Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
The Szops pisze:Przyszłam do KCH przygotowac Michałową do weta, a tu mała Inka biega na 3 łapkach, a mała bura z rodzinki wymioty na całego. No to 3 koty pojechały do lekarza. Bardzo dziękuję Iwonce za transport i pomoc przy kociastych.
Michałowamiała zrobione USG, na którym widoczne są jakieś "brzydkie cienie" koło trzustki. Na razie dostała antybiotyk 1 x dziennie 3,4,5 XII, metocolpramid 2x dziennie 3,4,5 XII - kontrola 06 XII. Gdyby nie jadła to w niedziele do weta. Jak ja przywiozłam i weszła do boksu to zjadła 1/3 miseczki mokrego![]()
. Ona chyba lubi saszetki z rybką.
Inka, w nóżce jest stan zapalny, miała gorączkę prawie 40 st. i boli ja ta nóżka. Dostała antybiotyk 1 x dziennie 3,4,5 XII i lek p. bólowy doustnie 1x dziennie 3,4 XII. Kontrola 06 XII. Gdyby się coś działo to wczesniej. Jest w boksie, musi ograniczyc szaleństwa![]()
Mała bura od rodzinki została nazwana "Bohaterka" (przez córkę p. doktor), bo tak ostro walczyła przy badaniu i podawaniu leków. Zrobiła też u p. doktor wielkiego kupalaDostała zastrzyki i trzeba ją obserwowac, jeżeli pojawi się piana na pysiu to nie wolno podawac następnego zastrzyku tylko trzeba jechac do weta. Zastrzyki ma brac 3,4 XII co 24 h ,czyli jutro nie wcześniej niż wieczorem. Trzeba obserwowac kupę i czy wymiotuje. Jest w osobnym boksie.
Leki są opisane w witrynce. Niestety prawie wszystko to zastrzykiMichasia 2 x dz. Czy ktoś się pisze na podawanie tych leków???
Jutro dopołudnia będziemy w KCH ze znajomymi, którzy przywiozą dary z pewnej szkoły, to wypiszę karty leczenia.
jadziaII pisze:http://www.tvs.pl/37108,dobroczynna_rywalizacja__uniwersytet_slaski_pomaga_bezdomnym_zwierzetom.html
majencja pisze:Nie pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeersza![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: dorcia44, fruzelina, puszatek i 176 gości