Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 22, 2011 20:12 Re: Ruda kotka, dom tymczasowy na cito inaczej ulica

AnnyLee pisze:Aha... Ja w Olsztynie do jutra, a potem do rodziców, dalej, na mazury.

AnnyLee dziękuję za chęć pomocy, ale ja nie mam jak dowieźć rudej do Olsztyna, ale trzymajcie kciuki.
Coś się dla rudej klaruje, zobaczymy jutro.

Dziękuję za podbijanie wątku, mnie przeziębienie wyłączyło z życia na kilka dni.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw gru 22, 2011 20:39 Re: Ruda kotka, dom tymczasowy na cito inaczej ulica

Gdybym wcześniej przeczytała to pewnie by wyszło coś z tego, a tak to lipa :(

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Pt gru 23, 2011 10:44 Re: Ruda kotka, dom tymczasowy na cito inaczej ulica

Jak tam sytuacja?

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Pt gru 23, 2011 21:59 Re: Ruda kotka, dom tymczasowy na cito inaczej ulica

Dziewczynka właśnie jedzie do domu tymczasowego, któremu bardzo dziękuję za danie ciepłego i spokojnego kącika na święta.
Mam nadzieję, że dziewczynka szybko się przekona, że to nie wasza wina, że została zabrana z domu, który zna od zawsze i wywieziona gdzieś daleko, kotu trudno jest wytłumaczyć, że ludzie, których kochał już go nie chcą, nie kochają i dzień przed świętami wyrzucają jak stary mebel :(

Nie było czasu na zdjęcia, a do tego kicia była bardzo przerażona, ale jak dostanę od domu tymczasowego zdjęcia małej to wkleję.
Kicia jest przepiękna, drobniutka z cudownymi bursztynowymi oczami.

Jej poprzedni dom nie raczył powiedzieć jak mała ma na imię, w książeczce brak wpisanego imienia, ech ludzie :(
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt gru 23, 2011 22:01 Re: Ruda kotka, dom tymczasowy na cito inaczej ulica

Tamten to nie był w ogóle dom. Dziękuję domkowi tymczasowemu, że zabrał kocinkę :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 24, 2011 19:49 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

Ruda kotka ma dom tymczasowy - u nas.
Ma też już swoje imię - Leia. Wczoraj przyjechał do nas na stałe Teoś Chewbacca - to i dla rudej księżniczki znalazło się miejsce.
Mała rzeczywiście była bardzo przerażona. Podróż z Łodzi do Krakowa zajęła nam prawie cztery godziny, z czego trzy pierwsze mała przepłakała. Bardzo głośno krzyczała za domkiem. Potem przestała i to było chyba nawet gorsze. Bo ona po prostu zrezygnowała. Dostała u nas ciepły pokoik, dobre jedzonko i zabawki. Ale ona zaszyła się w kąciku zwinęła w kłębuszek i postanowiła tak leżeć... Nic nie jadła, nic nie piła, patrzyła tylko na nas tymi swoimi ślicznymi, smutnymi oczkami...
Przełom nastąpił około godziny temu, za sprawą mojego TŻ-eta, który najpierw opisał to, co zrobiłby jej poprzednim właścicielom, gdyby ich przypadkiem spotkał (czego nie będę cytować), a potem poszedł do małej z miseczką czegoś pysznego. Nie wiem jak on to zrobił, ale w tym momencie mała jest po kolacji, siedzi właśnie na parapecie i się myje :). Ponoć kiedy się ją głaska po główce to mruczy (hmmm... ten facet ma jakiś dar), ale inne części ciała są na razie zakazane.
Mała bardzo źle reaguje na obecność naszych kotów (jak miło pisać w liczbie mnogiej :)) pod drzwiami, ale tu też jesteśmy dobrej myśli, bo podobno wychowywała się z innym kotem.
Mała jest śliczna (jutro wkleję zdjęcia). Drobniutka, ruda, z kilkoma białymi prążkami na końcu ogonka i z białą krawatką.
Bardzo "niebanalna" uroda.
Domku dla niej będziemy szukać absolutnie wyjątkowego i najlepszego.
Zasłużyła sobie.

