Szylkretka mama rudasków - już w super domu :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 20:47 Re: Szylkretka i 3 rude kotki spod sterty desek szukają domu, DT

Do góry, taka piękna kicia szybko znajdzie dom :!:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob sie 06, 2011 23:30 Re: Szylkretka i 3 rude kotki spod sterty desek szukają domu, DT

genowefa pisze:Do góry, taka piękna kicia szybko znajdzie dom :!:

Oby, oby..
Wkrótce ukaże się ogłoszenie w dość poczytnej gazecie.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Wto sie 23, 2011 20:48 Re: Szylkretka i 3 rude małe - mama szuka pilnie tymczasu/domu

Nie ma odzewu na ogłoszenia o mamuśce - może dlatego, że zgodnie z prawdą piszę, że kotka bezdomna :(
Ona powinna znaleźć jakiś dom lub tymczas, nim zacznie robić się zimno :|

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Pt wrz 09, 2011 21:10 Re: Szylkretka i 3 rude małe - mama szuka pilnie tymczasu/domu

Kicia czeka!!!

Mimisia

Post » Pon paź 03, 2011 19:58 Re: Szylkretka i 3 rude małe - mama szuka pilnie tymczasu/domu

Byłyśmy ostatnio zrobić kociej mamusi zdjęcia, bo te, co ma stare są brzydkie, ale akurat zaszło słońce i znowu wyszły kaszaniaste.
Kicia pilnuje się podworka, ale gospodarze nie chcą jej w domu - wystarczy im 1 kot i jeszcze kupili sobie pieska szczeniaczka, ktory bardzo się z tą szylkrecią polubił, wiadomo więc, że akceptuje ona psy.

Idzie zima, chcemy zanieść kici budkę ze styropianu, ale to tylko namiastka domu :( Kotka jest bardzo miziasta, kochana, barankuje i się tuli - uwielbia suchą karmę, jak jej zaniosłyśmy, to zjadła od razu łapczywie całą michę!
Mam nadzieję, że znajdzie przed zimą ciepły kąt z pełną michą chrupeczek i rękami do głaskania :( Z wdzięczności za chrupki i mizianki odprowadziła nas pod furtkę, jakby czuła, że chcemy dla niej jak najlepiej.

Dodam, że po sterylce kicia wygląda dużo lepiej - poprawiła się jej sierść, jest miła w dotyku, a i całe ciałko jest mięciutkie i takie do kochania :)

Mimisia

Post » Pon paź 10, 2011 20:58 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

Kicia ma szansę na dom, ale to aż IX piętro, balkon bez siatek, nie otwierają go i ze względu na 6 letnie dziecko jest zamykany na kluczyk.
I chcialabym i boję się :? robi się zimno, to jednak jest dom, a ta pani byla bardzo mila i lubi koty.
Będzie wizyta przedopcyjna i jestem dobrej myśli, jednak jakiś tam niepokoj jest :?
Ja się do adopcji nie nadaję, to za duża odpowiedzialność i stres dla mnie powierzyć życie kota komuś obcemu :(

Mimisia

Post » Pon paź 10, 2011 21:06 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

Mimisia pisze:Kicia ma szansę na dom, ale to aż IX piętro, balkon bez siatek, nie otwierają go i ze względu na 6 letnie dziecko jest zamykany na kluczyk.
I chcialabym i boję się :? robi się zimno, to jednak jest dom, a ta pani byla bardzo mila i lubi koty.
Będzie wizyta przedopcyjna i jestem dobrej myśli, jednak jakiś tam niepokoj jest :?
Ja się do adopcji nie nadaję, to za duża odpowiedzialność i stres dla mnie powierzyć życie kota komuś obcemu :(

Dla tego powinien być zabezpieczony, za chwilę dziecko nauczy się otwierać kluczyk :roll:
Co będzie jak dziecko dorośnie, za trzy, cztery lata będzie już mądrzejsze i zacznie wychodzić na balkon, kot nadal będzie myślał jak dziecko.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto paź 11, 2011 18:46 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

Pani zrezygnowała sama, po tym, jak ją uświadomiłam na temat zabezpieczeń i ryzyku związanym z IX piętrem :( Na razie nie jest w stanie zabezpieczyć wszystkiego jak trzeba i pomyśli o adopcji jakiegoś kotka dopiero, jak będzie mogła zapewnić mu bezpieczeństwo. Uczciwie z jej strony.
A kicia ciągle bezdomna :( Musimy jej w końcu tę budkę zrobić, bo tam na podworku jest taka po dużym psie, bez styropianu.

Mimisia

Post » Sob paź 22, 2011 21:59 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

biedna koteczka, taka śliczna, a ludzie tacy bez serca :cry:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob paź 22, 2011 22:13 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

Niestety, takich nie brak... :roll:
Co z kotusia?? :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 30, 2011 21:45 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

Wydaje mi się, że u kici bez zmian. Nie jestem w bliskim kontakcie z tymi ludźmi, ale gdybym znalazła kotce dom, to bym się skontaktowała. Narazie doskwiera mi brak dobrych zdjęć, zrobionych za dnia, bo z lampą błyskową nie umiem robić ładnych fotek. To by zwiększyło jej szanse na domek. Zrobiłyśmy co możemy, Kalina kicię ciachnęła, zawiozłyśmy jej budkę, a teraz ogłaszamy...Mam nadzieję, że przed mrozami się uda znaleźć jej jakiś dom.

Mimisia

Post » Czw lis 03, 2011 9:44 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

do góry :kotek:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Nie lis 27, 2011 22:13 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

Ciężka sprawa z tą kicią. Prawie nikt się nią nie interesuje. Były w listopadze ze 2 telefony, ale rozeszło się po kościach. Może to wina zdjęć, bo nie ma zbyt dobrych. Nie mogę się doprosić jej karmicieli o nowe, lepsze, a samej jakoś mi tam nie po drodze z aparatem. Z tego co wiem, to kitka korzysta z budki. Dobre i to.

Mimisia

Post » Pon lis 28, 2011 10:47 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

podniose

Karolek(ona)

Post » Czw gru 29, 2011 22:05 Re: Szylkretka mama rudasków - szuka pilnie tymczasu/domu

Szylkrecia czeka!

Mimisia

[poprzednia][następna]