Które karmy są najlepsze?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 16:20 Re: Które karmy są najlepsze?

małetęsknoty pisze:Ja pytałam weta o kubraczek, tata też pytał, ale on stwierdził, że kot się raną nie interesuje i nie jest kubraczek potrzebny. Pojechałam następnego dnia rano z kotem i tą rozwaloną raną to dostałam opierdziel, że on prosił, że kota się pilnuje, że on w takich warunkach pracować nie może.. a przecież mówiłam o kubraku, a kota się nie upilnuje w nocy na przykład.

a nie ma w okolicy innego veta :?: :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob mar 19, 2011 16:21 Re: Które karmy są najlepsze?

dobry skład?
patrz na bezzbożowe i holistyczne.
Orijen,Acana,Taste of the wild[z którego niestety musieliśmy zrezygnować],Almo Nature,Trainer.

nie radzę rc.moim zdaniem,za taką cenę skład tej karmy powinien być znacznie lepszy,w przedziale cenowym Royal Canina,o lepszym składzie masz karmę Trainer.

nie patrzyłabym w ogóle na Cat Chow.jest smaczny,jest ogólnie dostępny,ale ma syfny skład.

do suchej oczywiście coś mokrego-pucha,saszetka,ale najlepiej surowe mięcho :D
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob mar 19, 2011 16:24 Re: Które karmy są najlepsze?

Koszmaria pisze:dobry skład?
Orijen,Acana,Taste of the wild[z którego niestety musieliśmy zrezygnować],Almo Nature,Trainer.

nie radzę rc.moim zdaniem,za taką cenę skład tej karmy powinien być znacznie lepszy,w przedziale cenowym Royal Canina,o lepszym składzie masz karmę Trainer.

nie patrzyłabym w ogóle na Cat Chow.jest smaczny,jest ogólnie dostępny,ale ma syfny skład.

Zgadzam się w pełni :D

Tyle, że mówiłam o wymienionych karmach. A Sofiśka nie chce jeść żadnej z nich :twisted:
Cenna uwaga z tymi zbożami - zapomniałam :oops:
MIKUŚ

Post » Sob mar 19, 2011 16:27 Re: Które karmy są najlepsze?

MIKUŚ pisze:
Koszmaria pisze:dobry skład?

Zgadzam się w pełni :D

Tyle, że mówiłam o wymienionych karmach. A Sofiśka nie chce jeść żadnej z nich :twisted:
Cenna uwaga z tymi zbożami - zapomniałam :oops:

z orijenem miałam problem,kupiłam małe opakowanie na allegro i koty jadly ze smakiem,więc kupiłam duży worek u tego samego sprzedawcy i koty nie tkneły,do dzis nie mam pojecia dlaczego :?

kotx2

Post » Sob mar 19, 2011 16:32 Re: Które karmy są najlepsze?

No też jestem ciekawa strasznie. Może ktoś udzieli Nam na to pytanie odpowiedzi. Wetka która leczy Sofiśkę dokładnie tak samo ma, Ja też tak miałam.
Z 400 g jadły, a z 6-cio kilówek już nie :roll:
MIKUŚ

Post » Sob mar 19, 2011 16:32 Re: Które karmy są najlepsze?

niestety Sanabelle też jest pełen zbóż i nie ma tak rewelacyjnego składu jak Taste of the wild,ale musiałam zmienić kotom na Sanabelle grande :| -jeden z koleżków maluśkie chrupki Totw najczęściej połykał...nie pogryzione chyba mu coś w przewodzie pokarmowym drażniły,bo czasem pawiał nie strawionymi,od kiedy jest Sanabelle Grande wreszcie słyszę że Szprotek chrupie i zero pawi :D

moje koty jadły Orijen i z małych paczek i z dużej,nie mamy na stałe,bo niestety cena daje czadu.
z tym że moje koty jedzą absolutnie wszystko co im w michy włożę.są kompletnie niewybredne :wink:
może Orijen w większych workach szybciej traci smak,albo jakiś aromat?
Ostatnio edytowano Sob mar 19, 2011 16:35 przez Koszmaria, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob mar 19, 2011 16:35 Re: Które karmy są najlepsze?

Niewielu,ale są.. ten jest na prawdę dobry, tylko jakiś taki dziwny humor złapał..

Surowe mięso podaję kotu - kurczak, indyk, wołowina. Dawałam serca, ale już się jej przejadły. Plus jakieś puszki i saszetki.

Chodzi mi o jakąś karmę taką niezbyt drogą. Paczkę 1-2 kg do 60 zł.
Co do Trainera, miałam próbki, kotu smakowała, może pomyślę o tym: http://allegro.pl/fitness-trainer-kot-l ... 20602.html

małetęsknoty

Od: Czw sie 19, 2010 13:18

Post » Sob mar 19, 2011 16:36 Re: Które karmy są najlepsze?

małetęsknoty pisze:

Niewielu,ale są.. ten jest na prawdę dobry, tylko jakiś taki dziwny humor złapał..

Surowe mięso podaję kotu - kurczak, indyk, wołowina. Dawałam serca, ale już się jej przejadły. Plus jakieś puszki i saszetki.

Chodzi mi o jakąś karmę taką niezbyt drogą. Paczkę 1-2 kg do 60 zł.
Co do Trainera, miałam próbki, kotu smakowała, może pomyślę o tym: http://allegro.pl/fitness-trainer-kot-l ... 20602.html

moze okres miał 8) :D

kotx2

Post » Sob mar 19, 2011 16:37 Re: Które karmy są najlepsze?

Tak wyglądał i się zachowywał. :ryk:

małetęsknoty

Post » Sob mar 19, 2011 16:38 Re: Które karmy są najlepsze?

podroby dawaj nieczęsto,najwyżej raz na tydzień,tyczy się wszystkich,to raczej powinien być dodatek smakowy :wink:

moje koty lubią galaretkę,sosy,więc im mieszam saszetki z surowym,te arie operowe jak idę z miską,to pomlaskiwanie :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob mar 19, 2011 16:40 Re: Które karmy są najlepsze?

kotx2 pisze:moze okres miał 8) :D

Dobre :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
MIKUŚ

Post » Sob mar 19, 2011 16:48 Re: Które karmy są najlepsze?

Podrobów to już w ogóle nie daję. Dawałam wątróbkę raz na kilka tygodni. I trochę częściej serduszka drobiowe, ale kocię wybredne już nie chce. Czasem nawet na kurczaka z pogardą patrzy.

małetęsknoty

Post » Sob mar 19, 2011 17:05 Re: Które karmy są najlepsze?

spróbuj Bozitę-mokre w kartonikach.podobno na Bozitę nie ma mocnych,moje nie-wybredne też nie narzekały :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Sob mar 19, 2011 17:07 Re: Które karmy są najlepsze?

Koszmaria pisze:spróbuj Bozitę-mokre w kartonikach.podobno na Bozitę nie ma mocnych,moje nie-wybredne też nie narzekały :kotek:

u mnie Bozita schodzi jak swieże buleczkisą puszki i kartoniki :ok:

kotx2

Post » Sob mar 19, 2011 17:09 Re: Które karmy są najlepsze?

Tzn. z mokrych to dostaje Animondę zazwyczaj. I z mokrym nie ma u niej problemu. Tylko czasem gardzi mięsem po prostu :)

małetęsknoty

[poprzednia][następna]