Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Poker71 pisze:http://www.dailypuppy.com/articles/colloidal-silver-for-red-mange-in-dogs/e37165a4-f72b-0b0d-1aff-e8eebd9ed424
Long-term large dosages have been shown to cause argyria in humans.
http://www.healthvision2020.com/msg1.htm
The only known side effect (Argyria) would require a dose of more then 2 ounces a day for a whole year, although we found no cases where colloidal silver caused Argyria, but usually from compounds such as silver nitrate, the most common injectable form used by doctors! The estimated fatal dose for humans from Goodman and Gillman is 10 grams of silver OR 500 gallons of 5 PPM in one dose.
Zofia&Sasza pisze:Poker71 pisze:http://www.dailypuppy.com/articles/colloidal-silver-for-red-mange-in-dogs/e37165a4-f72b-0b0d-1aff-e8eebd9ed424
Long-term large dosages have been shown to cause argyria in humans.
http://www.healthvision2020.com/msg1.htm
The only known side effect (Argyria) would require a dose of more then 2 ounces a day for a whole year, although we found no cases where colloidal silver caused Argyria, but usually from compounds such as silver nitrate, the most common injectable form used by doctors! The estimated fatal dose for humans from Goodman and Gillman is 10 grams of silver OR 500 gallons of 5 PPM in one dose.
Ja jednak jakoś bardziej jestem skłonna ufać Amerykańskiej Agencji ds Leków niż stronie Daily Puppy, czy stronie o niekonwencjonalnych metodach leczenia raka
kropkaXL pisze:Srebro to nie jest metal ciężki.
7ksiezyc pisze:a ja pozwole sobie sie nie zgodzić ...
jesli chodzi o srebro to jesli zachowa sie odpowiednie dawkowanie i robi sie to w porozumieniu z lekarzem i w ustalonym czasie to srebro raz ze działa podobnie czy analogicznie jak antybiotyk dwa stosowane wlaściwie i z umiarem pomoc może (oczywiscie ze nierozsadne stosownie grozi srebrzyca u ludzi miedzy innymi można zaobserwowac jak sinieje skora pierwsze objawy)
sama natomiast mam dobre doswiadczenia ze srebrem - jakies 7-8 lat temu wlasnie zrebro pozwolilo nam poradzic sobie z gronkowcem u naszego psa - zawidolo wszytsko, kompletnie wszytsko a srebro dalo rade i absolutnie nie zaszkodzilo wiec nie ma sensu popadac w panike i siac jakiegos strachu ... (pies caly czas jest z moja mamą, teraz juz staruszek ale ciesy się dobrym zdrowiem a wczesniej ponad roczna walka z gornkowcem i lekarz sugerowal uspienie)
myślę jednak ze rozsadne podejscie do tematu bylaby tu zasadne
jasne ze w nadmiarze kazdy pierwiastek jest szkodliwy, ale przeciez nikt nie mowi by wypiajc dziennie butle srebra ....
Beliowen pisze:Działanie antybakteryjne - jedyne, jakie wykazuje - wynika z jego toksyczności
nie ma dowodów naukowych na skuteczność srebra koloidalnego, natomiast wiemy, że po podaniu p.o. mogą wystąpić drgawki i wszystkie objawy zatrucia sulfonamidami.
Zofia&Sasza pisze:Tyle że właśnie weci, z którymi o srebrze rozmawiałam łapią się za głowy
Poker71 pisze:Zofia&Sasza pisze:Tyle że właśnie weci, z którymi o srebrze rozmawiałam łapią się za głowy
to może aspirynkę na te głowy?
może łapią się bo się srebrnych ludzi w tv naoglądali i tyle o tym wiedzą?
ja bym spytała tych łapiących się o źródła informacji nt szkodliwości srebra koloidalnego. i konkretniejszych danych niż łapanie się. ot, dla porządku.
Zofia&Sasza pisze:Poker71 pisze:Zofia&Sasza pisze:Tyle że właśnie weci, z którymi o srebrze rozmawiałam łapią się za głowy
to może aspirynkę na te głowy?
może łapią się bo się srebrnych ludzi w tv naoglądali i tyle o tym wiedzą?
ja bym spytała tych łapiących się o źródła informacji nt szkodliwości srebra koloidalnego. i konkretniejszych danych niż łapanie się. ot, dla porządku.
Nie rozumiem skąd ten agresywny ton.No, oni podają te same źródła jakie przed chwilą wyśmiałaś.
Zofia&Sasza pisze: Nawiasem mówiąc, czy zauważyłaś, że na forum niektórzy piszą o dolewaniu srebra do wody pitnej dla kotów? Uważasz, że to - wobec kontrowersji wokół tego "leku" - dobry pomysł?
Poker71 pisze:Beliowen pisze:Działanie antybakteryjne - jedyne, jakie wykazuje - wynika z jego toksyczności
nie ma dowodów naukowych na skuteczność srebra koloidalnego, natomiast wiemy, że po podaniu p.o. mogą wystąpić drgawki i wszystkie objawy zatrucia sulfonamidami.
To albo ma działanie antybakteryjne albo nie ma dowodów na skuteczność![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 1942 gości