[Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 21, 2011 18:29 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Czy to jest gdzieś przy tej ulicy równoległej do Szczęść Boże, gdzieś koło przychodni przy torach?
Te rude kociaczki takie chudzinki... jakby były te maluszki oswojone to można im szukać domów stałych na maluszki znajdują się szybko chętni, tylko jak one są chore to może trzeba by je może najpierw podleczyć? Kurcze najgorsze że mało tych domów tymczasowych...

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt paź 21, 2011 18:30 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Zyta Felicjańska pisze:Czy to jest gdzieś przy tej ulicy równoległej do Szczęść Boże, gdzieś koło przychodni przy torach?
Te rude kociaczki takie chudzinki... jakby były te maluszki oswojone to można im szukać domów stałych na maluszki znajdują się szybko chętni, tylko jak one są chore to może trzeba by je może najpierw podleczyć? Kurcze najgorsze że mało tych domów tymczasowych...

jesli dobrze kojarze to tak
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt paź 21, 2011 18:34 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Ja nie wiem dokładnie gdzie kociste przebywają?
Gosiara

Post » Pt paź 21, 2011 18:53 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Gosia, no za Biedronką :mrgreen:

słuchajcie w ten weekend akcję chyba musimy wstrzymać, bo Kasia ma zawalony cały weekend i nie będą mogli się zająć tymi kotami.
Więc cześć można spróbować we wtorek, skoro jest osoba chętna do pomocy we wtorek - może chociaż jednego malucha uda się złapać, z tych najmniejszych chorych :roll:
a resztę w następny weekend.

Prosze agitujcie o domy tymczasowe dla tych kociaków! Są pięknie umaszczone i mlode znajda domki, tylko trzeba je oswoić i wyleczyć - przede wszystkim wyleczyc, szybko!

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt paź 21, 2011 20:27 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Mogę we wtorek tam być w nd.łapię dzikuski w stajni,dajcie znac o której we wtorek?
Gosiara

Post » Pt paź 21, 2011 20:31 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

jeśli mi czas pozwoli to się zjawię,czy jakieś puszki ,smakołyki przyniesc?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob paź 22, 2011 1:36 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Jeśli mam się zjawić, to akurat we wtorek po południu odpada :roll:
Mogę być od rana do 15-16.

Słuchajcie może się uda w ten weekend złapać przynajmniej jakiegoś jednego malucha....
Ja mogę poświęcić praktycznie całą niedzielę.
z każdym dniem te oczka będą gorsze :(

Acha, pytałam o klatkę i Kasia mówi że klatki wolne są :D można pożyczyć. Tylko trzeba tam do nich podjechać.

sisay

Post » Sob paź 22, 2011 15:59 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Witajcie dziewczyny,

To moja mama przez przypadek odkryła to stadko kotów, będąc na zakupach w biedronce, zdjęcia, które macie zrobiłysmy już dość dawno temu, więc te małe koty obecie już takimi małymi kociakami nie są. Od jakiegoś czasu widuję ich tam znacznie mniej niż na początku. Z resztą jestem tam zazwyczaj w godzinach późno popołudniowych, więc też nie wiele widać. Poza tym po miskach które tam stoją i z tego co opowiadała jedna kobieta mieszkająca w domu naprzeciwko, ktoś od dłuższego czasu regularnie tam chodzi je dokarmiac i do tej osoby koty są bardziej przyzwyczajne.Nie wiem też czy ta osoba w jakiś sposób nie zaopiekowała się kilkoma kotami, bo jest ich tam naprawde mniej. Przed nami uciekały i za blisko nie dało się podejść. Podejrzewam też, ze więcej ich może być pod tym asfaltem za tymi rurami ciepłowniczymi. / Patrycja

Poniżej zdjęcia zrobione dzisiaj, naliczyłam ich 6:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Patyk

Od: Pon lip 25, 2011 21:02

Post » Nie paź 23, 2011 10:50 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Witaj :) to ze mną pisałaś maile.

Szkoda ze te maluszki już nie są małe :roll: bo szybko by znalazły domy.
Martwię się o te czarne, na zdjęciach maja chore oczka - mam nadzieję ze karmicielki się nimi zajęły w porę... bo jeśli jest ich mniej, to mogły też nie przeżyć :(

sisay

Post » Pt lis 04, 2011 11:04 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Podniosę wątek, jakoś sprawa ucichła, dziewczyny dogadujecie się jakoś?
Zima idzie... :(

sisay

Post » Nie lis 06, 2011 11:54 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

w każdy weekend oraz w ten piątek służę pomocą :mrgreen:

( ale nie w dt,i nie posiadam prawka :cry: :oops: )
Obrazek Obrazek Obrazek

edziaa.

Od: Wto paź 04, 2011 15:24

Post » Pt lis 11, 2011 19:17 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Podrzucę watek, szkoda strasznie kociastych. Zima idzie !!

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob lis 12, 2011 11:08 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

dziś się spróbuję tam przejść, o ilę dobrze wiem gdzie to jest :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

edziaa.

Post » Sob lis 12, 2011 22:34 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

nie widziałam ani jednego kota, chyba byłam nie tam gdzie trzeba :roll: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

edziaa.

Post » Nie lis 13, 2011 8:22 Re: [Zabrze] Szara Przystań - Stado kotów z Biedronki

Szkoda mi strasznie kociambrów... Już najbardziej tych na ulicy, te w schroniskach to przynajmniej ciepło mają i jedzenie.... Może nie jakieś super, ale jednak mają.... :(

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

[poprzednia][następna]