Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2011 15:21 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Koszmaria pisze:w Agencjach mienia wojskowego są tzw.troki.wąskie paski skórzane,które wyglądają jak obroże dla małego psa.zwykle są za ok.1,50zł,jak się postarać i dobrze poszukać,można trafić na nowe,z nie wyświechtanej skóry.

Cenna informacja, może faktycznie warto popytać.

A może ktoś jeszcze ma na zbyciu jakąś obróżkę?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw cze 30, 2011 16:04 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Czy to są jakieś specjalne kocie obróżki ? Jakieś elastyczne czy jak ? Mam chyba takie zwykłe, skórzane chyba wyprodukowane dla yorka - mogą być ?

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Czw cze 30, 2011 16:08 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Jahoda pisze:Czy to są jakieś specjalne kocie obróżki ? Jakieś elastyczne czy jak ? Mam chyba takie zwykłe, skórzane chyba wyprodukowane dla yorka - mogą być ?

Chyba chodzi po prostu o obroże, żeby można było te koty zidentyfikować, te koty są w warunkach kontrolowanych więc chyba nie ma możliwości żeby się o coś zahaczyły. Moim zdaniem każda obroża się przyda, ale może zaczekajmy jeszcze żeby wypowiedziała się Molly, bo to ona tutaj decyduje.

KMagda

Post » Czw cze 30, 2011 16:32 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Jeżeli ktoś ma zwykłe obroże, to też może przesłać - będą dla psów.
Koty dla bezpieczeństwa będą miały na sobie tylko te "kocie" obroże z zabezpieczeniem.

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Czw cze 30, 2011 16:55 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Czyli dla kotów takie rozciągające się obroże?

KMagda

Post » Czw cze 30, 2011 17:53 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

KMagda pisze:Czyli dla kotów takie rozciągające się obroże?

Tak :)
Albo takie z zatrzaskiem, który się otworzy jak kot się o coś zahaczy i nie będzie mógł się uwolnić ;)

Molli

Post » Pt lip 01, 2011 17:46 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Może jednak ktoś ma zbędną kocią obrożę? albo chce się podzielić grosikiem na ten cel?

KMagda

Post » Pt lip 01, 2011 20:59 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Zaznaczę sobie i popytam koleżanek. Ludzie mają kupę przeróżnych zaskakujących rzeczy.
Mam też dwie miseczki kocie, moje koty ich nie lubią, a ja też nie znoszę ich myć - mają chropowate dno, w sensie na dnie wyryty rybi szkielet, dowcip niby taki, jakiś sadysta je wymyślił. Ale może na wodę...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob lip 02, 2011 9:18 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Wczoraj doszaj 4 obróżki od Maryla :1luvu:

Megana pisze:Zaznaczę sobie i popytam koleżanek. Ludzie mają kupę przeróżnych zaskakujących rzeczy.
Mam też dwie miseczki kocie, moje koty ich nie lubią, a ja też nie znoszę ich myć - mają chropowate dno, w sensie na dnie wyryty rybi szkielet, dowcip niby taki, jakiś sadysta je wymyślił. Ale może na wodę...?

Miseczki też się przydadzą ;)

Molli

Post » Nie lip 03, 2011 7:55 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Molli pisze:Wczoraj doszaj 4 obróżki od Maryla :1luvu:

A może warto by zrobić w pierwszym poście licznik obróżek? Będzie chyba łatwiej zbierać jak będzie wiadomo ile jest potrzebnych, ile się już uzbierało i ilu jeszcze brakuje.

KMagda

Post » Wto lip 05, 2011 15:23 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Podnoszę, może ktoś ma jakąś zbędną kocią obrożę?

KMagda

Post » Śro lip 06, 2011 7:56 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Podnoszę :)

KMagda

Post » Śro lip 06, 2011 8:18 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

Ja mam, ale taką zwykłą, skórzaną, czerwoną z klamerką . Jeśli się przyda poproszę o adres. Dołożę jeszcze pare szydełkowych zabawek (jak w podpisowym bazarku) :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 06, 2011 9:48 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

a szelki mogą być? zamiast obroży? mam jedne, już nieużywane, ale nie wiem czy będą mogły przydać się do czegoś
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro lip 06, 2011 22:43 Re: Zbieramy kocie obroże [Przytulisko w Przyborówku k.Poznania]

jasdor pisze:Ja mam, ale taką zwykłą, skórzaną, czerwoną z klamerką . Jeśli się przyda poproszę o adres. Dołożę jeszcze pare szydełkowych zabawek (jak w podpisowym bazarku) :ok:

Przyda się dla jakiegoś psa :wink:
A co do zabawek, to chyba właśnie jestem w kolejce :)

turkusowa pisze:a szelki mogą być? zamiast obroży? mam jedne, już nieużywane, ale nie wiem czy będą mogły przydać się do czegoś

Nie wiem, czy jakiś kot będzie chciał nosić szelki 24g/h...
Możesz przesłać, jeżeli nie przydadzą się w schronisku, to przydadzą się moim tymczasom (aktualnym lub tym które będę miała w przyszłości)
Aktualne tymczasy (Krecik i Bryza) na dwór wychodzą w psich szelkach. Trochę są za duże, dlatego muszę uważać, by żaden mi nie zwiał...
A "kocie szelki" moich prywatnych kotów są dla nich o wiele za duże. Chociaż moje futra mają po ok. 5kg to i tak te szelki musiały mieć zmniejszone :)

Krecik

Obrazek

Bryza

Obrazek

Molli

[poprzednia][następna]