Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 12:22 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Mysza pisze:To ja poproszę by na fotce była również brama, furtka- jeśli tez są w antykociej części. Albo łączenie antykociego płotu z domem- jesli jest :)

okej 8)

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Śro kwi 27, 2011 12:31 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Fredziolino. Przypomnij mi proszę gdzie kupowałaś folię. Nasz Ptyś uparł się ostatnio, że musi pozwiedzać teren poza ogrodem. I znalazł "słaby punkt" naszego ogrodzenia. Może folia go powstrzyma :)

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro kwi 27, 2011 19:04 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

zaznaczam, tez czekając na fotki :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro kwi 27, 2011 19:20 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Prędziutko wstawiam foteczki.
Muszę lecieć na działkę i wypuścić dwie koteczki po kastracji.
Folie jest poszarpana, nie wytrzymała zimowych wichur.
Koty, zwłaszcza te młode już nie interesują się tym co za siatka, żaden z nich nie ucieka.
Na dniach planujemy zakupić w OBI pleksi falista i zamocować na całej długości ogrodzenia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

druga bramka na wysokości drewutni

Obrazek (fotka z ub. roku, dzisiaj zapominałam ja pstryknąć :oops: jutro dorobię :)

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Śro kwi 27, 2011 19:34 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Fredziolina pisze:(...)
Na dniach planujemy zakupić w OBI pleksi falista i zamocować na całej długości ogrodzenia. (...)

O ! Koniecznie fotki, ta opcja bardziej mi odpowiada, tylko muszę się napatrzeć na ogólny obraz płotu i szczegóły montażu 8) :lol: :lol:
Edit: A kotki to "łaziki" w opcji turbo ("każda przeszkoda mi nie straszna, a po siatkach łażę jak Ty po równym asfalcie" :wink: ) czy raczej spokojne?
pwpw

Post » Czw kwi 28, 2011 6:45 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Fredziolina, a jak montujesz te folie? Nawiercasz jakieś otworki i drucikiem czy inaczej :oops:?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw kwi 28, 2011 8:26 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

dzięki :)
zbieram foty i doświadczenia innych bo my tez będziemy robić antykocie ogrodzenie. Na razie mnie przeraża wizja robienia podmurówki wokół całego ogrodu- koszty :strach:
No i z jednej strony sąsiad ma juz kawałek starego ogrodzenia, dwa rodzaje własciwie, żadne nie jest antykocie, znaczy się muszę i tam swoje zrobić :|
Na początku pewnie pójdzie tylko taki płot z przewieszką, folia w razie konieczności... 8)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw kwi 28, 2011 13:41 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Mysza pisze:dzięki :)
zbieram foty i doświadczenia innych bo my tez będziemy robić antykocie ogrodzenie. Na razie mnie przeraża wizja robienia podmurówki wokół całego ogrodu- koszty :strach:
No i z jednej strony sąsiad ma juz kawałek starego ogrodzenia, dwa rodzaje własciwie, żadne nie jest antykocie, znaczy się muszę i tam swoje zrobić :|
Na początku pewnie pójdzie tylko taki płot z przewieszką, folia w razie konieczności... 8)

podmurówka jest elegantsiejsza, ale i sporo droższa. Można też pewnie siatkę w ziemię wpuścić. Koty chyba tak nie kopią jak psy, aby się wydostać? Wiecie może?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Sob kwi 30, 2011 0:25 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

Jak bardzo chcą, to tez podkopią, moze nie tak jak pies , ale potrafią.
Natomiast folia - co do tego mam mieszane odczucia, bo co za problem wyjść po folii, od czego ma się pazurki? A jak jest siatka plus folia , to jeszcze wygodniej :mrgreen:
No chyba, że częściowym zadaszeniem, " do góry nogami ' koty jednak nie lubią chodzić.
Dzięki komus tam, ze nie mam takich problemów :D

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie maja 01, 2011 17:00 Re: Jak powstrzymać koty od spaceru do sąsiadów?

ta folia, z tego co wiem, to takie sztywne ustrojstwo jak pleksi, czyli pazurki się nie wbijają :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia]