar 09, 2012 9:31 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Jak zabezpieczę klatkę, z której zwiewają to prawdopodobnie Sasza w niej zamieszka a Kola będzie sobie chodzić wolno,bo Koletka bardziej rokująca i czasem nawet wychodzi.
Nie mam możliwości odseparowania, bo mam tylko i włącznie jeden pokój do dyspozycji kociej..

iskra666

Post » Pt mar 09, 2012 9:32 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

o.. i właśnie Kola wychyliła głowę spod łóżka i w tym momencie sąsiad zaczął napierdzielać udarówką..
no co za niefart.. :lol:

iskra666

Post » Pt mar 09, 2012 9:43 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Myślę, że taka koncepcja jest w porządku, że jedna luzem, druga w klatce.

Ja w ogóle jestem zdeklarowaną miłośniczką klatek, koty się bardzo fajnie oswajają i luzują w takich warunkach. Autentycznie z dnia na dzień widzę, że Mietka reaguje nerwowo na coraz mniejszą ilość hałasów czy naszych ruchów.

Fajne są takie dziki, satysfakcja później nie do podrobienia :)

spinca

Post » Pt mar 09, 2012 11:03 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

I znowu u Ciebie cuda na tymczasie :1luvu: potrzymam za oswajanie :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob mar 10, 2012 12:00 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Nie takie dziki się oswajają ;)

Ciekawska pierwsze 3 dni spędziła pod szafą ;) Na kuwetę przy nas długo nie było szans.. A wczoraj moja noga została zbarankowana po raz drugi!!! Wszystko jest możliwe ;) A jak są z Wami w jednym pokoju, to też powinno pójść szybciej.. U nas bardzo pomogły też kropelki Bacha..

Trzymam kciuki za dzikuny ;)

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Wto mar 13, 2012 21:30 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Chwilowo w związku z przeróżnymi sprawami olałam koty :)
Olałam w sensie, że karmię, sprzątam kuwetę i nie zwracam na nie uwagi, bo czasu brak..
tym tez sposobem Kola łazi po pokoju na luzie w miarę, śpi na klatce, śpi na fotelu i jak przechodzę obok nie zwracając na nią uwagi , to śpi dalej.. ale najfajniej jest jak śpi na łóżku :) Jednak fioletowy kocyk zdobywa !
Ostatnio nawet spała z nami a dziś zżarła mi pasę tuńczykową z ręki.

Sasza niestety koczuje pod łóżkiem. dziś wyszła do miseczki bo jedak głód ją przypilił i nie zwiała na mój widok.
W nocy już nie łazi po ścianach, nie wydziera się.. no czasem woła miłośnie Kolę ale cichutko.

Jak pisałam.. na razie olewamy koty na tydzień-dwa i się zobaczy co dalej.
Tż jest optymistą i twierdzi, że mamy czas i że panny się oswoją..
ja twierdzę, że Sasza bez klatki się nie oswoi, a im dłużej u mnie jest nieoswojona tym gorzej będzie ją wypuścić na działki..a zostać nie może.. na razie odpuszczam temat i się zobaczy.
Kola pewnie się oswoi bo młoda i głupia i łasa na jedzenie i zabawki.
Właśnie też gdzieś zgubiła swoją myszkę.. ech..

Zdjęć raczej brak, bo nie mam jak im zrobić.. chyba mam jedno Saszy jak tylko przyjechała, jak odkopię to wrzucę.

Odnośnie kropelek to myślałam też o nich, ale niestety jest tak, że Sasza wychodzi tylko w nocy a w ciągu dnia wszystko wyżera Kola. Poza tym trzeba by te krople chyba podawać 4-8 razy dziennie, co jest totalnie awykonalne
w naszym przypadku. Chyba kupię dziewczętom Calmaida i feliwaya [czy jak to się tam pisze]

iskra666

Post » Wto mar 13, 2012 21:34 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Za kciuki dziękuję :) Nieustająco są potrzebne :)))

iskra666

Post » Wto mar 13, 2012 22:39 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Sasza właśnie weszła na klatkę na której leży kocyk i zaczęła go ugniatać 8O 8O 8O

iskra666

Post » Wto mar 13, 2012 22:50 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Za oswajanie dziewczynek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto mar 13, 2012 23:22 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Kciuki jak najbardziej nieustające :ok: :ok:

A co do kropelek, podaje się je 4 razy dziennie i można to robić dodając po prostu do jedzonka albo smakołyku (my dodawaliśmy Ciekawskiej do mleczka kociego ;) )

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Śro mar 14, 2012 22:08 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

muszę poczytać o tych kropelkach :)

iskra666

[poprzednia][następna]