Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 23:30 Re: Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

CoToMa pisze:Ja bym im dała szansę.
Przeciez nawet na miau zdarzaja się przypadki, że DT musi na gwałt znaleźć inny dom dla kotów, bo sprawy rodzinne, lokalowe, albo inne.
Przecież mogli wywalić albo oddać do schronu, a tego nie zrobili...

Ja chyba też ,ale warunkiem były by sprawozdania,że tak to ujmę :wink: z domku,i oczywiście gdyby sytuacja znów się powtórzyła ,kota by juz nie odzyskali,sytuacje są różne ale nie mozna za każdym razem gdy pojawią się problemy kota odsyłać...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro gru 14, 2011 0:06 Re: Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

dzięki za pomocne komentarze; sytuacja dla mnie jest osobiście niezwykle trudna;
myślę, że będę troszkę bardziej zdecydowana po rozmowie telefonicznej, mailowo nie jestem w stanie jednoznacznie ocenić ich nastawienia;

zapomniałam napisać, że jutro również w sprawie Matyldy będzie dzwonił do mnie człowiek, dla którego ktoś wyszukał koteczkę;
on sam chyba nie widział jeszcze jej zdjęć, ale z tego co wiem zależy mu na burasce
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro gru 14, 2011 0:20 Re: Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

No wreszcie po Matyldę kolejka :wink:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw gru 15, 2011 22:56 Re: Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

I co tam słychać w sprawie Matyldy?
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt gru 16, 2011 13:22 Re: Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

Matylda już w nowym domku w Sopocie;
rozmawiałam bardzo długo z ludźmi przez telefon, potem osobiście;
muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba ich podejście;
bardzo dziękowali za danie drugiej szansy, wytłumaczyli dokładnie swoją podbramkową sytuację wcześniej;
zadeklarowali mąż i żona, że na pewno zgłoszą się do mnie, gdyby pojawiły się jakieś problemy, bo chcą dla Matyldy jak najlepiej;
powiedzieli, że bardzo ją pokochali i nie spodziewali się, że można tak przywiązać się do zwierzęcia, które staje się częścią rodziny - to dla nich wszystkich pierwsze zwierzątko w domu;
mówili, że Matylda jest kotem wyjątkowym;
dzieci były też szczęśliwe, zwłaszcza starsza dziewczynka, która bardzo przeżyła rozstanie;

Matylda najpierw schowała się pod łóżko, ale kiedy mała zaczęła do niej mówić, wybiegła rozpoczęła przytulanie, mizianie i ugniatanie łapkami :D

mam wrażenie, że cała rodzina była szczerze i wyraźnie szczęśliwa;

to na prawdę spokojni, normalni ludzie z normalnymi problemami, ale myślę, że sporo się nauczyli przez to wszystko;
mam nadzieję, że będzie dobrze :ok:

dzięki jeszcze raz za rady i komentarze, czasem trudno podjąć decyzję
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt gru 16, 2011 20:43 Re: Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

No to kciuki za kotkę i opiekunów. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt gru 16, 2011 20:44 Re: Proszę o radę PILNE oddali a teraz chcą z powrotem

:ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia]