znalazłam kotkę, jest w schronie, przepraszam wątek do zamkn

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2011 14:41 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

psy-i-koty pisze:teraz z tą izolacją małej to już musztarda po obiedzie, od wczoraj siedzi pod łóżkiem i co miało przejść na moje koty to już pewnie przeszło, trudno. Wsadzona do kuwety chwilę w niej siedzi a potem maszeruje prosto do sypialni na "swoje" miejsce. Do jutra przetrzymamy a jutro wet; pod łóżko wstawiłam jej kartonowe płytkie pudło ze żwirkiem (nie mam drugiej kuwety). Wujek google nie chce mi nic powiedzieć na temat bezpłatnych sterylek u mnie w mieście; ogólnie to mieszkam na zadupiu gdzie nie ma nawet pogotowia weterynaryjnego o prężnie działających fundacjach nie wspominając. Jedyna nadzieja w mojej kochanej pani weterynarz, może ona jutro coś doradzi

pod karton podłóż worek albo cóś,żeby nie przemokło,może by negocjować cenę lub rozłożyc koszt na raty,fakturę przelewową 14 dniową ,zapytaj vetki :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie paź 30, 2011 14:48 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

mam jedną kuwetę a kotów w tej chwili trzy, więc kicia musi się zadowolić tym pudełkiem ze żwirkiem. Poza tym moja kuweta to nie taka sobie kuwetka tylko wielkie KUWECISKO z dachem :) w sypialni nie ma na nią miejsca. Dzięki, że ktoś tu zagląda. Dzisiaj to w sumie nas marazm i nuda, każde zwierzę śpi w swoim kącie. Jutro będzie się coś działo bo pojedziemy do weta, ale nie wiem co zrobię jak się okaże, że sterylki nie można zrobić. Chyba w złą godzinę narzekałam kilka dni temu, że tyle ludzi znajduje małe kotki tylko nie ja...

psy-i-koty

Od: Nie paź 23, 2011 20:58

Post » Nie paź 30, 2011 14:50 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

2 tygodnie temu wiozłam bezdomną kotkę do sterylizacji..Ok. 2 tygodnie zostało do rozwiązania. Miała 5 maluchów,aż się zdziwiłam, gdzie kicia je pomieściła, bo sama taka drobna z niej kruszynka

Co do kuwet- postaw zwykłą plastikową miskę ale taką,żeby się w niej swobodnie zmieściła i nasyp tam żwirku. Ja zamiast kuwet używam takich kwadratowych misek, bo są tańsze..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Nie paź 30, 2011 15:00 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

My sterylizujemy kotki nawet w bardzo zaawansowanej ciąży tuż przed porodem.
Dobry wet da radę...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie paź 30, 2011 15:03 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

Tak jak i ja.. A jak się nie uda, bo przyszła mamuśka mi zwieje i wróci się okocić to zawoziłam maluchy do uśpienia.. Tylko w tym roku mi się nie udało, bo Zołza się gdzieś indziej okociła i przyniosła mi Śnieżkę i Kruszynkę jak te miały już ok. 3 tygodni
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Nie paź 30, 2011 15:07 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

Jutro będziemy się starać załatwić sterylkę. Ogólnie kicia jest fajniutka, ma mega głośny "motorek", który włącza jak tylko zobaczy i usłyszy człowieka :). Tylko to siusianie mnie martwi.
No tak, uśpienie miotu też oczywiście wchodzi w grę ale muszę przyznać, że to będzie dla mnie cholernie trudne, ja taka głupia "miętka" jestem, zbyt uczuciowa.

psy-i-koty

Post » Nie paź 30, 2011 15:13 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

Ja to sobie tłumaczę tak : jak maluchy mają mieć żle to lepiej,żeby poszły za TM. O siusianie się nie martw jak ją przyciśnie to zrobi.. Kicia, o której gdzieś tam wyżej wspomniałam zrobiła siusiu dopiero na 2 noc jak była u mnie
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Nie paź 30, 2011 15:56 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

Słyszałam o ppBarketach w Przemyślu.Dobrzy weci, może nawet podpowiedzą, czy jakaś fundacja nie opłaciłaby sterylki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 30, 2011 16:11 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

W sumie takimi sprawami powinien się zająć urząd miasta ale wiadomo,że ci zbywają ludzi byle gadaniem, najczęstsza odpwiedż to to,że nie ma kasy. Dbanie o bezdomne zwierzęta należy do działań miasta i gminy
Ostatnio edytowano Nie paź 30, 2011 16:21 przez Lilianna J-wie, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Nie paź 30, 2011 16:19 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

Państwo Barket to właśnie moi zaufani weterynarze, jutro do nich podjadę z młodą. Wiem, że oni współpracują z naszym schroniskiem, może będą mogli mi coś pomóc.

psy-i-koty

Post » Nie paź 30, 2011 17:08 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

Na pewno! Rozmawiałam kiedyś z p.Barketową przez telefon, zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie.Barketowie są na wątku Weci Polecani.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 30, 2011 17:48 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

Jestem z Jarosławia, mam wolną kuwetę więc chetnie odstąpię. Jakoś się możemy umówić.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Nie paź 30, 2011 19:13 Re: znalazłam ciężarną kotkę Przemyśl gdzie ster. aborcyjna?!

mam wiadomości z frontu, po zamknięciu kota z kuwetą w łazience po 5 minutach był wielce śmierdzący urobek :) i siusiu też było. Kota pod łóżkiem leżała podwoziem do góry i nawet troszkę chciała się bawić, wody się napiła co widziałam na własne oczy. Ogólnie jest ok na razie, kuweta na razie druga niepotrzebna, ale jak będzie to dam znać.

psy-i-koty

Post » Pon paź 31, 2011 12:08 Re: znalazłam kotkę szukam DT lub DS Przemyśl

byliśmy u weta, na sterylkę jest umówiona 7 listopada. Musiałam ją odpchlić i moje wszystkie zwierzęta, zostawiłam u weta 120 zł co dla mnie jest kwotą bardzo dużą. Szukam dla niej DT albo DS, u nas nie może zostać długo. Jest raczej zdrowa, odrobaczona. Nie chce jeść ani suchego ani mokrego, nie wychodzi spod łóżka, do kuwety ją nosimy. Pilnie szukam dla niej jakiegoś miejsca.

psy-i-koty

Post » Pon paź 31, 2011 12:39 Re: znalazłam kotkę szukamy DT lub DS Przemyśl

Dobrze, że kotka zaopiekowana, wysikana i w miarę zrelaksowana.
Oby wszystko się udało (smutne to , ale..) :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

[poprzednia][następna]