Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bianka 4 pisze:Dużo na forum czytałam o olejku z dziurawca i jest tu osoba, która go robi - Amika6, napisz do niej - może ma jeszcze jakieś zapasy.
najszczesliwsza pisze:Co do pampersowania to:
Pampersy najtaniej kupisz w Rossmann i w Tesco - dla noworodków, Bella robi takie dla wcześniaków, ale to chyba tylko w aptekach dostaniesz..
Na odparzenia Sudocrem i mąka ziemniaczana, znaczy zasyp to mąką ziemniaczaną i tyle. Albo jedno, albo drugie. Sudocrem mogę Ci wysłać, mam duży taki.
Daj adres na PW.
Zapytam koleżankę, czy jej jakieś minimikro pampersy zostały.
magdaradek pisze:Tak. To normalne. W taki sposób zbryla się mocz w pampersie
Bianka 4 pisze:Pewnie, przez zrobienie dziurki na ogon ta substancja wydostaje się na zewnątrz i stąd ta "galareta"
kamari pisze:Avian pisze:Anka ma koteczkę po podobnym problemie - pisz do niej, na pewno doradzi co i jak z pampersami i odparzeniami!
która Anka ?
Lidka pisze:Przy połamanej miednicy rzeczywiście klatka ograniczająca ruchy była by najlepsza.
Jeśli sie da masujtrochę łapki, żeby całkiem mięśnie nie zaniknęły.
Kiedy Miluś miał jeszcze bezwładny tył pourazie kręgosłupa też starałam się masowac mięśnie.
Olejek z dziurawca bardzo polecam, mam przepróbowany.
Jeśli rany będa w miare czyste to pomaga bardzo w gojeniu lapma bioptronowa. Wypróbowałam na sobie i na Milutku - naświetlałam mu kręgosłup, oprócz tego chodził na rehabilitację oczywiście efekt jest taki, że nikt nie wierzył w niego a Miluś chodzi i potrafi nawet wskoczyć na łóżko i drapak.
Nie wiem czy w tym przypadku nivalin by pomógł - Milutek go dostawał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, Majestic-12 [Bot] i 34 gości