Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 02, 2012 14:53 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

Czy uporczywe zadawanie tych samych pytań, choć otrzymało się na nie już odpowiedź, nie jest na tym forum uznawane za trolling?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt mar 02, 2012 14:54 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

W zaistniałej sytuacji,nie zamierzam płacić ci ani wspomagać twojej utajnionej działalnosci(dotyczy to również wpłat na konta które ty podajesz).
Nie czujesz elementarnej potrzeby wyjaśnienia sytuacji.Rozwiania watpliwości.
Nie chcesz byc wolontariuszem,którego działalnosć na rzecz zwierzat jest przejrzysta i transparentna?
Dziwi mnie twoja nagła przemiana w tej kwestii,odkad pytania dotyczą kota twojego a nie cudzego...
Legnica

Post » Pt mar 02, 2012 14:57 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

MariaD - pytania były zadawane w wątku Teo i tam nie udzielono odpowiedzi.
Wręcz przeciwnie - zażądano zapłaty za odpowiedź :|

Uważam, że naprawdę warto przeczytać tamten wątek i wyciągnąć wnioski.

Na tym forum wielokrotnie podkreślane było, iż upublicznienie danej sprawy (poprzez założenie wątku) uprawnia innych użytkowników do zadawania pytań.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt mar 02, 2012 15:02 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

ksb pisze:MariaD - pytania były zadawane w wątku Teo i tam nie udzielono odpowiedzi.

Ale TU już masz odpowiedź, więc ciągnięcie TEGO watku uważam za trolling.
Przekopiuj cytat na docelowy watek, jeśli masz taką potrzebę.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt mar 02, 2012 15:05 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

ksb pisze:Brak odpowiedzi na ich pytania jest dla mnie równoznaczny z utratą Twojego mandatu do zadawania przez Ciebie pytań (szczególnie tych wnikliwych) w wątkach innych użytkowników.

A ja powiem raczej - taka forma udzielania odpowiedzi, jaką zorganizowała Zofia&Sasza jest dla mnie równoznaczna z powyższym.

A już na pewno po historii z Groszkiem (gdzie Zofia straciła zainteresowanie kotem niemal z miejsca, jak tylko gdzieś go upchnęła), historia z Teo powoduje tak silny niesmak i bezsilność, że aż człowiekowi ręce opadają.
Mieć dom dla kota z FIV, po czym wybrać dla niego małą, zamkniętą klatkę, gdzie mieszka już chyba ponad rok - to brzmi sadystycznie.

Mario - docelowy wątek został zamknięty.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 02, 2012 15:06 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

Docelowy wątek został zamknięty.

I tu nie chodzi o moje potrzeby, ale o fakt ewidentnego lekceważenia innych osób (tych, które pomagały).
Jeżeli masz inne zdanie to trudno.
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt mar 02, 2012 15:23 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

Przeniosę na drugą stronę dla niedowidzących 8)

Kicorek pisze:Odpowiedź od dwóch dni jest w wątku na Kocim Bazarku:

Zofia&Sasza pisze:(...)Teo jest u mnie w domu.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt mar 02, 2012 15:59 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

To o tyle dziwne, że akurat Legnica (podobnie jak piccolo) otrzymała dość szczegółową odpowiedź na pw. Czyżby jednak nie chodziło o kota? ;)
edit: Oczywiście nie mam nic przeciwko upublicznieniu treści tych pw.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt mar 02, 2012 16:03 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

A może o to, że - zgodnie z wielokrotnie powtarzanymi twierdzeniami (również Twoimi przy innych okazjach) - odpowiedź powinna być w wątku, w którym upubliczniłaś sprawę Teo?

Ja mogę napisać o co mi chodzi - o lekceważenie osób zadających pytania :|
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt mar 02, 2012 16:08 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

ksb pisze:A może o to, że - zgodnie z wielokrotnie powtarzanymi twierdzeniami (również Twoimi przy innych okazjach) - odpowiedź powinna być w wątku, w którym upubliczniłaś sprawę Teo?

Ja mogę napisać o co mi chodzi - o lekceważenie osób zadających pytania :|

Ale watek jest zamknięty :oops: Poproś moda, może wklei?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt mar 02, 2012 16:15 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

ksb pisze:Ja mogę napisać o co mi chodzi - o lekceważenie osób zadających pytania :|

A także o brak informacji jak tylko okazało się, że kot do domu nie pojedzie, w związku z czym w Legnicy przepadł fajny domek.
O to, że Zofia przez długi czas nie udzieliła tam żadnej informacji, gdy dużo osób już pytało, co się stało z kotem.
O to, że kazała sobie za tę informację zapłacić.
O to, że nie wywiązała się z obietnicy wklejenia zdjęć - mogła w ogóle jej nie składać w końcu.
O to, że na wielu wątkach kilkakrotnie Zofia podkreślała, że u niej FIVki mogą przebywać tylko zamknięte w klatce, warunki są niewłaściwe dla jakiegokolwiek kota na dłuższy czas, więc prosi o szybkie go zabranie.
O to, że nie czuje się w obowiązku podania takich elementarnych informacji, chociaż sama wymaga ich od innych (nawet odnośnie stanu zdrowia rezydentów dopytuje się opryskliwie i arogancko), strasząc nieraz sądem.
O to, że tak naprawdę stworzyła sobie atmosferę, w której nikt nie zada jej niewygodnych pytań, bo za odpowiedź każe sobie płacić, i to niemało jak na standardy miau.
O to, że nawet jakby ktoś zdecydował się zapłacić za jedno czy dwa pytania, to i tak Zofia się wykręci - dla mnie, zgodnie z informacjami na wątku, Teo przebywał u Zofii w klatce czy niewielkiej wydzielonej wolierze, w każdym razie małym pomieszczeniu. Nawet gdybym zapłaciła te 50 pln i zadała pytanie, czy wciąż tam przebywa, to otrzymałabym krótką odpowiedź "nie", jeśliby tymczasowo przeniosła go do kuchni na przykład.

