PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 17:38 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

witaj ! tutaj odnalazłam ostatni Twój watek dotyczący tego kociaka viewtopic.php?f=1&t=119502&start=0
- wtedy mogłam pomóc, nie finansowo, ale pokierować do weta i z tego co pamiętam, mówiłaś że zostajesz juz przy tej lecznicy ( akurat chodzi o Doran) jeśli jest to zaprzyjaźniona lecznica spróbuj na tzw. "zeszyt" - może lekarz się zgodzi i spłacisz koszty w ratach. Jednak radzę udaj się pilnie do weta - objawy jakie opisujesz są bardzo poważne i moga zagrażać życiu kotka :( sfinansować koszty leczenia może jedynie jakaś Fundacja - ale też pewnie mają mnóstwo potrzebujących bezdomnych kociaków , spróbuj może jakiś bazarek tutaj wystawić :ok: ale najważniejsza jest pilna pomoc weterynaryjna

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sty 25, 2011 18:01 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Czarna pojedź i zapytaj o leczenie "na zeszyt", o leczenie będzie trochę trwało i myślę że same leki to nie wszystko - kicia będzie musiała jakiś czas pobrać karmę urinary (weterynaryjną).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 25, 2011 18:03 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

mam bardzo smutne doświadczenia z kotem z takim problemem. jeśli nie zadziałasz szybko - możesz go stracić. I mieć na sumieniu jego cierpienie...
Do weta ale już!!!
na pewno zgodzi się na raty, tutaj na forum jest też możliwość załozenia bazarków.

Ale nie czekaj!!!!!

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto sty 25, 2011 18:13 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Czarna,
jedz do DORANA, jeśli ostatnio było to 15zł (jak w Twoim wątku nt pierwszego leczenia), to nie powinno być dużo więcej tym razem () i myślę, ze jak ich poprosisz to wyleczą Ci kotka na kredyt.Nie zrażaj się tym, że przez telefon mówią Ci, że koszt to 50-100zł - moi weterynarze zawsze mówią, że przez telefon bez właściwej diagnozy ciężko oszacować koszt leczenia i zawsze każą przyjechać.
Jak wrócisz od weta, o pomyśl co ewentualnie mogłabyś wystawić na bazarek (książki, niepotrzebne rzeczy, biżuterię) i zrób bazarek albo poproś którą z dziewczyn żeby pomogła Ci go zrobić.Wrzuć też skany faktur/rachunków od weta - może ktoś wspomoże Cię finansowo.
tylko pospiesz się, bo jeżeli u kota występuje krwiomocz to bardzo cierpi.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto sty 25, 2011 18:26 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

A z jakiego rejonu Wrocka jesteś?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto sty 25, 2011 18:32 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Podaj na pw nr konta, a w zamian podziel się poradami, zawsze się przyda wiedzieć co wet doradził w danym przypadku. Powodzenia!
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Wto sty 25, 2011 18:46 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Ciężko jest przelać kasę nie znając danej osoby. Więc nie wiem, o jaką pomoc dokładnie chodzi. Mamy tu zaprzyjaźnionych wetów, ale musisz podać rejon Wrocławia, co już kotek dostawał, gdzie się leczył.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto sty 25, 2011 18:50 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

W Doranie się leczył na Legnickiej. Można zawsze poprosić o fakturę terminową i przelać bezpośrednio ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 25, 2011 19:06 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Moja Irbiska miała zapalenie pecherza, a potem nawrót.
Badanie moczu to koszt chyba 6 lub 8 zł w przychodni ludzkiej na Ziemowita ( po drugiej stronie Legnickiej na przeciwko Doranu), tylko sie mówi, że mocz od kota.
Moja kota była potem na karmie Urinary ok.6 miesiecy, tej silniejszej. Jeśli wet Ci taka przepiszę, troszke mi takiej zostało - mogę ci dać.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto sty 25, 2011 19:20 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Moja Zula ma takie nawroty zapalenia pęcherza :( Wtedy kot bardzo cierpi, lecimy więc do weta pędem, dostaje zastrzyk, drugi zastrzyk i antybiotyk w pastylkach do domu. Koszt wizyty- 35 zł, a byliśmy w niedzielę, więc liczone drożej. Weci zawsze koszty podają "z górką", żeby potem pretensji nie było. Zresztą nie wyobrażam sobie opowiadać o kosztach, nie widząc danego kota...

Ciśnie mi się coś, ale nie napiszę.... :roll: Zacytuję tylko klasyka:"Masz rower, to nie masz kotów :!: Kot musi kosztować..."
I nieważne, czy rower poniemiecki :wink:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto sty 25, 2011 19:29 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Dziewczyny, przestańmy nauczać
Kot ma problem, człowiek ma problem
Po co kolejna osoba będzie mówić, że kotem trzeba sie zająć.
Ten przypadek to nie kot kupiony na widzimisię tylko kot śmietnikowa znajda.
Nie każdy na miau jest od kilku kilkunastu lat , nie każdy ma tyle wiedzy, ale jak ktoś ma cos konkretnego do powiedzenia, niech mówi, a nie gdera jak moja Babcia - A nie mówiłam?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto sty 25, 2011 19:34 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

moja sugestia- kontakt z którąś fundacją z Wrocka- żeby pieniądze mogły iść nie na prywatne konto (niestety bywało różnie) a fundacyjne.

W ogóle współpraca z dziewczynami z Wrocka powinna wyjść na zdrowie i tobie i kotu.

Plus bazarki porobić. Albo poprosić kogoś z pobliża kto juz robił bazarki.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto sty 25, 2011 20:21 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Lekarz(nawet w Doranie) i tak zażyczy sobie najpierw USG skoro kotka siusia krwią.
Najlepiej od razu zrobić USG-kosztuje 50zł na UP. A tego na raty i tak nikt nie rozłoży.
Może możnaby się złożyć na to USG i na pierwszą wizytę?
Ja się deklaruję ze składką.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto sty 25, 2011 20:26 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Poker71 pisze:W ogóle współpraca z dziewczynami z Wrocka powinna wyjść na zdrowie i tobie i kotu.
Plus bazarki porobić. Albo poprosić kogoś z pobliża kto juz robił bazarki.

Żeby tylko kot dożył dochodów z tych bazarków...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto sty 25, 2011 20:58 Re: PROSZĘ o pomoc mój kotek cierpi siusia krwią !!!!!!(Wrocław)

Mogę trochę pomoc z kasa. Ale wolałabym przesłać pieniądze do lecznicy na leczenie tego kotka. Czy jest to możliwe?
Przepraszam za nadmiar ostrożności ale już się trochę przejechalam na niektórych osobach na tym forum.
Jeżeli taka opcja jest możliwa to proszę na priv dane do przelewu na lecznice i dane osoby za która będzie wplata
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

[poprzednia][następna]