!!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 12, 2011 11:25 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Mówiłam Mamie, by przywiozła mi kota pociągiem, to bym przez jakiś czas mogła go zatrzymać i reklamować kota.
W Warszawie pewnie by się znalazł ktoś, kto by go wziął, bo kot jest naprawdę pięĸny.

Tylko jak widać, Mama wolała dać go na ulicę niż przywieźć go do mnie. Najwyżej pojechałabym jakoś w nocy po kota.
Tylko kot uciekł, pewnie przestraszony i zrozpaczony, że Mama się go pozbyła.
Wielki żal :( Mogła mu nie robić nadzieji i w ogóle nie brać go do siebie.

Sacilla

Od: Pt paź 29, 2010 23:02

Post » Sob lis 12, 2011 11:26 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Ech, może jest w okolicy, tylko kto go złapie?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 12, 2011 11:27 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 11:30 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Kotek korzystał z kuwety i był bardzo towarzyski.
Tylko w nocy załatwił się na kanapie, ale podejrzewam, że z nerwów. Pewnie wyczuwał złą atmosferę, że Mama chce się go pozbyć... :(

Nie wiem co to robić. Musiałabym namówić Mamę, by znalazła kota i przywiozła go do Warszawy.

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 12:36 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Kocur piękny. A mama - szkoda slów :twisted:
Chyba jest w tej Pile jakiś TOZ, w końcu to nie wieś w Bieszczadach. Tylko trochę inwencji i wysilku potrzeba, żeby taką sprawę zalatwić, ale niektórzy - jak widać - nie są do tego zdolni.

Mama do kościola oczywiście chodzi? To może pamięta jeszcze, że "coście uczynili jednemu z maluczkich, mnieście uczynili"? Nie ma tu slowa, że chodzi wylącznie o dzieci.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lis 12, 2011 12:49 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Nie będę komentować, bo mi się same wredne słowa na klawiaturę pchają. Oczywiście,że w Pile jest TOZ i od biedy mogli tego kota u siebie w biurze przetrzymać ale po co sobie głowę zawracać prawda?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Sob lis 12, 2011 13:27 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Ja też jestem wściekła!!! Zadzwonię do niej i jej jeszcze nawtykam... Kot jest piękny i myślę, że znalazłby się ktoś, kto by się nim zaopiekował... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 13:31 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Może uda się go odnaleźć? Wtedy mogłabyś pytać na Forum o transport do Wawy albo załatwiać dla niego jakiś kącik w Pile.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob lis 12, 2011 13:49 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Tylko takich kotów jest sporo w Pile... akurat temu Mama zrobiła nadzieję, więc uważam, że powinna to szybko odkręcić i coś zrobić.

A kocur jest wyjątkowo piękny. Dodatkowo ma piękne bursztynowe oczka...
Właśnie wyczytałam, że jest TOZ w Pile na Kwiatowej. Tylko czynny 2 godziny raz w tygodniu - w środy...
Może Mama przetrzyma jeszcze kota i zaniesie go po prostu do TOZu w środę. Tylko TOZ pewnie odda kota do schroniska i kot będzie miał jeszcze gorzej niż na ulicy... w klatce... a tak to przynajmniej kot był stale dokarmiany. Na Zielonej Dolinie jest jedna Pani która dokarmia koty i chyba mają gdzieś jakąś kryjówkę, choć nie wiem, dlaczego akurat ten biały kot błąkał się od 3tygodni na przystanku na Zielonej Dolinie.
Idą mrozy, jest zoraz zimniej w nocy, trzeba coś wymyśleć. :(

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 13:56 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

W razie czego ja mam nr do pani z TOZ-u, która akurat zajmuje się adopcjami
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Sob lis 12, 2011 15:08 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Mama znowu znalazła kota. Wzięła go znowu do siebie. Jutro po niego pojadę, bo jej zachowanie mnie dobija.
Trudno, będę specjalnie jechać z Warszawy do Piły i z powrotem z kotem. Znajdę sama dla niego dom.

Proszę o telefon do Pani z TOZ, jeśli ktoś mógłby mi pomóc. Być może nie musiałabym go wieźć aż do Warszawy.

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 15:16 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Lilianna - czy Ty mieszkasz w Jastrowiu k/Piły? A może mógłby chociaż do wiosny pobyć u Ciebie?
Przywiozłabym Ci go i wspomogłabym finansowo... lub może znasz kogoś, kto chciałby pięknego kocura?...

Mam nadzieję, że moje pytanie nie jest jakimś nietaktem... po prostu kombinuję jak koń pod górę. :cry:

Sacilla

Post » Sob lis 12, 2011 17:24 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Sacilla, wrzuć mi proszę foty na maila, z FB nie umiem zapisać na dysku :( . Dobrze, że mam go znalazła ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 12, 2011 21:42 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Hej, Przywieś może ogłoszenia w lecznicach i okolicy
Piła nie ma schroniska dla kotów. Kot pojedzie do Trzcianki. Tam własciwie nie ma szansy na adopcję.
Mogę zrobic mu Allegro.
Mozliwe, ze kota po prostu ktos wyrzucil. Niedawno przywiozłam z Piły pieknego mlodego czarnego kocurka, który tez nagle pojawil sie nie wiadomo skad... siedzi u nas na DT
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Nie lis 13, 2011 10:30 Re: !!!UWAGA PIŁA!!! ZNALEZIONY BIAŁY KOT Z RUDYM OGONEM!!!

Sacilla wszystko ok :ok:tylko, że ja nie mam jak go zabrać do siebie, obecnie mam w mieszkaniu 14 kotów, ale już podpytałam, kto by nie chciał..Tylko,żeby jeszcze się znalazł..Poza tym myślę,że ogłoszenia byłby dobrym pomysłem. Kocur pewnie nie jest kastratem, poszedł na panny i możliwe,że się zgubił. Mało tam domów jednorodzinnych? A z nr nic nie będzie. To nr prywatny tej pani i koniec, ona sobie nie życzy :evil:
Jeśli kot się znajdzie to myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie zanieść go do ich biura na Kwiatową, niech się trochę pomartwią, w końcu od tego są
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

[poprzednia][następna]