WRO kuźnickie koty - kastrujemy, tymczasujemy ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 17:29 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

on chyba jest bialo bury z tego co widze ale jestem bez okularow :lol:
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Pon sie 29, 2011 17:32 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Chyba masz rację - taki trochę ciemny ale raczej białobury.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon sie 29, 2011 17:35 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

jak cos to ja jestem ze złotnik to mam niedaleko. W razie czego mam transporterek i klatke po koszatniczce przerobiona na awaryjny transporter, ale jak widzaial ceny tej klatki samolapki czy jakos tak to szczena mi opadla :| ale popytam...

playbunny71

Post » Pon sie 29, 2011 17:46 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

O miło poznać kogoś po sąsiedzku :-)
Będziemy mieć klatkę wystawową do przechowywania kotów. Na razie nic nie wiem na temat talonów ale wątpię. Będę wystawiać bazarki i prosić tu na forum o pomoc. Żeby choć część kotów wykastrować.
Teraz łapka by się przydała. Może jakaś fundacja pożyczy. Ale muszę się dogadać najpierw z karmicielką w kwestii karmienia bo tam karmy dużo więc może być problem z łapaniem. Spróbuję ją złapać jak najszybciej.

ewung

Post » Pon sie 29, 2011 17:47 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Ja łapałam na transporter - jak kot głodny to wlezie. Smilla rybna jest dobra na łapanki, fajnie capi :mrgreen:
Musicie tylko dograć temat z karmicielkami, ja mam o tyle dobrze że to moje sąsiadki i obydwie bardzo pro-sterylkowe (same też łapały wcześniej jak jeszcze miały siły) także problemu nie było z tym żeby koty były przygłodzone.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 29, 2011 17:52 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

okej to jak juz bedziesz cos wiedziec to daj znac i sie dogadamy na PW wysylam Ci nr kontaktowy do mnie, a teraz uciekam bo ide na nocke i jutro musze sie po urzedach jeszcze szlajac... nienawidze tego :?

playbunny71

Post » Pon sie 29, 2011 17:54 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Super dziękuję bardzo!

ewung

Post » Pon sie 29, 2011 19:43 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Rozmawialiśmy z karmicielką.
Jest ponoć około 12 maluchów. I kilka około 6 kotów dorosłych.
Karmicielka karmi je koło 18. Raczej ciężko dogadać się będzie by ich nie karmiła.
Nie do końca jest chętna do współpracy.
To opuszczony dom w nim się chyba koty chowają. Podwórko ogrodzone wielkim ogrodzeniem.
Ciężko tam wejść. Nie wiem jak ze stawianiem klatki łapki.

Boję się trochę kastrować takie małe koty.
Ale jak zaczniemy je tymczasować to się kompletnie zablokujemy bo kociaków w tym roku mnóstwo.
Może uda się jakiegoś dorosłego też złapać.
Trochę czarno to widzę :-(

ewung

Post » Wto sie 30, 2011 8:15 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Ewung klatkę-łapkę pożyczymy Ci z KŻ.
Myślę, że najrozsądniej byłoby zacząć od dorosłych kotów. Po pierwsze już się nie rozmnożą, po drugiej sukcesywnie będzie można je wypuszczać z powrotem.

Kocie Życie nie ma talonów, bo miasto ma nas w d... A monopol na talony ma TOZ.
Nie mniej mamy swoich wetów, którzy robią dla nas sterylki za kasę.
Niestety nie mamy miejsca na koty, wiec będziesz musiała je przetrzymywać u siebie.

Zadzwonię do Ciebie ze szczegółami dzisiaj.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto sie 30, 2011 8:57 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Marcjanno klatka łapka to jest to czego nam trzeba.
Choć musimy wymyślić jak nią łapać bo tam nie bardzo jest gdzie ją wstawiać bo teren jest ogrodzony.
Mamy klatkę wystawową żeby je przetrzymywać.
Dziś widzieliśmy dwa dorosłe koty. Czarny z krawatkiem i taki niebieskooki jak ten maluszek.

Dziś złapaliśmy dwa maluchy. Buraska i jednego z tych niebieskookich.
Rękami na whiskasa. Są już u weta. Niestety się smarkają.
Mamy sprawdzoną wetkę, która bardzo tanio nam policzy za zabiegi. Ale szczegóły napiszę wieczorem.
Bo teraz nie było czasu gadać tylko podaliśmy transporter z kotami.

ewung

Post » Wto sie 30, 2011 9:11 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

To początek już zrobiony :D
Za akcję :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sie 30, 2011 9:44 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Maluchy to kotki. Na tą białą są oczywiście chętni - dziewczynka dla dziadków chce. Już przychodzi.
Pytam czy ma świadomość że to dziki kotek, do leczenia. Nie bardzo.
Potem zadzwoniła dorosła osoba. Jak się zgłoszą rodzice dziewczynki to będziemy gadać.
Karmicielka ma do wydania oswojonego i zdrowego. Ale jest bury. Kto by chciał burego :evil:
Acha pani stwierdziła że one mają za małe pazurki żeby drapać.
Może - ale ta niebieskooka ugryzła Karola przez rękawice.

ewung

Post » Wto sie 30, 2011 11:03 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

trzeba ja urobic (przekonac do tego, ze kastracja to cos dobrego i czy widzi roznine miedzy karmieniem 20 kotow, a 150)

playbunny71

Post » Wto sie 30, 2011 11:45 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Tak jej wczoraj tłumaczyliśmy. Ona nie jest przeciwna kastracjom jako takim. Ale: się nie da, koty za małe, najlepiej po pierwszym miocie itp.

ewung

Post » Wto sie 30, 2011 13:07 Re: WROCŁAW - koty do kastracji i domu - potrzebna pomoc!

Klatkę-łapkę kupiłam dziś rano. Kurier powinien ją dostarczyć jutro lub pojutrze. Jeśli się uda, to postaram się załatwić jeszcze jedną klatkę wystawową. Będzie można postawić je, jedna na drugiej. No i postaram się wesprzeć sterylki. Ewa i Karol :king: jesteście wielcy :D
Obrazek

fiśka

Od: Śro sty 28, 2009 11:54

[poprzednia][następna]