półroczny kot zaczął sikać poza kuwetą-potrzebne pomysły

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 21, 2011 17:44 Re: półroczny kot zaczął sikać poza kuwetą-potrzebne pomysły

to ja jestem od tego trzeciego brata z kryształkami, pisałam swojego czasu na wątku nerkowym.
przycupam.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw wrz 22, 2011 18:13 Re: półroczny kot zaczął sikać poza kuwetą-potrzebne pomysły

A ja jestem zdezorientowana-poza jednym incydentem po pierwszej nocy spędzonej u mnie, żaden kot nie sika poza kuwetą :roll: .Jeszcze sprawdzę dokładnie sypialnię, w której wszędzie lezy duzo miękkich rzeczy, po po pobieżnych oględzinach wszystko jest ok. Byłam kilka razy w nowym domu kotów, spędziłam tam sporo czasu, bo siatkowałam okna i żadnych stresogennych rzeczy nie zauwazyłam. Jest tam wprawdzie bardzo żywy siedmioletni chłopiec, ale po pierwsze dobrze traktuje koty, a po drugie, gdyby koty sie nim stresowały, to by chyba zaczeły wcześniej to okazywać, a nie po ponad dwóch miesiącach. Poniewaz gwałtowne praktyki :oops: trwaja nadal, bedą kastrowane, ale zupełnie nie wiem, co robic dalej. Dom chciałby je, ale chciałby, by nie sikały ( to pierwsze koty i sikanie jest chyba nieakceptowalne; tolerancja na sikające koty zwieksza się, wg moich obserwacji, wraz ze stażem w posiadaniu kotów :) ).

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw wrz 22, 2011 18:20 Re: półroczny kot zaczął sikać poza kuwetą-potrzebne pomysły

No ale to zdecydowanie wskazuje, że źródło problemu znajduje się w tamtym domu, nie w kocie.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw wrz 22, 2011 18:45 Re: półroczny kot zaczął sikać poza kuwetą-potrzebne pomysły

PcimOlki pisze:No ale to zdecydowanie wskazuje, że źródło problemu znajduje się w tamtym domu, nie w kocie.

I właśnie dlatego nie wiem, co robić-oni dzwonią pytają o koty, liczą że do nich wrócą.

Tosza

Post » Czw wrz 22, 2011 18:54 Re: półroczny kot zaczął sikać poza kuwetą-potrzebne pomysły

Opcje są dwie:

1. Szukać u nich. Rozwiązać problem.
2. Nie oddawać kotów.

Jeśli oni są współpracujący, opcja 1 może się powieść.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw wrz 22, 2011 22:02 Re: półroczny kot zaczął sikać poza kuwetą-potrzebne pomysły

PcimOlki pisze:Opcje są dwie:

1. Szukać u nich. Rozwiązać problem.
2. Nie oddawać kotów.

Jeśli oni są współpracujący, opcja 1 może się powieść.

jesteśmy jeden krok do przodu-zmienili żwirek na tą gruboziarnista pigwę :mrgreen: Nie policze, ile razy pytałam, czy nic się w domu nie zmieniło. Nic się nie zmieniło :mrgreen:
ps.W międzyczasie( znaczy sie od ostatniego wpisu) udało się uratować (przynajmniej na razie..) tygodniowego kociaka. Z jakiegoś magazynu na końcu miasta kocica wyniosła trzy maluchy, tego zostawiła( mam nadzieję, że nie miała powodu zostawienia kociaka i że nic zlego się nie wydarzy). To pracownicy zrobili maluchowi domek z kartonu i poszli do domu. To było wiele godzin temu. Maluch miał siedzieć w tym kartonie do rana i sama nie wiem, jaki mieli kolejny pomysł. Na szczęście któryś sobie przypomniał, że koleżanka koleżanki ma mamę, która itd.. w każdym razie zadzwonili, usłyszeli, że kot może do rana nie przezyć, no to pojechali do firmy i przywieźli mi burego, ślepego krecika :1luvu: , wrzeszczącego z głodu jak syrena. Maluch w dobrej formie, , juz odstawiony do sąsiadów, kórzy pracują w domu, nakarmiony ( prawie 5 ml 8O ), wysikany, poszedł spać na elektrycznej poduszce

Tosza

[poprzednia]