Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 17:45 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Udało mi się znaleźć dwie fundacje które pokryły koszt operacji, ja zapłaciłam za RTG oraz dodatkowe czynności w kwocie ok. 200 zł. Kotka właśnie z Kliniki całodobowej przywiozłam do domu jego stan jest stabilny lecz nadal bardzo poważny, uraz jakiego doznał jest szalenie rozległy wielonarządowy i bardzo niebezpieczny cały czas wymaga dalszego specjalistycznego leczenia, ponieważ zabieg był bardzo trudny do tego okazało, się że kot ma coś pod językiem nie wiadomo co to jeszcze jest, bo nie mogli tego sprawdzić żeby kota dodatkowo nie męczyć. Ta zmiana pod językiem jest wielkości grochu trzeba będzie ją zdiagnozować i najprawdopodobniej będzie potrzebna kolejna operacja, żeby to usunąć, bo nie wiadomo czy stało się to również podczas wypadku czy miał ją wcześniej. Jutro musimy pojechać do innej lecznicy bliżej mojego domu aby podjąć dalsze leczenie co łączy się z dodatkowymi kosztami, więc jeśli nadal ma Pani ochotę wspomóc finansowo leczenie kota to może przeznaczoną kwotę mogłaby Pani wpłacić na konto fundacji VIVA, która pokryła częściowo koszt operacji i mogłaby jeszcze nas troszkę wspomóc lub ewentualnie na moje konto. Lekarze bardzo podziwiali kotka, że jest cudowny i z takim charakterem spotyka się kota jednego na 100 mówili, że ma ogromną wolę życia skoro przeżył z tak licznymi obrażeniami a ja ogromną determinację skoro udało nam się załatwić pomoc fundacji bo jest to podobno bardzo trudne. Mam nadzieję, że skończy się to wszystko powodzeniem, a kotek stanie się kolejnym członkiem naszej rodziny.
Pozdrawiam

tinaaa

Od: Sob gru 03, 2011 23:27

Post » Pon gru 05, 2011 18:47 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Czy nie mozna prosić o spłate na raty? tak robię i robiłam jak miałam nóż na gardle.

Trzymam kciuki za kotka :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon gru 05, 2011 18:51 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Za kotka, za Ciebie i całą sytuację :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 05, 2011 18:52 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Tinaaa, mam nadzieję, że weźmiesz mi tego za złe, ale w tej sytuacji zrezygnuję (przyznam, że z pewną ulgą) z oferty wsparcia.

Mamy siedem kotów na utrzymaniu, a zarabiamy raczej przeciętnie. Czekają mnie w najbliższym czasie m.in. okresowe badania krwi moich dwóch kotów - seniorów i zabieg czyszczenia i wyrywania zębów jednemu z nich. Wsparcie dla Twojego kota oznaczałoby dla mnie kolejne odsunięcie tego w czasie (bo zawsze coś wyskakuje i ciężko te pieniądze uskładać i tak to odwlekamy i odwlekamy...). Ale wczoraj zaoferowałam pomoc, bo serce mi drgnęło, gdy przypomniałam sobie operację mojego Trusia. A Twoja sytuacja ze sfinansowaniem zabiegu wyglądała wczoraj na bardzo trudną, nie wiedziałaś jeszcze, że ktoś Ci pomoże. Cieszę się, że udało się to jakoś rozwiązać i przez to czuję się trochę zwolniona z mojej obietnicy pomocy :oops: .
Mając w tej chwili trochę czasu do ew. następnego zabiegu pomyśl może o bazarkach na jego sfinansowanie. Na mojego Trusia też były robione bazarki przez dziewczyny z forum i tą drogą udało się uzyskać blisko 300 zł.

Mam nadzieję, że będziesz pisać, co u kota słychać, bardzo życzę mu zdrowia, na pewno wszystko będzie dobrze :ok:. Mając opiekunkę, która tak o niego walczy, na pewno będzie miał siły i motywację do dochodzenia do siebie :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon gru 05, 2011 19:10 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Chciałabym bardzo podziękować Fundacji ARGOS (KOTERIA), która od razu kiedy dowiedziała się o moim problemie zaoferowała swoją pomoc i pokryła część kosztów operacji w wysokości 500 zł.

tinaaa

Post » Pon gru 05, 2011 19:43 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Podziękowanie należy się również fundacji VIVA, która także zaoferowała swoją pomoc i pokryła dzisiaj resztę kwoty za zabieg operacyjny w wysokości 450 zł.
Obu fundacjom przede wszystkim dziękuję za ogromną dobroć i serce okazywane zwierzętom będącym w potrzebie

tinaaa

Post » Pon gru 05, 2011 19:54 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

pisiokot
Oczywiście rozumiem lecz miło jest wiedzieć, że są osoby, które wyrażają chęć bezinteresownej pomocy. Bardzo Pani dziękuję.
Pozdrawiam

tinaaa

Post » Pon gru 12, 2011 11:25 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Co tam u kociołka?
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Pon gru 12, 2011 11:35 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

lucjaa pisze:Co tam u kociołka?

ja też jestem ciekawa jak się kiciuś czuje.
Obrazek

pisiokot

Post » Pt gru 16, 2011 22:50 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Przepraszam,że dopiero teraz odpisuję.
Kot wraca do zdrowia, ma bardzo duży apetyt :) i zaczyna pokazywać swój temperament. Jednak nadal występują
problemy. Od dwóch tygodni dostaje zastrzyki, antybiotyk i przeciwzapalne, codziennie jeżdżę z nim do lecznicy, w której był operowany, ponieważ zrobiły mu się ropienie przy szwach na brzuszku, ma przepłukiwaną ranę i nadal podawane antybiotyki. Tak ma być jeszcze do niedzieli ( 18.12) tego dnia ma też zostać podjęta decyzja co do kontynuacji leczenia. Wszyscy lekarze twierdzą,że jak na tak bardzo rozległe obrażenia jakich doznał :D to coś nieprawdopodobnego, że kotek jest w tak dobrej kondycji.
Pozdrawiam :D

tinaaa

Post » Czw gru 22, 2011 11:57 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

W sumie dobre wieści :D
Trzymam za wyjście kotka zdrowotnie na prostą :ok:
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Czw gru 22, 2011 12:19 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

dopiero teraz doczytałam.
dobrze, że kiciuś lepiej, szkoda tylko, że z problemami.
mam nadzieję, że juz wszystkie problemy z zagojeniem szwów są poza Wami :ok:
Obrazek

pisiokot

Post » Nie sty 08, 2012 17:31 Re: Kot po wypadku, potrzebne pieniądze na operacje WARSZAWA

Dopiero dziś trafiłam na historię tego kociaka - jak on się czuje ? Cieszę się, ze trafił na tak zdeterminowana osobę jak Ty, że tak bardzo starałaś się mu pomóc. Mam nadzieję, ze stanie się członkiem twojej rodziny. Pozdrawiam

Kasia_adopcje

Od: Czw lip 28, 2011 13:25

[poprzednia]