21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 8:37 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

sumienia nie maja tacy ludzie - sami niech sobie posiedza w kaltkach - najlepiej takich 1m na 1m. Jak mozna tak bezmyslnie rozmnażać. Czy oni myślą, ze "opchną" każdego na ładne oczy :roll:
Głupota ludzka nie zna granic.
Trzymam kciuki
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt wrz 23, 2011 9:20 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

O mattko...

Mam nadzieję, że uda się im znaleźć DT i wyleczyć.
Powodzenia!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt wrz 23, 2011 9:56 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

jezusie......słów mi brak :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

Post » Pt wrz 23, 2011 11:10 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Jana pisze:A jaka jest sytuacja prawna kotów? Czy ich właściciel/ka zrzekł/a się prawa do nich?

Poproszę o informację na temat organizacji formalnie odpowiedzialnej (na pw jesli nie można tego upublicznić).

Sytuacja prawna jest jeszcze niewyjaśniona. Formalnie przejęła koty osoba prywatna.

dalia pisze:widzę, że tam są kociaki - dużo ich jest?
Są 4 kociaki w wieku ok 3-3,4 miesiąca i 2 podrostki 5-6 miesięczne.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt wrz 23, 2011 11:31 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Nie zdąże napisać i wyjaśnić,bo już musze wychodzić.Dłużej zeszło mi w banku :(

Osoba prywatna podpisała oświadczenie,że bierze odpowiedzialność,nie ma żadnej Fundacji.

Naprawde potrzebne tymczasy,wsparcie

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt wrz 23, 2011 11:40 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Czy doprawdy stan prawny - zwłaszcza dla osób nie oferujących dt - jest aż tak istotny?
Moze lepiej spożytkować energię na szukanie dt dla tych biednych, chorych kotow?
:?

Ew moze na PW - jesli to taki palący dla niektorych problem - a wątek zostawić pomocy dla kotów...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt wrz 23, 2011 11:45 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to wszystko sie odbyło (nawet zdjęć na razie nie widzę), jednak uczulam na kwestie własności.

Jezeli tego nie załatwicie formalnie, tzn. przejęcia kotów (zrzeczenie się lub sprzedaż przed pseuducha), to może być kiepsko. Właściciel może zażądać zwrotu, kotów nie mozna kastrować itp.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt wrz 23, 2011 11:53 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany pomocą dla tych kotów - tzn daniem dt, ewentualnie, w perspektywie - ds, proszę o kontakt.
Mam 1 pewną ofertę dt póki co. Na forum będę niestety z doskoku - jakby co, telefoniczne namiary na mnie można znaleźć w adopcjach w moim profilu.

Jak już pisałam - maluchy dt mają, dla nich bardzo potrzebne jest finansowe wsparcie. 2 z nich są bardzo słabiutkie, wszystkie są bardzo zasmarkane, załzawione. Maluchy widać na zdjęciach, podrostki to rudy chłopak i szylkretowa dziewczynka (z 7 zdjęcia) - obydwa mają wspaniałe charaktery, dziewczynka jest niesamowicie kontaktowa i rozmruczana, chłopak to przytulak. Oba są wyjątkowo wychudzone, chłopak wręcz ekstremalnie.

Liwia_

Post » Pt wrz 23, 2011 12:18 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Sytuacja prawna jest bardzo ważna - bez zrzeczenia się praw do kotów przez dotychczasowego właściciela, wszyscy mają związane ręce w wielu kwestiach :roll: Wierzę jednak, że nie ma czasu na siedzenie i pisanie na forum gdy się tyle dzieje. Jestem przekonana, że ludziska, którzy się sprawą zajmują, robią co mogą zarówno w kwestiach medycznych jak i prawnych. Ech... jeśli doszło do odebrania zwierzaków w naszych polskich warunkach, to naprawdę musiało być bardzo źle. Jak można doprowadzić zwierzęta do takiego stanu? :cry:

Edit: Doczytałam, że osoba prywatna podpisała przejęcie odpowiedzialności nad kotami - to bardzo dobra wiadomość! Koty póki co w lecznicach przebywają? Pewnie przy nich dużo do zrobienia :roll:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Pt wrz 23, 2011 15:44 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

100% miejsce ma 1 kot, a na 99% i drugi - podrostkowata dziewczynka. Reszta szuka długoterminowych dt, ew. długoterminowych dt z bardzo prawdopodobną opcją ds.

Swojego prywatnego konta zgodziła się użyczyć Justyna85 - ew. wsparcie będzie przeznaczone na leczenie 8 kotów w dt. Zaraz porozsłam pw z numerem osobom, które deklarowały chęć pomocy. Ponownie - bardzo proszę o wsparcie tych bied.

Liwia_

Post » Pt wrz 23, 2011 17:41 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Liwia_ , czy mogę prosić o nr konta? I czy mogę udostępniać je na innych forach osobom, które chciałyby pomóc finansowo?
Bazylek (*)

Joanna_Axlowa

Od: Czw maja 14, 2009 10:07

Post » Pt wrz 23, 2011 18:11 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Oczywiście, już posyłam nr konta. Dziękuję! Wolałabym jednak, by podawać go zainteresowanym tylko np przez pw, nie upubliczniać w sieci, jako, że jest to grzecznościowo udostępnione konto prywatne.

Liwia_

Post » Pt wrz 23, 2011 19:33 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Proszę o nr konta na pw. Postaram się jutro najdalejw poniedziałek coś przesłać.
Póki kupwowane są koty z pseudo puty pseudo będzie istniało.

izabel

Od: Śro lip 08, 2009 21:12

Post » Pt wrz 23, 2011 20:04 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Też proszę o konto.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt wrz 23, 2011 20:06 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

Liwia, najprawdopodobniej bede miała domki dla dwóch kotów. Na 100% rudy podrostek. Dzisiaj byłam w lecznicy i bede w kontakcie bezposrednio z osobą stamtąd, ok? Mam nadzieje, że to nie problem? Wszystko dogadamy na miejscu w najbliższych dniach. Domki mają już koty m.in. od nas i bedą to domki stałe.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

[poprzednia][następna]