Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 21:41 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Dziękuje, juz po pierwszym roku, jeszcze 1,5 i dyplom (mam nadzieję ) :)

Dodam link do wątków Sonowickiego i czeladzkiego, może sie ktoś odezwie :D
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Czw wrz 29, 2011 21:59 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

O ile się nie mylę lecznica w Brynowie, Katowice - Klinika Małych Zwierząt Krzysztof Czogała - wykonuje sterylke bezpłatnie, tyle, że chyba bezpańskie koty, no i nie wiem czy nie z Katowic.
Obrazek

Amanli

Post » Czw wrz 29, 2011 22:14 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Amanli pisze:O ile się nie mylę lecznica w Brynowie, Katowice - Klinika Małych Zwierząt Krzysztof Czogała - wykonuje sterylke bezpłatnie, tyle, że chyba bezpańskie koty, no i nie wiem czy nie z Katowic.

Kot nie powie, że nie jest z Katowic, ani że jest pański, bo co to z resztą za pan, który nawet nie wie, że jego kotka ma dzieci ?
Pokaż mi swoje zwierzątko, a powiem Ci jaki jesteś.

elsia

Od: Pon wrz 10, 2007 10:25

Post » Pt wrz 30, 2011 8:37 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Ja jestem osobą niestety niezmotoryzowaną i to jest ból :? Przykro mi transportem nie pomogę :(
MIKUŚ

Post » Pt wrz 30, 2011 14:07 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

elsia pisze:
Amanli pisze:O ile się nie mylę lecznica w Brynowie, Katowice - Klinika Małych Zwierząt Krzysztof Czogała - wykonuje sterylke bezpłatnie, tyle, że chyba bezpańskie koty, no i nie wiem czy nie z Katowic.

Kot nie powie, że nie jest z Katowic, ani że jest pański, bo co to z resztą za pan, który nawet nie wie, że jego kotka ma dzieci ?

Trzeba być chyba zameldowanym w Katowicach aby sterylka była darmowa.(albo mieć znajomego który tam mieszka)
Ostatnio edytowano Nie paź 02, 2011 22:20 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt wrz 30, 2011 14:09 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Może Amanli masz znajomych z Katowic gotowych dostarczyć kotę na zabieg? Myślę, że schroniskowe wolontariuszki chętnie pomogą :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob paź 01, 2011 13:12 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Nie mam niestety... :( zmienię tytuł watku na Katowice, może ktos się znajdzie, a jutro lub dziś wieczorem zdzwonię się z mamą, miała się dowiedzieć czy ta kotka dalej tam jest i jak się sprawy mają, będę Was informować.

Może ktoś chętny do pomocy jest z Katowic?
Ostatnio edytowano Pon paź 03, 2011 13:32 przez Amanli, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amanli

Post » Sob paź 01, 2011 14:37 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Czy na miau istnieje taka mapa pomocy jak na dogo? Jeśli tak, to trzeba byłoby sprawdzić kto jest z Katowic i napisać PW.
Pokaż mi swoje zwierzątko, a powiem Ci jaki jesteś.

elsia

Od: Pon wrz 10, 2007 10:25

Post » Nie paź 02, 2011 15:46 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie paź 02, 2011 18:10 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

dziewczyny przykro mi, dla mnie odległość z K-c do Siewierza jest za duża
Za dużo mam na głowie niestety.
Poza tym cóż, katowicka akcja obejmuje koty z K-c tylko
Na forum publicznym prosicie nas o to,żebyśmy nakłamali weterynarzom z którymi współpracujemy.
Nie zrobię tego -nie chcę stracić ich zaufania.
W/g mnie trzeba znależć osobę na miejscu, znależc też na miejscu {bliżej} weterynarza, który podejmie się sterylizacji
możemy się do niej dołożyć finansowo
Sama podróż do K-c dwa razy to chyba połowa tej ceny już.
Pieniądze to mniejszy myślę problem.
Ktoś na miejscu też musi kicią się zaopiekować po sterylizacji przez kilka dni-nie powiina biegać po dworze
musicie tam zorganizować główną pomoc

jesli znajdziecie kogoś kto z kicią będzie jeżdził to mogę załatwić tańszą sterylizacje w Chorzowie
ale tak jak mówię ta obniżka pójdzie na paliwo

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon paź 03, 2011 13:54 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Zgadzam się z Tobą, w końcu my ufamy weterynarzom i oczekujemy tego samego. W okolicach Siewierza nie znam weterynarzy, moge negocjować cenę w Lupusie w Sosnowcu bo tam mnie znają, ale najpierw trzeba kogoś, kto się złapania kotki podejmie, potem zrobić zrzutkę na paliwo i sterylkę, no i zorganizować kogoś, kto kotkę przetrzyma. Miałam w weekend sporo na głowie, dlatego przed chwilą dopiero rozmawiałam z mamą.

Sytuacja o tyle do bani, że ta pani do której kotka przychodzi czuje się naprawdę nie za ciekawie, wczoraj żle wyglądała i dziś mama się martwi, co z nią, bo od rana jej nie widziała. Wczoraj jak rozmawiały to ta Pani mówiła, że ten pan niby właściciel się nie przyznaje, że to jego kotka 8O , a ta Pani mówi, że jak nie jego, skoro na podwórze wchodzi i psy jej nic nie robia. Nie wiem co mam mysleć, mama nie pytała tej Pani o przechowanie, ale uważam, że to trochę ponad jej siły jak na jej samopoczucie. Moja mama jest na miejscu do dzisiaj, bo pracuje, a tata sie nie podejmie. Pozatym oni jeżdżą tam tylko w lato. Ponoć miot poprzedni tej kotki w ilości 3 kociaki poszedł w dobre ręce i wszystkie są zdrowe. Żałuję, że nie jestem na miejscu, niestety sprzed komputera zrobić niewiele mogę...
Obrazek

Amanli

Post » Pon paź 03, 2011 16:43 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

jak napisałam wesprzemy finansowo, choć tyle pomożemy
Bardzo chciałabym pomóc na miejscu, ale na prawdę nie mam szans, dzień mam stanowczo za krótki.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon paź 03, 2011 19:28 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Znalazłam na wątku transportowym 2 osoby oferujące transport na terenie Śląska, jedna osoba z Sosnowca, dzwoniłam, ale nie odbiera. Jakby się udało to może byłaby opcja przetrzymać kotkę u weta, muszę pomysleć nad tym wszystkim i zadzwonić do Lupusa ile sterylka i ewentualne przetrzymanie.
Obrazek

Amanli

Post » Czw paź 06, 2011 15:00 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Znalazła sie osoba mogąca pomóc. Ania G jest ze Śląska, za około tydzień byłaby w stanie podjechac po kotkę przed Siewierz ( w sumie w rozmowie zapomniałam powiedzieć, że to Tuliszów) mało tego ma Panią weterynarz w Rudzie Śląskiej z którą będzie rozmawiać o kosztach sterylizacji i przetrzymania koteczki. Kwota jest niewielka, ale wolę się wstrzymać do czasu aż Ania G potwierdzi cenę i przetrzymanie na 100%, mam miec tel. jutro lub w sobotę. Kwestie pieniędzy - myslę że Ania G mogłaby dac nam nr konta do wpłaty poresztą o finansach dopiero jak się ustali kwotę :)
Obrazek

Amanli

Post » Czw paź 06, 2011 15:38 Re: Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

super! :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]