w białaczkowym domu,foty str75,86,lekko nie jest...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 19:48 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Kasia D. pisze:Gdzie jest Gracja?

Brałaś ją ode mnie razem z Norką.

Kasiu D. spokojnie, pytanie ale nie w takiej formie. Zapytaj normalnie. Nie podejrzewam żeby Bożena mordowała koty, a twoje pytanie tak zabrzmiało. Jest jeszcze cos takiego jak PW. Już wiem dlaczego ludzie rezygnują z miau. Czy gdyby nie powstał ten wątek to byś się nie zainteresowała. To jest wątek zwierząt Bożeny, ciesze się że na niego trafiłam odzyskuje wiarę w ludzi, chętnie takich ludzi wspieram i jak widzę taki wpis to nic nie rozumie. Wytłumacz swój wpis. Kiedy Bożena ją od Ciebie brała i dlaczego dopiero teraz się tym zainteresowałaś, chyba masz tel żeby się zapytać.
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2012 8:12 przez joanna3113, łącznie edytowano 1 raz
joanna3113

Post » Śro sty 04, 2012 19:55 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

JUż doczytałam, ze umarła.

:?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro sty 04, 2012 20:13 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Nie każdemu kociakowi jest pisane długie życie :( Robimy co mozemy nie Bożenko :oops:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sty 04, 2012 20:44 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Kasia D. pisze:JUż doczytałam, ze umarła.

To teraz podaj w którym wątku. Każdy widzi tylko twój wpis. Na przyszłość przeczytaj a później pisz, a tak obrzuciłaś Bożenę błotem i co zliżesz teraz.

Kasia D. nie wiem po co takie osoby jak ty pojawiają się na wątku, przecież czytać umiesz jak widzę doczytałaś, czy nie lepiej najpierw doczytać potem pisać.
joanna3113

Post » Śro sty 04, 2012 21:36 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

BOZENAZWISNIEWA pisze:Witam serdecznie,ze tez powiem:w końcu.Mamy jeszcze troche pracy,a meg11 juz zmeczona ta "robota społeczną",ze az linki watków pomieszała :) Wiecej jutro,bo musimy tez "żyć"
Ja sie zbieram do weta z Czarnuszkiem,Daisy i Rumcajsem

Robię to po raz pierwszy praktycznie :mrgreen: linki wzięłam z pierwszego Twojego postu.
Myślę że to kwestia dogadania i jutro się poprawi.
Najważniejsze że kociaste ujrzały światło dzienne na swoim zbiorczym wątku :mrgreen: :mrgreen: :ok: :ok: za wątek.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro sty 04, 2012 21:36 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

joanna3113 pisze:Kasia D. nie wiem po co takie osoby jak ty pojawiają się na wątku.

Też się sobie dziwię po co tu wlazłam.
Jak bym nie wiedziała co zastanę... :roll:

PS
"w" wątku, a nie "na".
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro sty 04, 2012 21:41 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Kasia D. pisze:
joanna3113 pisze:Kasia D. nie wiem po co takie osoby jak ty pojawiają się na wątku.

Też się sobie dziwię po co tu wlazłam.
[Jak bym nie wiedziała co zastanę... :roll:

PS
"w" wątku, a nie "na".

Mam do Ciebie prośbę jeśli nie masz nic ciekawego i mądrego do pisania- nie pisz tu. Wątek ma dopiero kilka godzin a Twój wpis nie wnosi kompletnie nic merytorycznego. Za to sugeruje? nie wiem, może początek kolejnej kłótni na tym forum? aż tak Ci na tym zależy?
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro sty 04, 2012 21:47 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Kasia D. pisze:Gdzie jest Gracja?

Brałaś ją ode mnie razem z Norką.

Gracja umarła po ataku padaczki pół roku później,staneło jej serduszko.Czekałam na umowy adopcjne od Pani,ksiażeczki,nie dostałam.Na nk zablokowała mnie Pani,wiec nie bardzo miałam gdzie o tym poinformować.Na MIAU sie Pani nie odzywała.Przykro mi bardzo,ze Garacji nie udało sie pomóc.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 04, 2012 21:57 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Kasia D. pisze:JUż doczytałam, ze umarła.

Bardzo mi przykro,kiedy sie zorientowalismy ,ze drga jej powieka od razu byłam z nia na badaniach.Tam niestety wet kazał poczekac i obserwowac,gdyz nie miała typowych ataków padaczki,DLATEGO TRUDNO BYŁO wywnioskowac po jednym zaobserwowanym "razie"-jak drgała jej prawa czesc pysia i chwilowo "odjechała".Poza tym była zdrowa.Jadła bawiła się ,leżała w wiklinowych 'donicach'-to jej ulubione miejsce było.Jak szukałam zdjęc do tego watku na picassa to tez ja znalazłam.Moze jak Meg11 odpocznie po skończeniu watku to zrobimy kacik pamięci i tam wstawimy Grację i inne koty jakim nie udało się pomóc
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 04, 2012 22:09 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Witam się ze wszystkim.
Będę zaglądać :kotek:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro sty 04, 2012 22:28 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

BOZENAZWISNIEWA pisze:Moze jak Meg11 odpocznie po skończeniu watku to zrobimy kacik pamięci i tam wstawimy Grację i inne koty jakim nie udało się pomóc

