Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 21:18 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola|JEST NADZIEJA! mała na oku!

:ok:
A TZ się ze mnie śmieje,że ja wątpliwe transportery ...drutuję.Mam takie druciki kwiaciarskie i oplątuje drzwiczki ze ścianką. Mam przykre doświadczenie z dzikunami i nie zaryzykuję ucieczki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 17, 2011 8:41 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola|JEST NADZIEJA! mała na oku!

mimbla64 pisze:
michalinadzordz pisze:Dzisiaj skontaktowała się ze mną Pani z TOZ i jakaś Pani z Wolskiej. Nie ma mnie na miejscu więc poprosiłam Panią z TOZ żeby tam pojechała. Namierzyła kotkę i niewiele brakowało żeby ją złapała, ale mała zwiała pod auto. Mam nadzieję, że kwestią czasu jest jej złapanie. Jutro znowu jadą ją łapać.

Trzymam kciuki. :ok:

Ale wiesz co, może poszukaj rzeczywiście tej klatki łapki we Wrocławiu, bo może być trudno złapać do kontnerka. Chyba by potrzeba było trochę czasu, żeby kotka się oswoiła z nową osobą. A czy Twoja babcia nie mogłaby z tymi paniami kotki poszukać? Może do twojej babci by podeszła.

Właśnie te kotki nie urodziły się na działce mojego pradziadka, tylko obok i dopiero od ok. 3 tygodni przychodziła ta malutka do mojej babci, a wcześniej cały czas karmił je TOZ, więc ta Panią z TOZu znają lepiej niż moja babcię ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw lis 17, 2011 16:04 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola|JEST NADZIEJA! mała na oku!

michalinadzordz pisze:
mimbla64 pisze:
michalinadzordz pisze:Dzisiaj skontaktowała się ze mną Pani z TOZ i jakaś Pani z Wolskiej. Nie ma mnie na miejscu więc poprosiłam Panią z TOZ żeby tam pojechała. Namierzyła kotkę i niewiele brakowało żeby ją złapała, ale mała zwiała pod auto. Mam nadzieję, że kwestią czasu jest jej złapanie. Jutro znowu jadą ją łapać.

Trzymam kciuki. :ok:

Ale wiesz co, może poszukaj rzeczywiście tej klatki łapki we Wrocławiu, bo może być trudno złapać do kontnerka. Chyba by potrzeba było trochę czasu, żeby kotka się oswoiła z nową osobą. A czy Twoja babcia nie mogłaby z tymi paniami kotki poszukać? Może do twojej babci by podeszła.

Właśnie te kotki nie urodziły się na działce mojego pradziadka, tylko obok i dopiero od ok. 3 tygodni przychodziła ta malutka do mojej babci, a wcześniej cały czas karmił je TOZ, więc ta Panią z TOZu znają lepiej niż moja babcię ;)

Ok, już rozumiem, to jest nadzieja. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lis 17, 2011 20:54 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola|JEST NADZIEJA! mała na oku!

Dzisiaj moja nadzieja została przygaszona :( Mała od 2 dni już nie pojawia się u Państwa, u których zostawiłam transporter, bo spłoszył ją pies :( W okolicy jest pełno psów, więc już sama nie wiem co o tym myśleć :( Wydawało mi się, że złapanie jej będzie kwestią czasu, a tu proszę...

michalinadzordz

Post » Czw lis 17, 2011 20:59 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola|JEST NADZIEJA! mała na oku!

Nie trać nadziei! Dokarmiam małego dzikusa śmietnikowca, też potrafi się nie pojawić kilka dni, a potem przychodzi. Miejsce tez dośc ruchliwe i zapsione. Trzymam kciuki za małą :ok: :ok: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw lis 17, 2011 21:03 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola|JEST NADZIEJA! mała na oku!

W razie czego za tydzień będę załatwiać klatkę łapkę, tak na chybił trafił może się ją uda złapać... ważne że TOZ się zaangażował

michalinadzordz

Post » Pt lis 18, 2011 17:48 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola|JEST NADZIEJA! mała na oku!

