POMOCY!!!!! Jak używać żywołapki????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 18:58 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

tu trzeba na spokój i cierpliwość. Powinnas chodzic z kontenerkiem. jak sie znajdzie to nie zawsze mozna w łapkach przynieść.
Na działki tez często zaglądaj i odnawiaj ogłoszenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro mar 02, 2011 22:43 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

jutro po zajeciach pochodze i porozwieszam nowe ogłoszenia, przedje sie tez na dzialki, chociaz nie wiem czy az tam by Migusia pobiegla ( jest daleko), chociaz moze jak ja jakis psaik pogonil...
zastanawiam sie tez czy nie kupic klatki- lapki znalazlam jedna dosyc tania, tylko nie wiem czy jest ona dobra :
http://www.farmen.pl/index.php?p181,zyw ... owejsciowa
19.07.2009 Żabenko moja [*]

asiula_7

Od: Czw cze 25, 2009 16:06

Post » Śro mar 02, 2011 22:47 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

asiula_7 pisze:jutro po zajeciach pochodze i porozwieszam nowe ogłoszenia, przedje sie tez na dzialki, chociaz nie wiem czy az tam by Migusia pobiegla ( jest daleko), chociaz moze jak ja jakis psaik pogonil...
zastanawiam sie tez czy nie kupic klatki- lapki znalazlam jedna dosyc tania, tylko nie wiem czy jest ona dobra :

jest bardzo łatwa w obsłudze i niedroga,do klatki napakuj np.tuńczyka albo whiskasa,cos co ma intensywny zapach
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 02, 2011 22:49 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

kotx2 pisze:
asiula_7 pisze:jutro po zajeciach pochodze i porozwieszam nowe ogłoszenia, przedje sie tez na dzialki, chociaz nie wiem czy az tam by Migusia pobiegla ( jest daleko), chociaz moze jak ja jakis psaik pogonil...

jest bardzo łatwa w obsłudze i niedroga,do klatki napakuj np.tuńczyka albo whiskasa,cos co ma intensywny zapach

czyli ta klatka moze byc?
jak tak to jutro zamowie, mam nadzieje ze w tej piwnicy jest moja kochana Migusia

asiula_7

Post » Śro mar 02, 2011 22:56 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

asiula_7 pisze:
kotx2 pisze:

czyli ta klatka moze byc?
jak tak to jutro zamowie, mam nadzieje ze w tej piwnicy jest moja kochana Migusia

myslę,że tak ,byc moze za pierwszym razem nie uda ci się jej schwytać ,nie zrażaj się ,trzeba cierpliwosci,a co jesli złapie sie inny kot ,czy mialabys mozliwosc dostarczenia bezdomniaka na sterylkę :?:

kotx2

Post » Śro mar 02, 2011 23:13 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

wlasnie nie wiem, jak mi sie zlapie inny kociak to moglabym go do mojego weta zaprowadzic i zrobic sterylizacje, a pozniej bym zaplacila za nia, bo u nas w miescie nie wiem czy mozna zrobic gdzies takie zabiegi za darmo lub przynajmniej za pol ceny

asiula_7

Post » Śro mar 02, 2011 23:16 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

asiula_7 pisze:wlasnie nie wiem, jak mi sie zlapie inny kociak to moglabym go do mojego weta zaprowadzic i zrobic sterylizacje, a pozniej bym zaplacila za nia, bo u nas w miescie nie wiem czy mozna zrobic gdzies takie zabiegi za darmo lub przynajmniej za pol ceny

dowiedz sie byc moze w twojej okolicy vet zrobi ,za pół ceny dla kota wolnozyjacego,być moze nawet za darmo :ok:

kotx2

Post » Pt mar 04, 2011 14:28 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

w piwnicy u pani w bloku obok to nie byla Migotka tylko dzika kotka ktos ja zamknal i zatkal wszystkie dziury i biedna nie mogla wyjsc..
juz nie wiem gdzie moge jej szukac, moze ona caly czas siedzi w mojej piwnicy, ja codziennie chodze zostawiam jedzenie bo tam sa piwniczaki i zostawiam na noc otwarte okno zeby mogly wchodzic inne koty i myslalm ze Migotka wyskoczyla przez okno, ale moze jednak jest w piwnicy

asiula_7

Post » Pt mar 04, 2011 14:39 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

