MAŁY KOTEK POSTRZELONY,PILNIE POTRZEBUJE POMOCY!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 14:08 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Lidka pisze:Jeśli sam robi, nie trzeba mu wyciskać ani pomagać w robieniu kupy to już coś.
No a jeśli troszkę ruszą łapkami to już drugie wielkie coś.
Tylko szybko trzeba by mu podawać leki. Jak to jest z takimi malcami nie wiem. Ale mam w domu takiego , który tez miał nie chodzić. Miał bezwładny cały tył. A wchodzi na dość wysoki drapak.

Jeśli macie lampę Zeptera bioptronową, to warto by malca ponaświetlać.

:ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon wrz 12, 2011 14:16 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

lu6, jak już będziesz miała ogląd, napisz mniej więcej na co i ile kasy trzeba.

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Pon wrz 12, 2011 16:09 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

podrzucę :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon wrz 12, 2011 20:21 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Zaznaczę sobie wątek.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon wrz 12, 2011 23:05 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Czy ktoś może zrobić maleństwu wydarzenie na fb? Ja nie mam tam konta, więc niestety nie mogę :oops: Jeśli dobrze pamiętam, mała Coco (też z Gorzowa) dostała z facebooka solidne wsparcie finansowe. Może w przypadku tego kotka też by się udało? A może nawet znalazłby się dom, choćby tymczasowy?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto wrz 13, 2011 0:15 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

A ja się kurde nie zgadzam z opcją uśpienia. To jest zawsze tylko i wyłącznie nasze wygodnictwo. A wystarczy przestawić się psychicznie mały kawałek. Mam w tej chwili dwa zwierzaki w pełni sparaliżowane, psa i kota, oba wymagają ręcznego odsikiwania. I powiem tak, jak sie już "umysłowo" przyzwyczaiłam, ze minimum dwa razy dziennie muszę je odcedzić, to okazało się że to wcale nie zajmuje więcej czasu i wysiłku niż sprzatnięcie kuwety, o wyjściu na spacer nie wspominając ;) Kra wychodzi raz dziennie na długi spacer biegany.
Czy są szczęśliwe? Kraksa robi wszystko to co robią zdrowe psy- biega, pływa, bawi się, rozrabia, a nawet startuje w zawodach dogtrekkingowych. Arystoteles może nie wskoczy na szafę, ale na ziemi rozrabia nie mniej niż zdrowy kot.
Uśpienie powinno się rozważać jeśli zwierzę cierpi w sposób nie do opanowania (np lekami), bądź choroba uniemożliwia mu funkcjonowanie (np porażenie czterokończynowe nie do naprawy). A nie dlatego, "że może nie znajdzie domu". Chyba, że uśpimy połowę miauowych nieszczęść.....

A wogóle zróbcież mu jakąś diagnostyke, bo na razie to gdybanie w ciemno. Rtg już może coś powiedzieć, ale szczerze mówiąc dla mnie nie jest ostatecznym sposobem diagnozy, chociażby dlatego, że miałam już kilknascie, jeśłi nie więcej tymczasów, które na podstawie samej foty rtg miały być nierokujace.

Może nie jestem bardzo miła, ale w ostatnich dniach mam dość i trochę wyroków wydawanych na zwierzki majace szansę.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto wrz 13, 2011 8:56 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto wrz 13, 2011 9:13 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Moim zdaniem opcja uśpienia nie powinna być brana pod uwagę przed dogłębnymi badaniami (nie tylko 1 rtg) i diagnozą u specjalisty, a nie pierwszego lepszego weta, bo taki tym bardziej może się pomylić. Mały orgamizn ma niesamowite wręcz zdolności regeneracyjne, więc jeśli jest choć cień szansy, to trzeba mu ją dać. Poza tym nie widzę, czy zostały wprowadzone do leczenia witaminy i leki stymulujące połaczenia nerwowe?

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto wrz 13, 2011 13:38 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Jak najbardziej się zgadzam z przedmówczynią, najpierw diagnoza, a właściwości regeneracyjne organizmu i ich wielka zdolność nie raz zaskoczyły lekarzy :D
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Wto wrz 13, 2011 14:25 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

O uśpieniu Felka absolutnie nie ma mowy. Lu pewnie później o tym napisze.

