Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
justyyyyyyna pisze:Sama myślę że to grzybica i skutek ogólnego osłabienia po ciąży. Ale ciekawe że piszesz że takie coś może być od pcheł.
justyyyyyyna pisze:Serio? Ale na samym grzbiecie sobie wylizują sierść?
justyyyyyyna pisze:.. Nerki to raczej beznadziejna sprawa...
PcimOlki pisze:justyyyyyyna pisze:Serio? Ale na samym grzbiecie sobie wylizują sierść?
Bzdura.justyyyyyyna pisze:.. Nerki to raczej beznadziejna sprawa...
Bzdura.
justyyyyyyna pisze:... Bo np. moją intencją nie jest zaimponowanie forumowiczkom moją wiedzą, ja chcę pomóc tej kotce.
PcimOlki pisze:justyyyyyyna pisze:... Bo np. moją intencją nie jest zaimponowanie forumowiczkom moją wiedzą, ja chcę pomóc tej kotce.
Moją natomiast przeciwdziałanie propagowaniu wiedzy "bazarowej". Powiązanie chorób nerek ze stanem kotki jest wątpliwe. Skoncentruj się więc na ustalaniu rzeczywistych przyczyn, a nie na plotkach, jałowych przepychankach i głoszeniu bzdurnych sentencji w rodzaju: "nerki to beznadziejna sprawa". Ktoś uwierzy i uśpi kota, który mógły spokojnie żyć, bo się naczyta podobnych bzdur razy kilkanaście.
justyyyyyyna pisze:....
O tym że choroby nerek ( i innych miąższowych narządów, też np. wątroby) u kotów to bardzo poważna sprawa wiem od weterynarza, moja domowa kotka cudem z tego wyszła, też kot mojej koleżanki ma bardzo poważne problemy z nerkami i jej weterynarz powiedział to samo. Nie usłyszałam więc o tym na bazarze.
Tosza pisze:...
Za to mam na tarasie rezydenta, który w określonych porach roku pokrywa się cały strupami ( w których natychmiast lokują sie kleszcze). Strupy leczę fprexem, który dodatkowo wykańcza kleszcze. ...
Czarnulka21 pisze:Kicia jest u mnie w DT otrzymała imię Pianka - dostaje antybiotyk z racji silnego stanu zapalnego piersi. Brak sierści jest od pcheł. Kicia jest już u mnie tydzień i sierść powoli zaczyna odrastaćJuż prawie umyła się do białości jak zdejmiemy szwy to pomożemy jej jeszcze kąpielą w pianie
Jest bardzo rozmowna lubi być na rękach- przytulać się. Bardzo lubi towarzystwo wszystkich moich kotków
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, CatnipAnia, Google [Bot] i 34 gości