Proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 12:30 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Wyniki w porządku, tylko wątroba lekko stłuszczona ale to z powodu głodówki. Żadnych chorób zakażnych, brak anemii, co jest nieco dziwne w jego stanie
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto gru 06, 2011 12:32 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Lilianna J-wie pisze:Wyniki w porządku, tylko wątroba lekko stłuszczona ale to z powodu głodówki. Żadnych chorób zakażnych, brak anemii, co jest nieco dziwne w jego stanie

Mocznik? Kreatynina?
A mocz miał badany?
najszczesliwsza

Post » Wto gru 06, 2011 12:34 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Miał i nic. Wet kazał mi go obserwować, może to tylko wyczerpanie organizmu
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 06, 2011 12:36 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Lilianna J-wie pisze:Miał i nic. Wet kazał mi go obserwować, może to tylko wyczerpanie organizmu

Co miał?
Wpisz wyniki.
najszczesliwsza

Post » Wto gru 06, 2011 12:37 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Nie mam tych wyników, zostały u weta razem z książeczką
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 06, 2011 12:39 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Lilianna J-wie pisze:Nie mam tych wyników, zostały u weta razem z książeczką

Liliana badanie trzeba powtórzyć.
Ile minęło od operacji?
Co kot je?
najszczesliwsza

Post » Wto gru 06, 2011 12:40 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

W piątek w południe miał operację. Wyniki były w poniedziałek. A je tylko gotowanego kurczaka. kocią kiełbaskę i chrupki dla kastratów z Hillsa
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 06, 2011 12:43 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Lilianna J-wie pisze:W piątek w południe miał operację. Wyniki były w poniedziałek. A je tylko gotowanego kurczaka. kocią kiełbaskę i chrupki dla kastratów z Hillsa

Jaką kocią kiełbaskę?

A jak przebiegła operacja?

Czy była resekcja jelita?

I dlaczego wyniki były w poniedziałek? Wyniki powinnaś mieć PRZED operacją.

Jedź do weterynarza i powtórz biochemię i wyniki wcześniejsze i dzisiejsze wpisz w wątek.
najszczesliwsza

Post » Wto gru 06, 2011 12:48 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Nie było czasu na robienie wyników. Rano go zawiozłam o 9:00, a w południe był już operowany. Może to by się inaczej potoczyło, gdyby w weekend miał się nim kto zająć w lecznicy. I nie było resekcji na szczęście. Operacja przebiegła szybko i sprawnie, Jasio do tej pory niespecjalnie się przejmuje brzuszkiem, zastrzyki mu robię bez problemu. Do tego ma koci katar i może dlatego też jest taki osłabiony. A kocia kiełbaska to taka kiełbacha dostępna w masarniczych sklepach. Samo mięcho
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 06, 2011 12:51 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Powtórz badania, lepiej dmuchać na zimne.
najszczesliwsza

Post » Wto gru 06, 2011 12:53 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

W piątek i tak jadę do Złotowa to zapakuję go w transporter i podjadę. Sama bym mu ten mocz złapała do badania gdyby raczył iść do kuwety, a nie na dywan
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 06, 2011 12:56 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Samo to, że robi na dywan, może coś go boli, to świadczy o możliwym zapaleniu pęcherza...
najszczesliwsza

Post » Wto gru 06, 2011 12:58 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Wyniki nic nie wykazały. Sądzę, że on nie wie do czego jest kuweta, jak wciąż robił gdzieś na dworze. Jakby nie było nie jest już pierwszej młodości. Z kupami jest to samo, robi mi na podłogę
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto gru 06, 2011 21:33 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Dziś podczas przymierzenia się do robienia zastrzyku, na spokojnie obejrzałam Jasia, wykorzystując, że jest zaspany i najedzony. To co zobaczyłam sprawiło, że włos zjeżył mi się na głowie :strach: Podczas m-ca jego nieobecności na mojej kociej stołówce ktoś musiał go strasznie zmaltretować. Ma krzywą szczękę, nie ma kłów, są złamane, ucieka mu język tak jakoś na bok, coś jest nie tak z ogonem, bo ciągle mu drga. Do tego coś jest z oczkiem, zezuje.. Czeka nas baaaaardzo długo rekonwalescencja
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Śro gru 07, 2011 0:22 Re: Jasiu- natychmiastowa operacja przepukliny. Potrzebna pomoc!

Lilianna J-wie pisze:Dziś podczas przymierzenia się do robienia zastrzyku, na spokojnie obejrzałam Jasia, wykorzystując, że jest zaspany i najedzony. To co zobaczyłam sprawiło, że włos zjeżył mi się na głowie :strach: Podczas m-ca jego nieobecności na mojej kociej stołówce ktoś musiał go strasznie zmaltretować. Ma krzywą szczękę, nie ma kłów, są złamane, ucieka mu język tak jakoś na bok, coś jest nie tak z ogonem, bo ciągle mu drga. Do tego coś jest z oczkiem, zezuje.. Czeka nas baaaaardzo długo rekonwalescencja

O Jezuuu to coś naprawdę poważnego 8O :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

[poprzednia][następna]