"BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 07, 2011 19:22 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

mziel52 pisze:Ja bym takie osoby pytała, czy choć raz wpłaciły cokolwiek na tę fundację, która pomaga tyko do wysokości uzbieranych sum, a dług oznacza zagrożenie dla tych zwierząt, którymi już się opiekujecie.

Ludzi zwykle (choć zdarzają się wyjątki ) nie interesuję,że nie mamy za co zapłacić za lokal czy karmę..
Mamy po prostu być na każde skinienie i już ...a wpłacać kasę na koty..no przecież ludziom trzeba pomagać a zwierzęta ...to zwierzęta.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie sie 07, 2011 19:24 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

alix76 pisze:Jak dobrze pójdzie 1% :twisted: - czyli jakieś 20 - 80 zł :twisted: w zależności od wysokości zarobków. Przecież świat można za to zbawić :twisted:

Nawet nie, bo osobiście się spotykam z wypowiedziami.."ja nie daje na nikogo, bo mi też by nikt nie dał".
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie sie 07, 2011 19:25 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

Odmówić jest bardzo trudno.Niestety całego kociego świata nie uda się uratować. Rozumiem jopop Twoje męki psychiczne. Mam tak samo, nie mogę spać , jestem oderwana myślami , rozkojarzona i ciągle myślę co by wykombinować miejsce dla potrzebującego kota.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Nie sie 07, 2011 19:28 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

becia_73 pisze:
alix76 pisze:Jak dobrze pójdzie 1% :twisted: - czyli jakieś 20 - 80 zł :twisted: w zależności od wysokości zarobków. Przecież świat można za to zbawić :twisted:

Nawet nie, bo osobiście się spotykam z wypowiedziami.."ja nie daje na nikogo, bo mi też by nikt nie dał".

Albo i tak - gdybyście pomogli, to moglibyście liczyć na mój 1%, ale skoro nie pomogliście, to na was nie wpłacę.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sie 07, 2011 19:29 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

Aleba pisze:
becia_73 pisze:

Albo i tak - gdybyście pomogli, to moglibyście liczyć na mój 1%, ale skoro nie pomogliście, to na was nie wpłacę.

dokładnie
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie sie 07, 2011 20:34 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

no co, płacę - wymagam :mrgreen:

a z drugiej strony często niezamożne osoby, którym pomogliśmy np. w sterylizacjach stadka podopiecznych obiecują nam swój 1%, wpłaty rzędu 40 groszy czy 2 zł też się pojawiały - serio, serio i wtedy chociaż sam taki gest jest dla nas miły

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto wrz 27, 2011 7:52 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

Niedawno zadzwoniła do nas pani, która znalazła porzucone malutkie kocięta.
Chciała sama je odchować, gdy zaproponowałyśmy pomoc finansową, powiedziała, że sama wszystko kupi.
Prosiła tylko o rady, co ma robić i jak.

Byłyśmy w szoku, pozytywnym oczywiście...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 27, 2011 8:57 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

oby same takie telefony byly :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 31, 2011 18:00 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

Niestety, takie to 1 na 1000...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon paź 31, 2011 18:08 Re: "BO WY MUSICIE" - pytanie do fundacji i stowarzyszeń

Ja nie mam fundacji a słyszę co najmniej raz w tygodniu że muszę. Bo się zajmuję kotami. A jak odmawiam to się dowiaduję że jestem taka i owaka, nawet tu na Forum (mogłabym zacytowac kilka PW). Albo dzwonią ludzie którzy nie wiem skąd mają mój numer.
A dużą pomoc dostałam tylko raz. Dzięki dziewczynie która adoptowała ode mnie kotkę.
Przepraszam że się wcinam, bo pytanie było do Fundacji ale ostatnio mi się czara goryczy przelała.
AnielkaG

[poprzednia]