KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 19:48 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Tal - Rash: chodzi o Twój post z poprzedniej części:

Nie chodzi o to, by byli bezkarni, ale o to by nie szkodzić sprawie.....

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw gru 30, 2010 19:48 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Powiem szczerze,że dopiero w momencie gdyby ten 15-latek wisiał na suchej gałęzi przywiązany za pewną cześć ciała odniósłbym pewny rodzaj satysfakcji. Może wtedy by zrozumiał, że zrobił źle. Jestem pewien,że żadna kara w naszym "cywilizowanym" kraju niczego go nie nauczy. Nasz system karny jest do niczego ... a najlepszą karą byłoby pozwolenie mu doświadczyć tego, czego doświadczały zwierzęta w tym domu z jego rąk i z rąk tego 3-letniego bachora.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 19:50 przez Lajkonik, łącznie edytowano 1 raz

Lajkonik

Od: Czw gru 30, 2010 19:21

Post » Czw gru 30, 2010 19:49 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

mrr pisze:
Tal-Rash pisze:(...)
Ja proponuje na dobry początek napisać im sprayem na drzwiach:
TUTAJ MIESZKAJĄ SADYŚCI !!!

Dobry początek.
A co dalej? Kamieniami w okna? Gazem po oczach? Skrępować starszego i o ścianę kamienicy? Sprać młodszego po tyłku? Powiedzieć mamusiom z piaskownicy, żeby się z nim ich dzieci nie bawiły? (...)

Uważam, że adres powinien być z postów usunięty. Ze względu na emocje na tym wątku.

Adres powinien zostać. Do tego należałoby dodać nazwisko tych zwyrodnialców!

Usunęłam dane adresowe.
Aleba

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 30, 2010 19:51 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Tal-Rash pisze:Zaczekamy zobaczymy jaka będzie kara podejrzewam że jakies media cos podadzą za ten miesiąc czy dwa... Mam nadzieję że SĄD RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ nie powie uniewinnienie ze względu na małą szkodliwość społeczną jak to bywa w takich sprawach.
I co? Ktos sie dziwi nadal że ludzie chcą LINCZU?
DZIWI SIE KTOŚ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Choćby ja się dziwię.
Przez lincz możesz zaszkodzić sobie i sprawić, że oprawca stanie się ofiarą. W gruncie rzeczy skutek będzie odwrotny od zamierzonego. To raz. Dwa - to po prostu żałosne, płytkie i nieludzkie.....Chcesz się zniżyć do poziomu tego 15 - latka i bawić w psychopatę, któremu cierpienie innych sprawia radość?

ja_ana

Post » Czw gru 30, 2010 19:55 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

sunshain pisze:w Polsacie wypowiadał się Sedzia z Kraka w sprawie petycji i "wysmiał" petycję i jej żądania bo 3 letniego dziecka sie nie karze

to może tych sk%$# jeszcze po główkach pogłaskac i powiedzieć, że dobrze zrobili?!
wracam do mojej propozycji - nakazu odpracowania społecznie kary w schronisku, koniecznie dla całej rodziny
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 30, 2010 19:55 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Mam pytanie odnośnie postu z poprzedniego wątku...
To fakt, że przydałaby się u nas policja dla zwierząt, ktoś poruszył ten problem w cz. .
Może to utopijne myślenie, a może marzenie, ale może gdyby wystosować listy, petycje do różnych ważnych osób i organów w naszym kraju, to może przynajmniej ktoś na wyższych stołkach zacząłby się tym interesować?

ja_ana

Post » Czw gru 30, 2010 19:56 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

ja_ana pisze:Mam pytanie odnośnie postu z poprzedniego wątku...
To fakt, że przydałaby się u nas policja dla zwierząt, ktoś poruszył ten problem w cz. .
Może to utopijne myślenie, a może marzenie, ale może gdyby wystosować listy, petycje do różnych ważnych osób i organów w naszym kraju, to może przynajmniej ktoś na wyższych stołkach zacząłby się tym interesować?

ale w USA czy RP SPCA jest tylko w niewielkim stopniu dotowane z rządu reszta to sponsorzy
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw gru 30, 2010 19:56 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-z ... nId,315487
http://www.tvn24.pl/-1,1687795,0,1,malt ... omosc.html

Filmiki z kotką.

Ja chciałabym unieszkodliwić psychopatów raz na zawsze. To by było najlepsze. Nasze prawo jest ułomne. Bardziej dba o przestępcę niż o ofiarę przestępstwa.

vega013

Post » Czw gru 30, 2010 19:58 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Killatha pisze:
sunshain pisze:w Polsacie wypowiadał się Sedzia z Kraka w sprawie petycji i "wysmiał" petycję i jej żądania bo 3 letniego dziecka sie nie karze

to może tych sk%$# jeszcze po główkach pogłaskac i powiedzieć, że dobrze zrobili?!
wracam do mojej propozycji - nakazu odpracowania społecznie kary w schronisku, koniecznie dla całej rodziny

Do tego grzywna na rzecz schronisk i leczenia zwierząt - jak najwyższa. To na pewno dotrze do rodziny.

vega013

Post » Czw gru 30, 2010 19:59 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

ja_ana pisze:
mrr pisze:
Tal-Rash pisze:(...)
Ja proponuje na dobry początek napisać im sprayem na drzwiach:
TUTAJ MIESZKAJĄ SADYŚCI !!!

