Uśpić, bo alergia. Kinia - 12 lat... Ma dom!!! :))))))))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 17:15 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

hanelka pisze:
ASK@ pisze:Może panu przypomnieć mało grzecznie o deklaracji utrzymania koci?I mówie to powaznie.
Pamiętał. Złożył grosik na ręce Juliśki (pójdziemy za to w poniedziałek do weta, bo to, co opowiadał o kici, delikatnie mówiąc zadziwiło mnie niezmiernie) i prosił, żeby się nie krępować. Żal mi go. Jest z tych ciap, które przepraszają, ze żyją. Jak mój kundel na spacerze szczeka na jego psa, uśmiecha się przepraszająco... Myślę, że jak na swoje możliwości, dokonał czynu heroicznego.

Właśnie. Bo kicia ma 10 lat i pewnie znalazłby się wet, który by ją uśpił...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob kwi 30, 2011 17:22 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

MalgWroclaw pisze:
hanelka pisze:Babon... bez komentarza.

Oczywiście, ale od alergii się nie umiera (raczej). Jest bardzo popularnym "kluczem do otwierania zamkniętych drzwi". Mam nadzieję, że ją też ktoś tak potraktuje. A kot niech znajdzie dobry dom.

Przepraszam, nie pomogę, :( ale nie mogę powstrzymać się od komentarza,-
mam silną alergię na zwierzęta,
nie jakaś tam alergię a zagrażającej życiu!!!
Laskarka powiedziała, że nie będzie mnie leczyć jak się nie pozbędę kota ( nie powiedzialam że miałam wtedy ich 6) to zmieniłam owego konowała, a drugi lekarz powiedział, że będzie mnie leczył niezależnie od ilości kotów.
Tak jakoś już żyje pół wieku z alergią na koty( mam teraz ich 11, w tym 4 tymczasy), fakt, nowe koty dają znać dusznościami, ale po tygodniu mój organizm już się przyzwyczaja do nowego alergenu i organizm ustępuje.

Babon pewnie nie wie, że z astmą i alergia można żyć i to z kotami! :evil:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob kwi 30, 2011 17:47 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Też mam astmę..
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob kwi 30, 2011 20:03 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Rozmawiałam z nią przez telefon,Zadzwoniłam,aby zdać relację z pierwszej nocy pobytu Kini w obcym domu,a tym samym miałam nadzieję,że zmiękczę jej serce mówiąc o rozpaczy koteczki.Babsztyl powiedział,że ja zabierze od hanelki i zawiezie do schronu.Myślałam,że mnie krew zaleje .Nie ma o tym mowy - powiedziałam,albo się przyzwyczai albo umrze.Byłam tak wściekła,że już nie wiedziałam co mówię.Hanelka mnie naturalnie srogo zbeształa,po co dzwoniłam,a ja myślałam,że baba ma jeszcze odrobinę serca dla zwierzaka z którym żyła 10 lat.Okazuje się iż bardzo się myliłam i słusznie hanelka się na mnie wkurzyła.Słowo harcerskie,hanelko więcej nie będę. :oops:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Sob kwi 30, 2011 20:15 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Juliśka pisze:Słowo harcerskie,hanelko więcej nie będę. :oops:
Trzymam! :wink: :ok:

Greta_2006 pisze:Właśnie. Bo kicia ma 10 lat i pewnie znalazłby się wet, który by ją uśpił...
Podobno się znalazł. Groźba była całkiem realna. Facet wykazał prawdziwą desperację, żeby Kinię ratować.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob kwi 30, 2011 20:18 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

spróbowałaś,dałaś jej 2 szanse.teraz bym nawet nie gadała. Oddali kota.A raczej zrozpaczony Pan ją oddał. Hanelko masz rację .Musiał kota kochac jak zdobył sie wbrew charakterowi an szukanie małej pomocy.Z żoną nie dał sobie rady.
Biedna,biedna kocia. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 30, 2011 20:31 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Juliśka a ja ciebie rozumiem, też może bym zadzwoniła mając nadzieję ,że decyzja była pochopna..czasami różnie bywa z ludżmi...
To to jest normalnie stary skamieniały babsztyl :twisted: mam nadzieję ,że może mąż jej się kiedyś postawi i ją samą odda do takiego schroniska....
Biedna koteczka..
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob kwi 30, 2011 20:40 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

cypisek pisze:To to jest normalnie stary skamieniały babsztyl :twisted: mam nadzieję ,że może mąż jej się kiedyś postawi i ją samą odda do takiego schroniska....

Tu pomoże już tylko wymiana na lepszy model. :twisted:

edit: A kicia jest prześliczna. :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie maja 01, 2011 5:10 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Juliśka pisze:Rozmawiałam z nią przez telefon,Zadzwoniłam,aby zdać relację z pierwszej nocy pobytu Kini w obcym domu,a tym samym miałam nadzieję,że zmiękczę jej serce mówiąc o rozpaczy koteczki.Babsztyl powiedział,że ja zabierze od hanelki i zawiezie do schronu.Myślałam,że mnie krew zaleje .Nie ma o tym mowy - powiedziałam,albo się przyzwyczai albo umrze.Byłam tak wściekła,że już nie wiedziałam co mówię.Hanelka mnie naturalnie srogo zbeształa,po co dzwoniłam,a ja myślałam,że baba ma jeszcze odrobinę serca dla zwierzaka z którym żyła 10 lat.Okazuje się iż bardzo się myliłam i słusznie hanelka się na mnie wkurzyła.Słowo harcerskie,hanelko więcej nie będę. :oops:

Nie denerwuj się, pilnujcie kici i nawet nie myślcie o kobiecie. Też nie będę o niej myśleć, tylko mam nadzieję, że jej życie nie będzie miłe.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 01, 2011 7:09 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Tuńczyk łaskawie spożyty! Ale trzeba było miskę trzymać i za uszkiem drapać. :lol:
Obrazek

hanelka

Post » Nie maja 01, 2011 8:36 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Dobrze, że zjadło. Mój znajomy drapie nad ogonkiem, żeby jego własny kot raczył jeść :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 01, 2011 8:44 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Jak tuńczyk poszedł, to i dalej też pójdzie. :ok:
Hanelko - jak zwykle :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie maja 01, 2011 8:56 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Nastce tunczyk jeno do smarowania futra sie nadał :mrgreen:
Kciuki za dziewczynke mocne. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 01, 2011 9:34 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

MalgWroclaw pisze:Dobrze, że zjadło. Mój znajomy drapie nad ogonkiem, żeby jego własny kot raczył jeść :wink:
Do ogonka nie dosięgałam, niestety, albowiem posiłek odbywał się na szczycie drapaka. I tak musiałam stać na paluszkach. 8)
Obrazek

hanelka

Post » Nie maja 01, 2011 9:58 Re: Uśpić, bo alergia. Natychmiast! Kinia - 10 lat...

Greta_2006 pisze:
cypisek pisze:To to jest normalnie stary skamieniały babsztyl :twisted: mam nadzieję ,że może mąż jej się kiedyś postawi i ją samą odda do takiego schroniska....

Tu pomoże już tylko wymiana na lepszy model. :twisted:

edit: A kicia jest prześliczna. :1luvu:

Zawsze mnie zastanawia, dlaczego takie wredne babole trafiaja na takich dobrych mezow :roll: Bo to musi byc dobry czlowiek....a napewno tez nie ma z ta wiedzma latwego zycia :lol:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]