Nie może. Na pewno :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro sty 04, 2012 22:39 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Witam :wink:
Gosiara

Post » Śro sty 04, 2012 22:47 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

SŁUCHAJCIE,PROSZĘ o uszanowanie tego wątku i nie zaczynanie nowej "rozpierduchy",na zaczepki odpowiadac nie bedę.Bede pisała tylko o tym co jest DZISIAJ i na temat kotów jakie sa TUTAJ teraz...Osobiste uwagi na mój temat nie interesuja mnie,szkoda czasu.Jesli ktos chce nam pomóc wiedzą,rzeczowo,finansowo ,obejrzec zdjęcia i opisy moich kotów to proszę.
Przez lat dwa od czasu "watku rozliczeniowego BZW" zrozumiałam zasady panujace tutaj i zbieram kwity,świstki,skany badań,wydatków...Każdą pomoc wpisze i odnotuję.
Poza tym zdobywam tu wiedze odnośnie kotów ,ich chorób i wetów,a to dla mnie najwazniejsze.

Tak jak napisałam pojechałam do weta z 4 kotami:Rumcajsem, Daisy, Czarnuszkiem i wzięłam na sprawdzenie Czarcika
-Czarcik w 2010r miał powazne problemy z nerkami,więc jest stale kontrolowany.Miał niedawno zap.cewki moczowej i dostał tabletki.W tej chwili jest ok.Waży 2,85.Zawsze był "szczupły"
-Rumcajs-waga 3,9kg,tez miał problemy z nerkami,dwukrotnie był w stanie ciezkim,teraz wszystko wyglada dobrze.Dostał dzisiaj zastrzyki, na kolejne 6 dni ,gdyz tabletek łykać nie chce.
-Czarnuszek jest na etapie Unidoxu.Przyjmuje go od 31 grudnia po 1/4 tabl.Od dzisiaj zwiekszone do 1/2 tabl dziennie.Zakraplamy oczka ponownie, gdyż prawe oczko jest zaczerwienione.Nosek niestety b.zapchany ,szczególnie jedna dziurka :( Mały dostaje Interferon i Scanumune.Kontrola za kilka dni.Przydałby się Zylexis.Mały ma apetyt,kupuje mu Kittena RC i zjada wszystko co nałoże mokrego.Miesko dostaje z sosem i Supportem Covalescence.Saszetek Rc nie chce jesc, więc szkoda kupowac, wylizuje tylko sos i zostawia.Lubi Bozitę,Animondę Carny (kupuje z jagniecina, indykiem, wołowina i rybą).Dostaje mieso,ale po kuraku dostaje rzedkich kup,wiec staram sie mu chude podgotowane dawać.
Acha...Czarnuszek przytył-waży 1,85kg i wcale nie był najedzony

Daisy...jest źle :( .Wazy tylko 1,9kg :( Niewydolnosc trzustki/watroby.Musi jeść tylko karme dla kotów chorych.Kupiłam 2 puszki Prescription Diet "I/d"Feline Hillsa i Interstinal saszetki 2,więcej nie było.Mam suchy Interstinal tez musi go jeść.Za 2 puszeczki i 2 saszetki zapłaciłam 22zł.Na kolacje zjadła pół puszki i szukała jeszcze.Nic innego mam jej nie dawać(i tak pewnie cos ukradnie"Juz od jakiegos czasu nie daje jej nic innego niz Interstinal, bo zaraz wszystko "wylatuje"z niej,ale ona jak mieso wyczuje to staje sie TYGRYSEM i trzeba ja zamykac w osobnym pomieszczeniu jak inne koty jedzą...
Dostała kilka kapsułek (nie pamietam nazwy do podawania jej od dzisiaj 1/4 kaps.)na watrobę.
Jadąc do weta zapaskudziła podkłady i transporter.To w pewnym sensie dobrze,bo widać było dokładnie jakiego koloru to wszystko dzisiaj jest,a smród nieziemski :(
Tak mi jej szkoda.Daisy była hospitalizowana w listopadzie,z zaleceniami do eutanazji,ale ona ma taka wole zycia,ze nie mam serca jej uspić.Wiem,ze stan sie juz nie poprawi,a pogorszy,ale póki nie widac,ze cierpi bede o nia dbała jak najmocniej.

Jestem zmeczna.Do weta dojechałam o 19.45,a lecznica do 20-tej.Wet nie był zadowolony :( ale nas przyjął.
Zapłaciłam za wizyte 40zł,za jedzonko-22,za Unidox w aptece 18zł,czes leków mam w domu jeszcze.Czekam na karme dla nerkowców,juz zapłacona,ale jak widzę trzeba teraz Daisy zamawiac puszki Hillsa.Na pewno taniej przez internet :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 04, 2012 22:52 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Trzymam kciuki za Daisy :ok:
Gosiara

Post » Czw sty 05, 2012 10:22 Re: Nadszedł czas na nas...moja "kolekcja"

Pouzupełniałam resztę kociastych. Ja mam fajną wetkę. Pracuje do 19 a ja często bywałam o 18:30 i mnie bez problemu przyjmowała. Masz rację, przez internet zamawianie żarełka wychodzi taniej. :mrgreen:
Daisy :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]