KOTKA ZŁAPANA! CZEKA NA ODEBRANIE U WETERYNARZA :D

michalinadzordz

Post » Pt lis 18, 2011 17:53 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

Może się trochę bardziej rozpiszę :) Koło 16 zadzwoniła do mnie Pani z ogródków działkowych i powiedziała, że jest tam taki kotek. Mówiłam, że już miałam 2 tel. o podobnego i że to może być on, więc muszą spojrzeć na brzuszek. Głos Pani wydał mi się podobny, a głos w tle przypominał głos mojej przedszkolanki. Okazało się, że to była ona :) Wszystko jej wyjaśniłam, powiedziałam, że kita przychodzi na jedzenie. Podobno była wygłodniała, ale złapały ją i zaniosły do weterynarza :) Jestem taka szczęśliwa! Jutro moja babcia ją odbierze i zawiezie do mojego pradziadka do pozostałych kotków, a jak tylko wydam Filemonka, to zabieram ją do DT :)

michalinadzordz

Post » Pt lis 18, 2011 18:10 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

michalinadzordz pisze:Może się trochę bardziej rozpiszę :) Koło 16 zadzwoniła do mnie Pani z ogródków działkowych i powiedziała, że jest tam taki kotek. Mówiłam, że już miałam 2 tel. o podobnego i że to może być on, więc muszą spojrzeć na brzuszek. Głos Pani wydał mi się podobny, a głos w tle przypominał głos mojej przedszkolanki. Okazało się, że to była ona :) Wszystko jej wyjaśniłam, powiedziałam, że kita przychodzi na jedzenie. Podobno była wygłodniała, ale złapały ją i zaniosły do weterynarza :) Jestem taka szczęśliwa! Jutro moja babcia ją odbierze i zawiezie do mojego pradziadka do pozostałych kotków, a jak tylko wydam Filemonka, to zabieram ją do DT :)

Gratulacje. :ok: :piwa:
Obrazek

mimbla64

Post » Pt lis 18, 2011 18:43 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

mimbla64 pisze:
michalinadzordz pisze:Może się trochę bardziej rozpiszę :) Koło 16 zadzwoniła do mnie Pani z ogródków działkowych i powiedziała, że jest tam taki kotek. Mówiłam, że już miałam 2 tel. o podobnego i że to może być on, więc muszą spojrzeć na brzuszek. Głos Pani wydał mi się podobny, a głos w tle przypominał głos mojej przedszkolanki. Okazało się, że to była ona :) Wszystko jej wyjaśniłam, powiedziałam, że kita przychodzi na jedzenie. Podobno była wygłodniała, ale złapały ją i zaniosły do weterynarza :) Jestem taka szczęśliwa! Jutro moja babcia ją odbierze i zawiezie do mojego pradziadka do pozostałych kotków, a jak tylko wydam Filemonka, to zabieram ją do DT :)

Gratulacje. :ok: :piwa:

Gratulacje dla Pani Ani :D

michalinadzordz

Post » Pt lis 18, 2011 22:48 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

Widzisz?!! Super!! :piwa: :piwa:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Sob lis 19, 2011 14:20 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

Koteczka już odebrana od weterynarza. Babcia wypuściła ją na swojej działce, mała od razu łasiła się do nóg, ale później gdzieś sobie poszła. W każdym razie jest już na swoim terenie i myślę, że będzie przychodzić jak wcześniej na zabawy z Mitusiem i na jedzonko. No i oczywiście jeszcze na pieszczoty :1luvu:

michalinadzordz

Post » Sob lis 19, 2011 20:33 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

Po kilku godzinach nieobecności kicia wróciła do Mitusi i Mitusia :) Siedzą sobie w trójkę i mała jest bardzo szczęśliwa :)

michalinadzordz

Post » Nie lis 20, 2011 22:26 Re: Zaginęła 5 mies. kotka Zd. Wola | ZNALEZIONA :D

Dobrze, że się tak skończyło. :D
Obrazek

mimbla64

[poprzednia]