Dla mnie to jest krętactwo w najwyższej formie - od osoby, która chwali się jako tropiąca innych krętaczy i jedyna sprawiedliwa.
Dla mnie to nieetyczne, niemoralne, paskudne i wymagające potępienia.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 02, 2012 16:17 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

Szalony Kot pisze:
ksb pisze:Ja mogę napisać o co mi chodzi - o lekceważenie osób zadających pytania :|

A także o brak informacji jak tylko okazało się, że kot do domu nie pojedzie, w związku z czym w Legnicy przepadł fajny domek.
O to, że Zofia przez długi czas nie udzieliła tam żadnej informacji, gdy dużo osób już pytało, co się stało z kotem.
O to, że kazała sobie za tę informację zapłacić.
O to, że nie wywiązała się z obietnicy wklejenia zdjęć - mogła w ogóle jej nie składać w końcu.
O to, że na wielu wątkach kilkakrotnie Zofia podkreślała, że u niej FIVki mogą przebywać tylko zamknięte w klatce, warunki są niewłaściwe dla jakiegokolwiek kota na dłuższy czas, więc prosi o szybkie go zabranie.
O to, że nie czuje się w obowiązku podania takich elementarnych informacji, chociaż sama wymaga ich od innych (nawet odnośnie stanu zdrowia rezydentów dopytuje się opryskliwie i arogancko), strasząc nieraz sądem.
O to, że tak naprawdę stworzyła sobie atmosferę, w której nikt nie zada jej niewygodnych pytań, bo za odpowiedź każe sobie płacić, i to niemało jak na standardy miau.
O to, że nawet jakby ktoś zdecydował się zapłacić za jedno czy dwa pytania, to i tak Zofia się wykręci - dla mnie, zgodnie z informacjami na wątku, Teo przebywał u Zofii w klatce czy niewielkiej wydzielonej wolierze, w każdym razie małym pomieszczeniu. Nawet gdybym zapłaciła te 50 pln i zadała pytanie, czy wciąż tam przebywa, to otrzymałabym krótką odpowiedź "nie", jeśliby tymczasowo przeniosła go do kuchni na przykład.

Dla mnie to jest krętactwo w najwyższej formie - od osoby, która chwali się jako tropiąca innych krętaczy i jedyna sprawiedliwa.
Dla mnie to nieetyczne, niemoralne, paskudne i wymagające potępienia.

Będę musiała z tym jakoś żyć. :D
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt mar 02, 2012 16:23 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

Zofia&Sasza pisze:To o tyle dziwne, że akurat Legnica (podobnie jak piccolo) otrzymała dość szczegółową odpowiedź na pw. Czyżby jednak nie chodziło o kota? ;)

A ja mogę,jeśli poczuję taką potrzebę.

I po pierwsze Zofia&Sasza,informacje o dalszych losach Teo nie są moimi i twoimi prywatnymi sprawami,więc nie chowaj sie za pw.Założyłaś mu watek w którym pisałaś prosby o pomoc dla niego,do wszystkich forumowiczów i wszystkim forumowiczom należą sie wyjaśnienia.
Po drugie,to co do mnie piszesz w pw to nie do końca prawdziwe wybiegi,aby wyklarować swoją niefortunną decyzje o wstrzymaniu adopcji.
Legnica

Post » Pt mar 02, 2012 16:27 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

Legnica pisze:
Zofia&Sasza pisze:To o tyle dziwne, że akurat Legnica (podobnie jak piccolo) otrzymała dość szczegółową odpowiedź na pw. Czyżby jednak nie chodziło o kota? ;)

A ja mogę,jeśli poczuję taką potrzebę.

I po pierwsze Zofia&Sasza,informacje o dalszych losach Teo nie są moimi i twoimi prywatnymi sprawami,więc nie chowaj sie za pw.Założyłaś mu watek w którym pisałaś prosby o pomoc dla niego,do wszystkich forumowiczów i wszystkim forumowiczom należą sie wyjaśnienia.
Po drugie,to co do mnie piszesz w pw to nie do końca prawdziwe wybiegi,aby wyklarować swoją niefortunną decyzje o wstrzymaniu adopcji.

To jest twoja ocena, masz do niej prawo. Niestety innych wyjaśnień udzielić nie jestem w stanie, bo musiałabym coś wymyślić, a nie zwykłam kłamać ;)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt mar 02, 2012 16:28 Re: Zofia&Sasza gdzie jest Teo??????????????????????????????????

MariaD pisze:
Kicorek pisze:Odpowiedź od dwóch dni jest w wątku na Kocim Bazarku:

Zofia&Sasza pisze:(...)Teo jest u mnie w domu.

Edit: osoby chętne zweryfikować tę informację mogą zawsze zwrócić się do Zofia& Sasza z prośbą o umożliwienie im osobistego obejrzenia kota.

Zwracam się więc z prośbą do Zofia&Sasza o umożliwienie osobistego obejrzenia kota!
Legnica

[poprzednia][następna]