Feluś będzie leczony i stawiany na nogi :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto wrz 13, 2011 23:04 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Odetchnęłam z ulgą po przeczytaniu, że Felek będzie leczony :D Cierpliwie czekam na wiadomości od Lu :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto wrz 13, 2011 23:25 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Ku pokrzepieniu serc mój Eustachy ( banerek w podpisie ) tez był bardzo ciężkim przypadkiem ,a teraz biega za zabawka , już sam sika i kupka a nie umiał sam , nie chodził , cierpiał , jedynie co mu pozostało po wypadku to nie trzymanie moczu no i pampersy a do tego tez idzie sie przyzwyczaić nawet do przewijania w nocy ( bo on musi być minim co 3-4 godziny być przewijany )
Jak tylko będzie dobra diagnostyka to i dom się tez znajdzie , przede wszystkim trzeba być dobrej myśli a temu co to zrobił to bym to samo zrobiła :evil: :evil: :evil:
Musi sie udać go ocali , musi !
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro wrz 14, 2011 9:06 Re: MAŁY KOTEK ZE ZŁAMANYM KREGOSŁUPEM :(((((((((((((((((((((

Kochani własnie wracam ze zdjęcie rtg z Felkiem. Sama jestem w szoku bo w ciele jest srut po postrzale z wiatrówki :evil: .Śrucina w okolicy pachwiny,szczescie ze nie uszkodzila pecherza moczowego.Stan zapalny odbytu bo panstwo, ktorzy go trzymali nakladali mu majtki na wiele godzina zostawiali samego i dostal odparzen.Po za tym niedowład tylnich kończyn,uszkodzenie rdzenia kręgowego.Mocne ograniczenie czucia. Głowna funkcja prostowników kończych tylnych prawidłowa.Swierzb uszny,pchły i zarobaczony.Wiek ok 3 miesiace.Dostal adwokat,witaminy, Rapidexon, Intravit B12 oraz recepte na nie moge sie doczytac 8O .Ale cos na litere N :oops: , generalnie to dla ludzi i na 10 dni zastrzyki to koszt 50zl. Wg weta ma bardzo duze szanse na odzyskanie sprawnosci,pod warunkiem odpowiedniej rehabilitacji i pielegnacji.Operacja nie jest konieczna.Kociak rusza tylnimi lapkami, szczegolnie jak sie go myje to cale mu latają :ryk: .Prosze sie wstrzymac z wpłatami na toz bo mamy mały konflikt i boje sie ze sie o pieniadze nie doprosze.z trzema kolezankami odeszlysmy od tozu i zalozylysmy wlasna fundacje i jest wrzawa.Nie wiem własnie jak to zrobic bo my jeszcze nie mamy konta a mysle ze najlepiej pieniadze wpłacac do przyszlego opiekuna-jesli taki sie znajdzie :roll: .Ustalamy namiary osoby podejrzanej o postrzelenie kotka bo jest jeden facet ktory na tych dzialkach szczególnie kotków nienawidzi :x
Obrazek

lu6

Od: Pon lip 11, 2011 19:01

Post » Śro wrz 14, 2011 9:38 Re: MAŁY KOTEK POSTRZELONY,PILNIE POTRZEBUJE POMOCY!!!

No więc bardzo dobra widomość :) Wszelkie świerzby, pchły, zarobaczenia to standard :) Odparzenia też się wyleczy, więc jestem dobrej mysli z powróci do pełnej sprawności. Czy śrut bedzie jakoś usuwany? Trzymam kciuki za kociaka, rehabilitację i odzyskanie sprawności w nóżkach, na człowieka który to zrobił szkoda słów.. po prostu.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Śro wrz 14, 2011 9:55 Re: MAŁY KOTEK POSTRZELONY,PILNIE POTRZEBUJE POMOCY!!!

WET POWIEDZIAŁ ZE LEPIEJ NIE USUWAC TYLKO SKUPIC SIE NA POSTAWIENIU GO NA NOZKI :ok:
Obrazek

lu6

Od: Pon lip 11, 2011 19:01

[poprzednia][następna]