Zatrucie pokarmowe ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 8:14 Re: Zatrucie pokarmowe ?

Za zdrówko :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 22, 2012 23:15 Re: Zatrucie pokarmowe ?

Kurde, jednak nie jest tak kolorowo jak się spodziewałam. Nie wiem zupełnie o co chodzi teraz. Niby jeden kot mi wyzdrowiał, zaczął biegunkować drugi. Podałam węgiel i od tamtej pory hmm... nie widziałam jaka była kupa, ale z relacji innych domowników, którzy zajęli się sprzątaniem kuwety pod moją nieobecność raz taka a raz taka. No a dzisiaj zupełnie nic. I nie dość tego, zaczął mi robić na mokro kolejny kot -.- robi się z tego jakaś dziwna, ale poważna sprawa.
Narazie zdarzyło się to tylko raz - mam nadzieję, że po mleku, którego się prawdopodobnie napiła.

Ale może mieliście takie doświadczenia? Ja już od zmysłów odchodzę, na leczenie czterech kotów jednocześnie mnie nie stać i mogę sobie pomarzyć o kolejnej wizycie u weterynarza.
Podawać im wszystkim węgiel ? Jeśli nie pomoże to przynajmniej nie zaszkodzi...
Co o tym myślicie ?

Proszę o kolejne rady...

ettariel7

Od: Wto sie 09, 2011 9:50

Post » Pon sty 23, 2012 0:12 Re: Zatrucie pokarmowe ?

U mnie w lecie czterech kotów zaczęlo walić na rzadko :roll: :strach: Potem bylo trochę lepiej, a potem znowu wrócilo. Skończylo się na zastrzykach antybiotyku dla wszystkich. Trzeba bylo widzieć minę weterynarza, kiedy nabieral lek do 12 strzykawek :lol:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sty 23, 2012 0:45 Re: Zatrucie pokarmowe ?

U nas przyczyną były pasożyty.
Badanie kału to koszt ok. 20 zł.
Plus leki, które wet przepisze dla całego stada w zależności od tego, co stwierdzi w kociej kupie.
Oczywiście, jeśli to pasożyty.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia]