Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2011 21:02 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Krakers już w Kocim Świecie. Wszystko w porządku :-) Mieszka na razie w izolatce-czeka na szczepienie. Minus ma tylko jeden-pewnie pozostałe koty pomrą przy im z głodu-mknie od razu do miseczek i wyżera do dna wszystko.
Nie ma żadnego konfliktu z innymi kocimi mieszkańcami-Krakers jest nawet w miarę wyluzowany i zalega w wielkim budko-drapaku. Na szczęście korzysta również z kuwety.
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Wto sie 30, 2011 21:15 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

mi się najbardziej podobała kicia będąca na 2 zdjęciu kociarni. Jak ma na imię? Ja jej niestety nie przygarnę bo mam już kilka kotów, ale postaram się coś pokombinować by znalazła ciepły domek. :ok:

totalniekapek

Od: Wto lip 19, 2011 20:25

Post » Wto sie 30, 2011 21:43 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Zaznaczam i pozdrawiam
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 30, 2011 21:46 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

totalniekapek pisze:mi się najbardziej podobała kicia będąca na 2 zdjęciu kociarni. Jak ma na imię? Ja jej niestety nie przygarnę bo mam już kilka kotów, ale postaram się coś pokombinować by znalazła ciepły domek. :ok:

totalniekapek, masz na myśli to zdjęcie? :)

Obrazek

Nie wiem nic o kotce. Pewnie Basia jak przyjdzie będzie w stanie coś napisać.
Już samo puszczenie wici, że jest taka kotka, która szuka domu to wiele, a może akurat kogoś chwyci za serce i będzie mógł dać jej dom.. :ok:
po_prostu_kaska

Post » Wto sie 30, 2011 21:50 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Jestem i ja :D
Z banerkiem :D

Moim skromnym zdaniem przydałby się baner bardziej wyrazisty, może zmieniające się obrazki, mocniejsze kolory, większy albo cuś
Ostatnio edytowano Wto sie 30, 2011 21:54 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto sie 30, 2011 21:53 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

kosmatypl pisze:Krakers już w Kocim Świecie. Wszystko w porządku :-) Mieszka na razie w izolatce-czeka na szczepienie. Minus ma tylko jeden-pewnie pozostałe koty pomrą przy im z głodu-mknie od razu do miseczek i wyżera do dna wszystko.
Nie ma żadnego konfliktu z innymi kocimi mieszkańcami-Krakers jest nawet w miarę wyluzowany i zalega w wielkim budko-drapaku. Na szczęście korzysta również z kuwety.

Cieszę się, że rudzielec jakoś daje sobie radę. A co do jedzenia... on waży jakieś 1,5 kg, a zjadał pół kilo karmy dziennie, a chciałby pewnie jeszcze więcej, ale mu ograniczałam :ryk:

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Wto sie 30, 2011 22:04 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

po_prostu_kaska pisze:
sebow pisze:
po_prostu_kaska pisze:
sebow pisze:dokładnie, te kociaki, czyli ta "nowa grupa" plus koteczka która już jakiś czas tam jest....
czekam na wieści od Catangel i robię przelew.
Pewnie kiedyś pojawi się czwarty;-)

Sebastian te Kociaki

50, 74, 75, 76, 77, 78

plus jeszcze jakaś koteczka? Bo wspomniałeś (czy ona zawiera się w tej grupie)? Muszę dopytać żebym później dobrych zdjęć szukała ;)

Kasiu dokładnie te numerki, a ta koteczkao której wspomniałem to nr 50:) trafiła już jakiś czas temu, Basia pisała, że się jeszcze 3ma, dość młoda jest.

Ok, dziękuję :)

No to dla porządku:

50. (Muszka) Kotka – około 4 msc, biało bura kicia. Jeszcze w stosunkowo dobrym stanie...
Obrazek Obrazek

74. (Zulusek) Mały płochliwy pingwinek.
Obrazek

75. (Klementyna) 4-5 miesięczna koteczka, niezwykle ufna sama weszła mi na plecy gdy głaskałam Grafita.
Obrazek Obrazek

76. (Brygida) Burania przytulak
Obrazek

77. (Zuza) Pingwinka cudowna ufna koteczka
Obrazek

78. (Grafit) Biało-grafitowy kocur. Przepiękny i cudny charakter. Nazwany Grafit.
Obrazek

Ja szukam fotek w oryginalnym rozmiarze, meksykanka tworzy teksty :D Podział obowiązków być musi :ok:

Już znalazłam wszystkie fotki :ok: Także jak będą teksty i sygnał od CatAngel można słać całość. No i oczywiście musi być decyzja jak, które kociaste ma się nazywać ;)

Edit: dopisałam imiona przy kociakach
Ostatnio edytowano Śro sie 31, 2011 16:18 przez po_prostu_kaska, łącznie edytowano 1 raz
po_prostu_kaska

Post » Wto sie 30, 2011 22:07 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

piccolo pisze:Jestem i ja :D
Z banerkiem :D

Moim skromnym zdaniem przydałby się baner bardziej wyrazisty, może zmieniające się obrazki, mocniejsze kolory, większy albo cuś

No właśnie zdaję sobie sprawę z tym banerkiem :oops: To taki mój pierwszy, który zrobiłam w życiu czytając instrukcję "jak się robi banerki" i został z nami do dziś :roll:

Może ktoś potrafi... A jak nie to poproszę na banerkowie :kotek:
po_prostu_kaska

Post » Wto sie 30, 2011 22:12 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

po_prostu_kaska pisze:
totalniekapek pisze:mi się najbardziej podobała kicia będąca na 2 zdjęciu kociarni. Jak ma na imię? Ja jej niestety nie przygarnę bo mam już kilka kotów, ale postaram się coś pokombinować by znalazła ciepły domek. :ok:

Obrazek

Już samo puszczenie wici, że jest taka kotka, która szuka domu to wiele, a może akurat kogoś chwyci za serce i będzie mógł dać jej dom.. :ok:

z góry dziękuję za wszelkie informacje na temat tej biedulki (płeć, choroby itp.). Pomoże mi to w znalezieniu domku. :wink:

totalniekapek

Od: Wto lip 19, 2011 20:25

Post » Śro sie 31, 2011 4:35 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

totalniekapek pisze:z góry dziękuję za wszelkie informacje na temat tej biedulki (płeć, choroby itp.). Pomoże mi to w znalezieniu domku. :wink:

Cześć, fajnie, że jesteś :P
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sie 31, 2011 8:27 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

ja też się melduję!
Kasiu, właśnie zrobiłem przelew przelew za ogłoszenia, Catangel na pewno się odezwie do Ciebie jak już wszystko będzie grało. Poprosiła, żeby Zosia podesłała do Ciebie teksty a Ty potem każdy tekst z fotkami podesłała do niej, zresztą masz już wprawę:)
Imiona które nadała kotom Meksykanka mi się bardzo podobają, imie dla kotki nr 50 też:) ja nic ładniejszego nie wymyslę. Chyba, że inni mają pomysły.
ciepło pozdrawiam

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Śro sie 31, 2011 8:29 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

totalniekapek pisze:
po_prostu_kaska pisze:

Obrazek

z góry dziękuję za wszelkie informacje na temat tej biedulki (płeć, choroby itp.). Pomoże mi to w znalezieniu domku. :wink:

Miło nam i witamy Cię u naszych kotów.Niestety zasmucę Cię jezeli chodzi o tę kicię ona jest za TM to koteczka ze zdjęcia nr.12 za TM.Była w schronisku już zimą przetrwała ,kilka tygodni temu dokładnie w lipcu widziałam ją chorą leżącą razem z rudym maluszkiem którego zabrałam [zabrałam 3 najmniejsze koty 2 rude i pingwinka Hrabiego] wszystkie chorowały już na pp i odeszły u mnie mimo leczenia.Niestety ona została ale później już jej nie widziałam.Wybiorę się do schroniska w niedzielę i dokładnie sprawdzę ,przeszukam kociarnię lecz obawiam się ,że się nie mylę.Czasami zdarza się ,że kot gdzieś się ukryje.Przykro mi ,może jakiś inny pingwinek Cię zauroczy.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro sie 31, 2011 11:32 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

tak smutno ......

