KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 23:25 Re: proszę nie pisać nowy watek

REZERWACJA

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 02, 2011 23:28 Re: proszę nie pisać nowy watek

No to zaczynamy :ok:
Dziękuję wszystkim serdecznie - naszym dyżurantom strarm i nowym :D oczywiście nie mam tu na myśli wieku :D wszystkim co nas wspomagają , podczytują i tak ogólnie :mrgreen:
ZAPRASZAM WSZYSTKICH SERDECZNIE DO NOWEJ CZĘŚCI SOSNOWIECKICH KOTÓW i do kibicowania naszej KOCIEJ CHATCE I SOSNOWIECKIEMU SCHRONISKU :D
To juz można pisać, nagród niestety nie ma :mrgreen: jak ktos chce może dostać kota :mrgreen:
Potem pouzupełniam kącik medyczny, aktualne sprawy medeczne - jeśli chodzi o książeczki i wkleję grafik dyżurków. :D

terenia1

Post » Pt gru 02, 2011 23:29 Re: proszę nie pisać nowy watek

pierwsza no normalnie po raz pierwszy i na 18 Obrazek
Sik Sik Sik
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 02, 2011 23:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Przeklejam info Marty, zaraz uzupełnię kącik medyczny.
Co z zastrzykami kto będzie podawał :?:
Marta skontaktuj się z Iwonką może ona da radę podjechać 06.12 do kontroli z kociakami - ja mam dyżur we wtorek więc raczej nie dam obskoczyć dyżuru i jeszcze jechać do weta.
Marta nie zapomnij o założeniu kart do leczenia :wink:
The Szops pisze:Przyszłam do KCH przygotowac Michałową do weta, a tu mała Inka biega na 3 łapkach, a mała bura z rodzinki wymioty na całego. No to 3 koty pojechały do lekarza. Bardzo dziękuję Iwonce za transport i pomoc przy kociastych.

Michałowamiała zrobione USG, na którym widoczne są jakieś "brzydkie cienie" koło trzustki. Na razie dostała antybiotyk 1 x dziennie 3,4,5 XII, metocolpramid 2x dziennie 3,4,5 XII - kontrola 06 XII. Gdyby nie jadła to w niedziele do weta. Jak ja przywiozłam i weszła do boksu to zjadła 1/3 miseczki mokrego :ok: :piwa: . Ona chyba lubi saszetki z rybką.

Inka, w nóżce jest stan zapalny, miała gorączkę prawie 40 st. i boli ja ta nóżka. Dostała antybiotyk 1 x dziennie 3,4,5 XII i lek p. bólowy doustnie 1x dziennie 3,4 XII. Kontrola 06 XII. Gdyby się coś działo to wczesniej. Jest w boksie, musi ograniczyc szaleństwa :wink:

Mała bura od rodzinki została nazwana "Bohaterka" (przez córkę p. doktor), bo tak ostro walczyła przy badaniu i podawaniu leków. Zrobiła też u p. doktor wielkiego kupala :oops: Dostała zastrzyki i trzeba ją obserwowac, jeżeli pojawi się piana na pysiu to nie wolno podawac następnego zastrzyku tylko trzeba jechac do weta. Zastrzyki ma brac 3,4 XII co 24 h ,czyli jutro nie wcześniej niż wieczorem. Trzeba obserwowac kupę i czy wymiotuje. Jest w osobnym boksie.

Leki są opisane w witrynce. Niestety prawie wszystko to zastrzyki :( Michasia 2 x dz. Czy ktoś się pisze na podawanie tych leków???
Jutro dopołudnia będziemy w KCH ze znajomymi, którzy przywiozą dary z pewnej szkoły, to wypiszę karty leczenia.

terenia1

Post » Pt gru 02, 2011 23:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kropeczka napisał :D
Parę fotek z zakończenia akcji zbiórkowej darów dla Kociej Chatki w Szkole Podstawowej nr.9 im.M.Konopnickiej w Sosnowcu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozpakowywanie darów w Kociej Chatce

