Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bungo pisze:O tym nie pisano w prasie, bo sprawa zbyt codzienna...
Podkrakowska wieś, dwa psy. Jeden biega luzem, drugi - mały staruszek, całe życie na łancuchu, bez budy, karmiony, jak gospodarzom się przypomni. Latem wyje i płacze z gorąca i pragnienia, zimą - z zimna i głodu. Zgłoszone do TOZ, ale inspektorzy nie mogą zastać gospodarzy.
W razie czego służę namiarami na właścicieli psa na priv. Może, kiedy zobaczą kamery, przynajmniej zrobią biedakowi jakiś daszek nad głową.
ja_ana pisze:Tak sobie myślę, że można zwrócić ich uwagę również na to w jaki sposób nasz wymiar sprawiedliwości podchodzi to spraw maltretowania czy zabijania zwierząt, na to, że masa spraw jest umarzanych. To jest oczywiste, ale wiele ludzi o tym nie wie.
ja_ana pisze:Tak sobie myślę, że można zwrócić ich uwagę również na to w jaki sposób nasz wymiar sprawiedliwości podchodzi to spraw maltretowania czy zabijania zwierząt, na to, że masa spraw jest umarzanych. To jest oczywiste, ale wiele ludzi o tym nie wie.
Skoro to ma być program cykliczny, jeśli dobrze zrozumiałam, to niech poświęcą jeden odcinek na rozmowy z prokuratorami i innymi, żeby tez pokazać ich podejście.
ewar pisze:Podrzuć im tę Kuźnicę, naprawdę.To bardzo rozbudowany wątek, a nawet kilka.Była pomoc, szła karma, były sterylki, a tam uśpiono pięć zdrowych kotów w jednym domu ze względu na turystów.O kotach topionych w zatoce, o Urzędzie Miasta, bardzo bogatej gminie i kotach umierających z głodu u chorego człowieka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Meteorolog1 i 319 gości