Tosza pisze:Kinga, która rezyduje w UK upiera się, że półroczna kwarantanna jest potrzebna. Nie wiecie, gdzie to mogę sprawdzić?
Mi tez coś się kołacze o 6 m-cach, ale nie dam sobie głowy uciąć, bo ostatecznie kotów swoich do WB nie zabrałam, a teraz już jestem w PL.
Informację dotyczącą przywozu do Polski zwierząt towarzyszących z gatunku pies, kot, fretka wraz z wzorami odpowiednich świadectw zdrowia znajdą Państwo na stronie Głównego Inspektoratu Weterynarii: www.wetgiw.gov.pl. Wzór weterynaryjnego zaświadczenia dla domowych psów, kotów i fretek wjeżdżających do Wspólnoty Europejskiej stosowane dla przemieszczeń o charakterze niehandlowym (Rozporządzenie (WE) nr 998/2003) (Veterinary Certificate for domestic dogs, cats and ferrets entering the European Community for non-commercial movements (Regulation (EC) No 998/2003) znajdą Państwo także na stronach Unii Europejskiej lub na stronie Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Waszyngtonie.
Mogę tez popytać czy ktoś ze znajomych z Birmingham nie będzie jechał samochodem do Polski.