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Nie gru 25, 2011 6:08 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

asher@amber pisze:Ruda kotka ma dom tymczasowy - u nas.
Ma też już swoje imię - Leia. Wczoraj przyjechał do nas na stałe Teoś Chewbacca - to i dla rudej księżniczki znalazło się miejsce.
Mała rzeczywiście była bardzo przerażona. Podróż z Łodzi do Krakowa zajęła nam prawie cztery godziny, z czego trzy pierwsze mała przepłakała. Bardzo głośno krzyczała za domkiem. Potem przestała i to było chyba nawet gorsze. Bo ona po prostu zrezygnowała. Dostała u nas ciepły pokoik, dobre jedzonko i zabawki. Ale ona zaszyła się w kąciku zwinęła w kłębuszek i postanowiła tak leżeć... Nic nie jadła, nic nie piła, patrzyła tylko na nas tymi swoimi ślicznymi, smutnymi oczkami...
Przełom nastąpił około godziny temu, za sprawą mojego TŻ-eta, który najpierw opisał to, co zrobiłby jej poprzednim właścicielom, gdyby ich przypadkiem spotkał (czego nie będę cytować), a potem poszedł do małej z miseczką czegoś pysznego. Nie wiem jak on to zrobił, ale w tym momencie mała jest po kolacji, siedzi właśnie na parapecie i się myje :). Ponoć kiedy się ją głaska po główce to mruczy (hmmm... ten facet ma jakiś dar), ale inne części ciała są na razie zakazane.
Mała bardzo źle reaguje na obecność naszych kotów (jak miło pisać w liczbie mnogiej :)) pod drzwiami, ale tu też jesteśmy dobrej myśli, bo podobno wychowywała się z innym kotem.
Mała jest śliczna (jutro wkleję zdjęcia). Drobniutka, ruda, z kilkoma białymi prążkami na końcu ogonka i z białą krawatką.
Bardzo "niebanalna" uroda.
Domku dla niej będziemy szukać absolutnie wyjątkowego i najlepszego.
Zasłużyła sobie.

Witaj :D
Brzydkich nie ma wcale, żaden nie ma banalnej urody :D
Dobrze, że znalazła u Was schronienie.
Za wspaniały stały dom :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 25, 2011 8:39 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie gru 25, 2011 10:22 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

Dobrze, że mała zjadła i się myje, oznacza to, że zaczyna się oswajać z nową sytuacją.
Nie miałam wątpliwości, że Twój Tż-et ją przekona do siebie, przecież nawet wściekła Teresa przyszła do Niego na kolana :mrgreen:
Czekamy na zdjęcia małej :D

iwcia

Post » Nie gru 25, 2011 11:27 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

Brzydkich nie ma wcale, żaden nie ma banalnej urody :D
Dobrze, że znalazła u Was schronienie.
Za wspaniały stały dom :ok:

Ojej :oops: nie o to mi chodziło, że inne mają :oops:
Tak po prostu sobie pomyślałam, że gdyby Leia była kobietą, to pewnie mielibyśmy kolejną polską "top madl" czy jak to się tam mówi :lol:

Poniżej pierwsze zdjęcia, kiepściutkie, ale nie chciałam jej wyciągać z tej jej ciemnej jamki, gdzie się zaszyła.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na zdjęciach wygląda jak "biszkoptowa", w rzeczywistości jest ruda.
Ostatnio edytowano Nie gru 25, 2011 13:42 przez asher@amber, łącznie edytowano 2 razy

asher@amber

Post » Nie gru 25, 2011 11:35 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

śliczna dziewusia
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie gru 25, 2011 21:16 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

jesoooooo 8O ale ona jest śliczna :1luvu: i jakie ma oczyska :1luvu:
ciotka aśka się "zalovała" :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon gru 26, 2011 8:34 przez johaśka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie gru 25, 2011 21:18 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

jak wszystkie koty są cudne, tak ta jest rzeczywiście piękna :1luvu:
za najlepszy domek! :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Nie gru 25, 2011 21:22 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

Niesamowite spojrzenie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie gru 25, 2011 22:48 Re: Ruda kotka, ma dom tymczasowy, szuka stałego.

Mała znacznie lepiej. Apetyt dopisuje, bawi się myszką, pozwala się delikatnie głaskać, a nawet wskoczyła mi na kolana. Leży sobie właśnie księżniczka na legowisku i odpoczywa. Kocie łapki wystające spod drzwi przestały ją tak bardzo stresować.
Oj fajna Ruda, fajna. :)

asher@amber

[poprzednia][następna]