PNN to wyrok. Madzianek [*]. Pomóżmy Hobbitowi przeżyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 15:50 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Coś w tym jest, dziewczyny.

Koty potrafią "popełnić samobójstwo" z tęsknoty. Wywołać chorobę. Mieliśmy to samo: po śmierci mojego Taty jego ukochany kocur zaczął chudnąć w oczach, i ta sama diagnoza: nerki, niewydolność, tragiczne wyniki. Był leczony, ale jakby tego leczenia po prostu... jakby nie przyjmował. Nie chciał żyć. Nie przeżył Ojca nawet o rok. Cieszyliśmy się tylko, że są już razem... Takie są koty. Kochają na śmierć i życie, dosłownie.

Może one po prostu już nie chcą żyć..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt maja 20, 2011 15:54 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Też jestem; zabrać do siebie nie mogę oczywiście ze względu na brak kliniki ale chociaż potrzymam :ok: :ok: :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt maja 20, 2011 16:14 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Dziewczyny, ja nie znam kotów, nie znam sytuacji dość dokładnie, ale czy one by nie wolały odejść w miejscu, które znają? Szanse na znalezienie DS/DT sa bliskie zeru, obawiam się :cry:
Ja się tylko zastanawiam - nie bijcie!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 20, 2011 16:17 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

hanelka pisze:Udostępnione. :ok:

Rowniez.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt maja 20, 2011 16:20 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Zofia&Sasza pisze:Dziewczyny, ja nie znam kotów, nie znam sytuacji dość dokładnie, ale czy one by nie wolały odejść w miejscu, które znają? Szanse na znalezienie DS/DT sa bliskie zeru, obawiam się :cry:

Każda sugestia jest dla nas ważna. Wszystko rozważamy.

Przyznaję, że jak zasypiałam, to myślałam o tym, czy by nie zawieźć ich do pani Basi i zostawić jej strzykawkę z usypiaczem. Żeby to ona zdecydowała, kiedy będzie ich czas.
Ale to jest w jakiś sposób okrutne :(

Wszystko tutaj jest okrutne.

Ja muszę wyjść. Proszę o sugestie i pilnowanie wątku...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt maja 20, 2011 16:32 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Szalony Kot pisze:
Zofia&Sasza pisze:Dziewczyny, ja nie znam kotów, nie znam sytuacji dość dokładnie, ale czy one by nie wolały odejść w miejscu, które znają? Szanse na znalezienie DS/DT sa bliskie zeru, obawiam się :cry:

Każda sugestia jest dla nas ważna. Wszystko rozważamy.

Przyznaję, że jak zasypiałam, to myślałam o tym, czy by nie zawieźć ich do pani Basi i zostawić jej strzykawkę z usypiaczem. Żeby to ona zdecydowała, kiedy będzie ich czas.
Ale to jest w jakiś sposób okrutne :(

Wszystko tutaj jest okrutne.

Ja muszę wyjść. Proszę o sugestie i pilnowanie wątku...

Nie, no tak to nie można p. Basia już chyba śmierci ma dosyć... Ale strasznie mnie smuci, gdy kot umiera w szpitaliku, z dala od Dużych... :cry:
A do tego kota ma prawo uśpić tylko wet
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 20, 2011 17:16 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

:!: :!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt maja 20, 2011 17:23 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Szalony Kocie, masz rację, wszystko tu jest okrutne. Biedna jest pani Basia. Może dla kotów byłoby najlepsze rozwiązanie, żeby to Ona zdecydowała? Może zapytaj?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 20, 2011 17:32 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Udostępniam
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Pt maja 20, 2011 17:45 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Dziewczyny, ja myślę sobie z kolei tak:
na chwilę obecną Chłopaki są leczeni. Nie ma opcji eutanazji jeśli nie będzie w tym kierunku wskazań weta. Rokowania nie są dobre, nie wiadomo też, czy da się ich uratować, szczególnie Madzianka, natomiast żaden wet o eutanazji nie mówi. Leczą.
Nie mamy innego wyjścia jak zdać się na zdanie i stanowisko wetów w tym temacie, tzn. jak leczą, czym leczą, itp. To lecznica współpracująca z Fundacją od lat i sprawdzona.

Natomiast co potem, to już jest do przemyślenia oraz oczywiście zależnie od stanu, do jakiego da się Chłopaków doprowadzić.
Ja nie jestem fanką pomysłu ze szpitalikiem ale z drugiej strony mamy tu na szali życie bez bólu.
Jeśli tylko da się realnie zorganizować to tak, żeby zagwarantować im u Pani Basi kroplówki i co tam trzeba oraz regularne badania krwi i choćby krótkie, ale spokojne życie przy kochanej osobie, to trzeba się nad tym zastanowić.
Dobrze zastanowić.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt maja 20, 2011 19:14 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

udostępnione, przelew poszedł ...
:ok: :ok: :ok:
każdy wybór jest tu trudny ....
7ksiezyc

Post » Pt maja 20, 2011 22:05 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

zgadzam się z Carmen
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob maja 21, 2011 7:20 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

Podniosę :!:
Biedni chłopcy :cry:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob maja 21, 2011 8:56 Re: PNN to dla nich wyrok - Hobbit i Madzianek odchodzą

:!: :!: :!:

Tak sobie myślę, ja przynajmniej do tego tak podchodzę, bo w sumie to że oni są w takim stanie i wcześniej nikt tego nie zauważył to nasza wina (nie oskarżam nikogo tylko piszę w takim sensie że to przecież koty same nie są temu winne że są w takim stanie tylko jakieś tam niedopilnowanie) i za niedopatrzenia trzeba brać odpowiedzialność - takie mam własne poczucie. I w dla mnie osobiście nie byłoby kwestii pieniędzy, zarządzania leczeniem itp. tylko wszelkimi sposobami "odkręcanie" tej sytuacji... :roll: No ja w każdym razie "tak mam". I skoro koty się leczą (i tak jak napisała Carmen weci nic nie wspominają o eutanazji) to po prostu dla mnie nie ma takiej opcji - uśpić kota z braku kasy czy "możliwości". To wtedy połowa wątków na miau kończyłaby się eutanazją, koty były w gorszych stanach i gorszej sytuacji. Uważam że jeśli jest możliwość leczenia na kreskę i zapewnienia jako takiej, choćby tymczasowej opieki, to da się wszystko zrobić, bo tu tylko potrzebny jest czas. Taki moje zdanie i nie gniewajcie się - niczego nikomu nie zarzucam, tak ogólnie piszę o moim własnym podejściu do tego typu spraw.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]