Magda.T

Od: Pon lip 18, 2011 19:37

Post » Śro sie 31, 2011 11:52 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

sebow pisze:ja też się melduję!
Kasiu, właśnie zrobiłem przelew przelew za ogłoszenia, Catangel na pewno się odezwie do Ciebie jak już wszystko będzie grało. Poprosiła, żeby Zosia podesłała do Ciebie teksty a Ty potem każdy tekst z fotkami podesłała do niej, zresztą masz już wprawę:)
Imiona które nadała kotom Meksykanka mi się bardzo podobają, imie dla kotki nr 50 też:) ja nic ładniejszego nie wymyslę. Chyba, że inni mają pomysły.
ciepło pozdrawiam

Kochany Sebastianie i wszyscy kociowspieraczo-pomagacze...

Napisałam pierwszy niezdarny tkst.
Dla koteczki nr. 50. Zgodnie z sugestią zamieniłam jej imię z Proncessa na Muszka, ale nadla znaznaczyłam, że to księżniczka.
Bardzo proszę o korektę i uwagi, bo mamy jeszcze wiele ogłoszeń przed sobą.

Muszka – księżniczka na ziarnku... piasku.

Księżniczka Muszeka jest 4-5 miesięczną biało-burą, filigranową koteńką . W wieku, w którym jej rówieśnicy mogą odkrywać uroki nieopanowanej zabawy... została pozostawiona w smutnych murach schroniska. Smutne kocie dzieciątko na szczuplutkich nóżkach. -
To chyba pomyłka, mówi księżniczka Muszka wielkimi smutnymi oczami.
-To musi być pomyłka. Ja nie jestem stąd. Gdzie moje księstwo, gdzie moje ciepłe posłanko, wygodne ludzkie kolanka i współczujące dobre ręce?
Zostają tylko zimne, ostre, bezduszne ziarnka piasku z wybiegu. Dlatego księżniczka jest taka smutna i coraz szczuplejsza.
Tak wiele i tak niewiele potrzeba żeby przywrócić jej odebrane księstwo. Coś o czym marzą po cichu wszystkie kociaki... ciepłe dłonie człowieka, własne mięciutkie legowisko i książęce zabawki oraz poczucie bezpieczeństwa żeby miała odwagę pobawić się tymi zabawkami.
Księżniczka na ziarnkach piasku... W zamian za księstwo na Twoich kolanach ofiaruje Ci baśnie z tysiąca i jeden kocich nocy, które będzie Ci wymrukiwać kiedy tylko przy niej usiądziesz.
Tak niewiele potrzeba aby pomóc księżniczce w odzyskaniu utraconego raju.
Czy się na to zdecydujesz?

Muszka przebywa w w schronisku w Szczytnie, ale możemy pomóc w transporcie w inne części kraju.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna oraz kontakt z osobą przeprowadzającą adopcje oraz jeśli to możliwe przesyłane zdjęć i wiadomości, ale to przecież nie jest trudne.

Jeśli chcesz zaadoptować Muszkę i zaoferować jej ciepły dom, który stanie się jej księstwem, proszę skontaktuj się z osobami, które mogą udzielić dodatkowych informacji na jej temat.

Pamiętaj!

* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sie 31, 2011 12:04 Re: Szczytno 4 - nie ma łatwo, dużo kotów. Smutno bardzo :(

Pięknie :ok: :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]