Weź dobrą latarkę i świeć w każdą dziurę w piwnicy., koleżanka swojego znalazła po 3tyg. wyszedł w końcu z jakiegoś zakamarka w piwnicy. Życzę ci aby się znalazł z całego serca. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto mar 08, 2011 11:26 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

Migosia jest u mnie w piwnicy, prawdopodobnie cały czas była dopiero w piątek wieczorem pokazała mi się, ale nie chciała podejść, bała się. Bardzo się cieszę, wiem że jest teraz muszę ją jakoś wywabić z dziury tam gdzie siedzi

asiula_7

Post » Wto mar 08, 2011 11:45 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

:ok: daj zać jak tobie poszłoo.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto mar 08, 2011 12:31 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

asiula_7 pisze:Migosia jest u mnie w piwnicy, prawdopodobnie cały czas była dopiero w piątek wieczorem pokazała mi się, ale nie chciała podejść, bała się. Bardzo się cieszę, wiem że jest teraz muszę ją jakoś wywabić z dziury tam gdzie siedzi

poczekaj jak na klatce/w bloku sie uspokoi. Weź jedzenie,kontenerek i cos do świecenia. Idź siądź i czekaj.Kiciaj,gadaj...ale czekaj. Musisz miec dużo cierpliwości. Najwyżej wysyp ścieżkę z jedzenia ale nie dawaj pełnej miski. Na spokój i cierpliowść. musisz ją złapać. Niech sie uspokoi,zatęskni i podejdzie. Jak ją złapiesz to nie wypuszczaj. Dlatego kontenerek jest potrzebny by sie nie wyrwala ze strachu. Obstawiałam piwnice od początku. Dobrze,ze wiesz gdzie.Teraz to tylko złapac należy.
:ok:
Jedna z kotek w DS wlazla mi do przewodu kominowego.Jak ona to zrobiła do tej pory nie wiem.Fruwac musiała umiec.2 godziny kiciałam i wisiałam na blatach. Ale jak wlazła to nie miała szans na powrót.Uda się.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 13, 2011 14:25 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

w czwartek prawie sie nam udalo zlapac Migotke, zachecilysmy ja na pasztecik kilka minut tralo jak osmielila sie wyjsc, pgdy byla juz blikso mnie tp ja zlapalam zaraz podleciala siostra tez ja zlapala juz mialysmy ja chowac do transportera ale zaczela gryzc siotre po palcach i czmychnela nam.
dzis srpobujemy z mama ja zlapac znow na pasztecik, wczotraj nie zostawilysmy jedzenia to moze dzis wyjdzie jak poczuje smak jedzonka

asiula_7

Post » Nie mar 13, 2011 17:32 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

na spokojnie. dajcie jej podejść, gadajcie, powoli gładzić. Jak złapiesz to nie puszczaj nawet jak gryzie. najlepiej za kark. załóż rękawiczki, zwykłe wełniane. Nie dają ochrony ale jednak sie przydają. Zęby zahaczają sie o nici,a ręka dostatecznie sprawna by kota nie wypuścic.
Powodzenia :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 13, 2011 18:38 Re: POMOCY!!!!! Jak złapać kotkę?

pomysleliście o klatce łapce?Albo łapnaiu an kontenerek.
Robisz scieżkę do otwartego kontenerka z przysmaków. reszte zostawiasz w środku an samym koncu. Cierpliwie sie czeka aż kot wejdzie. Nie musi to być dziś. Ale stałe chodzenie i "dawanie" jedzenia w ten sposób pozwala kotu zaufac w bezpieczne włażenie. A potem jest twój!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]