Dobry początek.
A co dalej? Kamieniami w okna? Gazem po oczach? Skrępować starszego i o ścianę kamienicy? Sprać młodszego po tyłku? Powiedzieć mamusiom z piaskownicy, żeby się z nim ich dzieci nie bawiły? (...)

Uważam, że adres powinien być z postów usunięty. Ze względu na emocje na tym wątku.

Jestem za, ujawnianie adresu to błąd. Znajdzie się kilku zapaleńców, dokona samosądu, a to zaszkodzi sprawie, zwierzętom i przede wszystkim obrońcom i miłośnikom zwierząt........................

Dokładnie.
Ma być powtórka z Włodowa? Trzeba zacząć od legalnych środków, a nie samosądu.

Usunęłam dane adresowe.
Aleba
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw gru 30, 2010 20:01 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

sunshain pisze:
ja_ana pisze:Mam pytanie odnośnie postu z poprzedniego wątku...

ale w USA czy RP SPCA jest tylko w niewielkim stopniu dotowane z rządu reszta to sponsorzy

Myślę, że i u nas nie brakuje ludzi dobrej woli, firm, czy instytucji, które pomagałyby finansować taką organizację. Jest 1% i masa innych rozwiązań. Wiem, że to zawsze ładnie brzmi i wygląda, a rzeczywistość jest inna, ale skoro inne kraje mogą, to chyba coś się da zrobić...

ja_ana

Post » Czw gru 30, 2010 20:03 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Rozumiem że moje posty wywołują sprzeciw. Dobrze że wszyscy mamy swoje zdanie...
Nie wiem co więcej napisać. Zwyczajnie nie wierzę żeby ten 15latek cokolwiek zrozumiał.
ON MA FRAJDĘ. Chwalenie się przed kolegami że go pały zwinęły jest ekstra. Żadna kara którą może wymierzyć nasz chory wymiar sprawiedliwości nie nauczy go rozumu...
temat generalnie jest rzeka. Zobaczcie na więzienia ilu tam psycholów za nasze podatki siedzi. A wymiar sprawiedliwości uważa że to resocjalizacja. Błagam litości. Więzienia kształcą jak mordować kraść zabijać i uciekać. Skąd wiem? Mój przyjaciel jest od 15 lat klawiszem.
Szkoda gadać. Ale dobrze że są tacy co jeszcze myślą zdrowo racjonalnie spokojnie z zgodnie z prawem.
Za dużo się naoglądałem by w to "prawo" wierzyć.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Czw gru 30, 2010 20:04 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

ja nadal uwazam ze mozna zmodyfikowac petycje, nic tak nie zaboli tych rodzicow jak wysoka grzywna, kurator i resocjalizacja...po 1. zaczna uwazac ze sa zlymi rodzicami,dzieki czemu moze oni sie zresocjalizuja, po 2. pieniadze na pewno uratuja niejedno kocie czy psie zycie. Za tern czyn oczywiscie nalezy sie publiczne zlinczowanie ale drogą prawa chociaz w ten sposob mozna zadzialac...
co do policji dla zwierzat,od kiedy tylko pamietam animal planet marze o tym aby u nas byla taka jednostka.Wtedy ludzie mieliby sie na bacznosc. Tylko jak zmusic nasze wladze do utworzenia takiej instytucji???? wtedy podatki za posiadanie psa nie musialyby zasilac dziury budzetowej tylko instytucje policji dla zwierzat :/
Ponadto uwazam ze wskazanie ich adresu nauczy ich wiecej niz kara sadu.Jeastem za tym zeby zaczekac za rozprawa a potem zlac tego 15-letniego gnoja jak trzeba
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 20:05 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

To rodzice przyczynili się to takich sadystycznych zachowań i oni powinni ponieść zasłużoną i adekwatną to tego czynu karę.

Lincz to rodzaj samosądu, akt bezprawia dokonanego przez tłum na osobie posądzonej o przestępstwo i
skoro państwo nie może podjąć radykalnych środków to chyba trzeba rządzić się prawami własnej duszy.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 30, 2010 20:07 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Jak najbardziej przed samosądem zaufamy..... KOLEJNY RAZ ŚLEPO..... naszemu wymiarowi sprawiedliwości. Może będzie skuteczny i będzie kara dla całej rodziny. Jak będzie. WSZYSTKO ODSZCZEKAM, PRZEPROSZĘ I USUNĘ ADRES Z MOICH POSTÓW.
Narazie w nasz wymiar sprawiedliwości nie wierzę i mam ku temu prawo patrząc na podobne sprawy i ich UMARZANIE.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

[poprzednia][następna]