IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2011 19:05 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

elape pisze:Martuś, ja też się melduję. Dostępna już jestem, bo majster poszedł sobie . Porządki potrwają do świąt i nie będę się gorączkowac. Jeśli w czymś mogę pomóc, to jestem do dyspozycji. Oprócz tego że spadłam z piwnicznych schodów na pysk i mam darmowy peeling i zniszczone okulary to chyba nic mi nie jest :spin2:

No co ty Elu żartujesz sobie 8O

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie paź 30, 2011 19:19 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Chciałabym, zeby to był żart. Wynosiłam wczoraj różne przydasie do piwnicy i poooszłooo razem z wiaderkami farby, woreczkami gipsu itp. Najważniejsze, że się nie połamałam, reszta do przeżycia.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Nie paź 30, 2011 19:31 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

[quote="filcowasova"]filcowałam dziś , matko , nie mogłam sie od Amika odczepic :) a mokre kulki to trza było mwłasną piersią bronic :)
Wiem coś o tym, Kasiu, bo od czasu kociąt nie mogę wziąć drutów do ręki ani nic przeszyć. Jak coś takiego muszę zdziałać, to kocinę zamykam w drugim pomieszczeniu ale na długo się nie da, bo żal, jak się drze.

elape

Post » Nie paź 30, 2011 19:45 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Ela u mnie to kulanie dość długo trwa, musiałabym sie ja zamknąć a wtedy nuda. muszę w duzym zeby przy okazji zająć czymś oczy :) takie monotonne trochę to kulanie na mokro:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Nie paź 30, 2011 19:52 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

filcowasova pisze:Ela u mnie to kulanie dość długo trwa, musiałabym sie ja zamknąć a wtedy nuda. muszę w duzym zeby przy okazji zająć czymś oczy :) takie monotonne trochę to kulanie na mokro:)

na mokro 8O kurcze nie wiedzialam ze to sie tak robi,mam kolczyki z kulek filcowych .moje zrobily dzieci niepelnosprawne z naszej szkoly.
a co do kotow to ja przy moim robie na drutach,szydelku a on nic ewentualnie spi mi na kolanach,jak go tobutka zaczyna miziac to ucieka i spi obok

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie paź 30, 2011 19:54 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

herzpl kula się dwoma metodami na mokro i na sucho-specjalną igłą :)

kulki macham przewaznie na mokro ale jakieś brochy , tudzież szesciany na korale juz igłą

filcowasova

Post » Nie paź 30, 2011 19:55 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

filcowasova pisze:herzpl kula się dwoma metodami na mokro i na sucho-specjalną igłą :)

kulki macham przewaznie na mokro ale jakieś brochy , tudzież szesciany na korale juz igłą

igla :?: jak mozna igla kulac :?:

herzpl

Post » Nie paź 30, 2011 20:11 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

herzpl to jest spoecjalna igła z takimi zadziorkami , poprzez nakłuwanie szybkie czesanki ona sie filcuje:)

filcowasova

Post » Nie paź 30, 2011 20:14 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

herzpl pisze:.
a co do kotow to ja przy moim robie na drutach,szydelku a on nic ewentualnie spi mi na kolanach,jak go tobutka zaczyna miziac to ucieka i spi obok

No, myślę, że jak starszy kot to się da robić różne rzeczy :wink: , ale przy smarkaczach to nie bardzo. Przy Milce mogę wszystko, ale Koleś jest wścibski i przy nim się nie da. Jest jak małe dziecko, wszystko go intryguje.

elape

Post » Nie paź 30, 2011 20:19 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

elape pisze:
herzpl pisze:.

No, myślę, że jak starszy kot to się da robić różne rzeczy :wink: , ale przy smarkaczach to nie bardzo. Przy Milce mogę wszystko, ale Koleś jest wścibski i przy nim się nie da. Jest jak małe dziecko, wszystko go intryguje.

no tak moj rudy ma 8 lat :oops: i nie mam go od malego zreszta jeszcze nigdy nie mialam male kotka jak kocur rodzicow byl malutki to ja jeszcze wtedy nie lubilam kotow i rodzice sie nim zajmowali rany to bylo 13 lat temu :roll:

herzpl

Post » Nie paź 30, 2011 20:21 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

filcowasova pisze:herzpl to jest spoecjalna igła z takimi zadziorkami , poprzez nakłuwanie szybkie czesanki ona sie filcuje:)

no prosze ile to sie czlowiek moze nauczyc na forum :wink: ja nie mam do tego talentu wole druty i szydelko.ale chetnie kupuje kolczyki takie bo na szyi mam od lat tego samego tulipana i nie zamierzam tego zmieniac :wink:

herzpl

Post » Nie paź 30, 2011 20:21 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

herzpl pisze:[quote="filcowasova jak go tobutka zaczyna miziac to ucieka i spi obok

Może jestem guuupia, ale nie wiem, co to jest TOBUTKA

elape

Post » Nie paź 30, 2011 20:50 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

elape pisze:
herzpl pisze:[quote="filcowasova jak go tobutka zaczyna miziac to ucieka i spi obok

Może jestem guuupia, ale nie wiem, co to jest TOBUTKA

Pewnie chodziło o ROBÓTKĘ :P
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Nie paź 30, 2011 21:10 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Faktycznie, jestem głupia, mogłam sie domyślić.

elape

Post » Nie paź 30, 2011 21:11 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Ale tu ciekawe tematy poruszacie kobiety :mrgreen:
Szkoda że Sylwia nie ma tu nicku, Ona też filcująca kobitka :wink:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]