Mały - Złoty chłopak został u mnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 10:28 Re: Mały - Złoty chłopak został u mnie/leczymy się

OK, niech tak będzie zgadzam się na wszystko;)

Jak to mówi nasza pani weterynarz, to jest chłopak specjalnej troski i naprawdę wymaga szczególnej opieki. Gdybym go komuś oddała, umierałabym chyba ze strachu, że nie zapewni mu wystarczającej opieki.

Kocio został znaleziony 8 czy 9 września i od tego czasu mieliśmy już:
a) walkę ze świerzbowcem i problemy z brzusiem (zrobił się jak balon),
b) zapalenie pęcherza leczone synuloxem, po którym Mały dostał uczulenia i wydrapał sobie na karku dziurę o średnicy 2 cm (wtedy to już w ogóle stał się nieatrakcyjny dla potencjalnych opiekunów, a rana leczyła się miesiąc!),
c) gdy wydawało się, że wreszcie jesteśmy na długiej prostej i udało mi się go wreszcie zaszczepić - po trzech dniach dostał zapalenia gardła. Trzeba było podać antybiotyk, witaminy i coś przeciwbólowego. I co? I po zastrzyku z witamin (bolesny!) małemu zaczęła trząść się nóżka... To było w ubiegłym tygodniu. Teraz noga jest już OK. Ale walczymy z biegunką:(. Najprawdopodobniej ma ją po antybiotyku (i/lub immunodolu). Osłuchowo wszystko jest OK, temperatura wzorcowa, gardło już czyste, apetyt ogromny, ale Mały zrobił się podejrzanie spokojny. Nie chce tłuc się z Rudą jak wcześniej:(.

veninde

Od: Śro lip 08, 2009 9:37

Post » Nie sty 15, 2012 23:29 Re: Mały - Złoty chłopak został u mnie

veninde pisze:
Miss pisze:Z racji tego, że masz rudą parkę polecam rudy blog naszej forumowej qlenki :)
http://rudomi.pl/ :ok:

Przejrzałam fragmenty. Fajne. Lubię takie zabawy słowami (vide cartoon catwork).

Miss, dziękuję pięknie za polecenie :1luvu:
Veninde, staramy się ;)
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

[poprzednia]