Obrazek

Obrazek
DZIĘKUJEMY ŚLICZNIE GRONU PEDGOGICZNEMU ZA ZORGANIZOWANIE AKCJI I DZIECIOM ZA DARY DLA KOCIACZKÓW :D :ok: :D :ok:

reszta fotek i filmików po uzyskaniu zgody na upublicznienie

terenia1

Post » Sob gru 03, 2011 0:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeersza :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob gru 03, 2011 0:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

jadziaII pisze:http://www.tvs.pl/37108,dobroczynna_rywalizacja__uniwersytet_slaski_pomaga_bezdomnym_zwierzetom.html

terenia1

Post » Sob gru 03, 2011 0:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Nie pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeersza :placz: :placz: :placz: :placz:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob gru 03, 2011 0:02 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Mamuśka z małym to Madhuri i Fuks. Oboje sterylizowani więc nie takie maleństwo z Fuksa :wink: Wrócił też do mnie Justin - czarny, półdziki brat Julinki. Trzeba mu będzie znaleźć jakąś stajnie/stodołę bo z ludziem nie lubi :evil: Więc mamy 49 kotów :(
Oj Maja, Maja - Dorotka była pierwsza :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob gru 03, 2011 0:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dorotka zaprasza na bazarek :D
viewtopic.php?f=20&t=136493

terenia1

Post » Sob gru 03, 2011 0:07 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

majencja pisze:Nie pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeersza :placz: :placz: :placz: :placz:

Kiś kiś :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob gru 03, 2011 0:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

:twisted: Ciekawe kiedy MIKUś zaznaczy :twisted:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob gru 03, 2011 0:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Info Ewy z dyżuru
"Na zdrowej kociaki ze smakiem pałaszowały Whiskasa z rybą, każdemu smakowało :ok:
Oczka Zuzi w znacznie lepszym stanie, natomiast u Pędzelka nadal biedne. Zuzia atakowała dziś Arletkę, która nie wiedziała zupełnie o co chodzi i uciekała bidulka.
Nie ma już żadnych wacików do przecierania oczek Gremlinkom. Dziś użyłam ręcznika jednorazowego.
Czy Józio miał już szczepienie na białaczkę? Kupkę ma w porządku, jest zdrowy, warto już go szczepić, bo smutno spogląda zza tych krat :(
Kwarantanna:
Marta opisała już nasze chorowitki, Inusia popłakuje w boksie, ale musi niestety oszczędzać teraz nóżkę i odpoczywać. Ma natomiast świetny apetyt :ok:
Bohaterka - mała buraska na szczęscie nie wymiotowała już przy mnie, mam wrażenie, ze lepiej się poczuła po zastrzykach :ok:
Michasia cały czas spała od powrotu z lecznicy i już nic nie jadła. Zobaczymy jak będzie jutro.
Pozabierałam kosze z boksów i wstawiłam legowiska Pingwinkowi i Michasi, aby bardziej się oswajały z kociarnią i obserwowały inne kociaki. Zadowolone z tego faktu - Pingwinek jest kochany, pozwala się głaskać bez końca, przytula główkę, nosek, mruczy, no miziak niemożliwy.
No i... wypuściłam kocią rodzinkę z boksu, są luzem na kwarantannie. Bardzo chciały dzisiaj wyjść i potem nie było już mowy o powrocie do boksu :P
Czarnulka z kociej rodzinki szaleje z maluchami, Maurycy jest obłędny :1luvu: Pozwala się nosić na rękach, przytula się , układa do głaskanka, jest kochany :kotek:
Luiza - żonka też odnalazła się poza boksem, trzyma się swojego dziecka, więc teraz "zakociło się" na kwarantannie :wink:
Pozostałe słodziaki ok :ok: Nawet Weronisia sama upominała się dziś o głaskanie i zabawę :ok:
Aha- Jadzia i Wiesiu przywieźli sporo podkładów jednorazowych - są w szafce, na której stała wieża i w żelaznej szafeczce w środku."

terenia1

Post » Sob gru 03, 2011 0:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Tereniu ty pracusiu - ja idę spać :ok: jak się zmieszczę na łóżko, bo Big większą częśc zjamuje :evil:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob gru 03, 2011 0:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 05.12.-11.12.2011 r.
05.12. pon. rano brak wie. brak
06.12. wt. rano brak wie. Teresa
07.12. śr. rano brak wie Ewa
08.12. czw.rano brak wie. brak
09.12. piat rano brak wie. Ewa
10.12. sob. rano brak wie. brak
11.12. niedz. rano Dorotka wie. brak
Dziewczyny mam wielką prośbę zapisujcie się jakoś tak w miarę wczesniej na dyżury nie czekajcie do ostatniej chwili - dla mnie to problem bo cały czas muszę to śledzić i mieć na głowie, zawsze gdyby coś komuś wypadło można zmienić :(
No i na jutro wieczór dyżur nie jest obstawiony, ja nie dam rady nie było mnie cały tydzień w domu i muszę jakoś się ogarnąć poza tym muszę jutro zrobić porządek z ogłoszeniami.

terenia1

[poprzednia][następna]