Bulwa... przejechała całą Polskę ! Już na swoim :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 12, 2011 20:44 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Śliczna koteczka, a ta minka, miodzio :D , jaka szkoda że nikt jej nie chce :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw maja 12, 2011 21:15 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Dziękujemy za bulwowe komplementy :mrgreen:
Dziś u niej byłam, nakarmiłam i pomiziałam troszkę ;)
Ona mruczy jak gołąbek, naprawdę :ryk:

AniHili pisze:Śliczna jest kicia.
Bardzo lubię jak kota jest "dużo" :D

Ja też zdecydowanie wolę grubaski niż te chucherka :mrgreen: :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw maja 12, 2011 21:23 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Gruby kot to piękny kot :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt maja 13, 2011 8:53 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Dużo, grubego kota, tak :!:
no, oczywiście, żeby zdrowy był - do takiego momentu :mrgreen:

Ale mam - koty, w których się zakochuję są .... na wybrzeżu :lol: . Pewnie specjalnie, żebym se nie nabrała.. :wink:
Wszystkie są pięknie i wszystkie kocham, ale same wiecie.. niektóre są 'bardziej' 8O

Problem główny - poza głównym finansowym :x - jest w zachowaniu 8-letniej rezydentki, ktora do dziś chodzi po domu w lekkiej traumie, od kiedy w styczniu! wyjechał podwórzowy tymczas, który ją gryzł :twisted: - a ja tęsknię za Melonem do dzisiaj :cry: . Też go zrobiłam grubym :D :!:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt maja 13, 2011 9:00 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Mój Bułkownik jest duuużym i okazałym kotkiem, a co najlepsze to nie jam go takim uczyniła :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt maja 13, 2011 13:14 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Aaa, no to szansa jednak przepadła :| Myślałam, że może jeszcze jakoś namówię :mrgreen:

AniHili pisze:Mój Bułkownik jest duuużym i okazałym kotkiem, a co najlepsze to nie jam go takim uczyniła :mrgreen:

No toż jak sam tyle żarł, to teraz ma. :roll: Ciekawe tylko, skąd miał pełną miskę.. :roll: ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 13, 2011 13:46 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

:( nie trzeba by mnie namawiać jakbym miała możliwość ..

A co z tym oczkiem? Jakie są możliwości by ją wet zobaczył?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie maja 15, 2011 13:34 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

morelowa pisze::( nie trzeba by mnie namawiać jakbym miała możliwość ..

A co z tym oczkiem? Jakie są możliwości by ją wet zobaczył?

Wet już ją widział przy sterylce. Powiedział, aby podawać Dicortineff. Ale co to dało przez te 4 dni.. nic :| Ja mogę ją w każdej chwili ( jak karmię ) zanieść do weta, bo w sumie jest niedaleko. Tylko co z nią potem ? Gdzie ją będę trzymać, leczyć, kto ją będzie dowoził na np. jakieś zastrzyki ? :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 15, 2011 14:24 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Kurcze, no, kurcze... Co wątek to dramat.. Jakbym mieszkała obok, to bym przynajmniej sprawdziła jaka jest możliwość dogadania się kocic. Chodziaż nie wiem jak to może być z dwiema dorosłymi kotkami :? Dorosłe przeciwne płci się nie sprawdziły :twisted: , tyle, że przecież nigdy nie wiadomo, kto komu do gustu przypadnie..

A co z ogłoszeniami, co z wydarzeniem na fb?

Obrazek

morelowa

Post » Nie maja 15, 2011 14:30 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

morelowa pisze:A co z ogłoszeniami, co z wydarzeniem na fb?

Bulwa jest ogłaszana na wielu portalach, (oczywiście wszystkie podstawowe, np. Allegro czy Gumtree to obowiązkowo), do tego Kinia ogłasza ją intensywnie na FB.

Na przykład Allegro:
http://allegro.pl/bulwa-marmurowa-piekn ... 69298.html

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Nie maja 15, 2011 14:42 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

to ja poproszę link do fb :)

Obrazek

morelowa

Post » Nie maja 15, 2011 14:49 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

morelowa pisze:to ja poproszę link do fb :)

Nie mogę znaleźć wydarzenia, ale np. zdjęcia Bulwy do udostępniania są tu:

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 1306380550

Do tego opis:

Bulwa- 2 max 3 letnia kotka o pięknym marmurowym umaszczeniu z białymi łapkami i... niedużym krawacikiem.

Jest wysterylizowana, a przed adopcją zostanie odrobaczona i odpchlona.

Kotka obecnie mieszka na działkach, ale z pewnością nada się na kota domowego, co widać na zdjęciach :) Potwierdzam też to, ponieważ miałam Bulwę w domu tydzień po zabiegu sterylizacji. Czuła się jak na swoim :)
Bardzo pilnie potrzebuje nowego domu, ponieważ ma chore oczko, które na pewno wymaga leczenia. W dodatku bardzo blisko jest ruchliwa ulica i Bulwa często przechodzi na drugą stronę :(

Bulwa to kotka z charakterkiem. Pozwala się głaskać i miziać, ale tylko tyle ile jej się podoba. Czeka więc na osobę, która doceni jej nieduży indywidualizm.

Dogaduje się z innymi kotami, chociaż czasem zdarza jej się pacnąć lekko któregoś łapką. Ale tak przystało na kocią damę:)

Bulwę najchętniej oddam do domu z ogrodem, ale nie jest to konieczne.

Przebywa w Darłowie ( 40 km od Koszalina ), ale pomożemy zorganizować transport w miarę naszych możliwości.

Warunkiem adopcji koteczki będzie podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przed adopcyjna. To nic strasznego ! Dzięki umowie i wizycie mamy większą pewność, że kotka trafi w dobre ręce.

Tel. 510 538 560 ( po godzinie 16 )

Mail: kinia_098@interia.pl

Pomóż Bulwie i adoptuj ją !

Adam
aburacze

Post » Nie maja 15, 2011 15:14 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Dzięki. Jutro wrzucę :)

Podoba mi się 'nieduży indywidualizm i
podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przed adopcyjna. To nic strasznego !

Żeby jej sie udało ! :ok:

Obrazek

morelowa

Post » Nie maja 15, 2011 19:25 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Dziękuję :ok: Każde udostępnianie się przyda :D :1luvu:

morelowa, to właśnie wszystko chyba zależy od kota, czy zaakceptuje drugiego. Nasze dwie rezydentki się nie znoszą, tzn. jedna z nich strasznie atakuje drugą. Jak tylko ją zobaczy, od razu rzuca się na nią jak wściekła. A za to tymczaskę Plamkę, która jest trochę zaczepna, akceptuje.. :roll: Podobnie było z naszymi dwoma nieżyjącymi już kocurkami [*] :cry: Ale bądźmy myśli, że znajdzie się odpowiedni dom :ok: Może stanie się też tak, że ktoś pokocha Bulwę, a przy okazji jej synka Glutka, który jest u mnie na tymczasie. :D Obydwoje się uwielbiają :) Bynajmniej na działkach okazywali sobie miłość :D Np. o tak :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 16, 2011 9:14 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

No, właśnie - nigdy nie wiadomo jakimi drogami chodzą kocie sympatie i antypatie [tak jak preferencje jedzeniowe :twisted: ] .

Może ogłaszać je w dwupaku? Fajnie by było jakby poszly do domku razem, a bywa, że da sie przekonać kogoś kto nie ma jeszcze kota, że dwa i to zaprzyjaźnionie to lepiej dla wszystkich, bo taka jest prawda.

Chłopaczek cudny też. eeeech..

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]