Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 10:57 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

Agn pisze:Może muszę należeć do 'znajomych'. :wink:
[Słaba jestem jeszcze w obsłudze FB - ale do tej pory wszystkie 'eventy' widziałam.]

Nie, wcale nie musisz :(
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Śro gru 22, 2010 11:05 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

mnie się otwiera normalnie :ok: Dzięki za wydarzenie :D Agn - już poprawiłam "krószynkę" :mrgreen: Sorry, późno było :oops: Co do wieku malucha, to nie wiadomo jaki - być może to kociak albo podrostek, waży ponoć ok. 0,5 kilo (chudzina straszna :(). Płeć - najpewniej chłopak, aczkolwiek nie na 100%. Nie wiem nic o stanie zdrowia, nikt mi nic za bardzo nie potrafił powiedzieć, ale wygląda na w miarę zdrowego. Dziwne tylko trochę ciałko ma, nie takie długie i szczupłe jak kociak, ale krótkie i szerokie - jak kocia miniaturka.

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro gru 22, 2010 13:58 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

:kotek: bo może mi się przyda :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 22, 2010 14:48 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA - Warszawa

6. Łagodny klusek 0649/10, wiek: 3 lata, gdzie jest: PA :arrow:

Niezwykle spokojny i łagodny kocurek, który za bardzo chyba nie ogarnia, gdzie się w ogóle znajduje i co się dzieje. Większość czasu leży sobie na swojej ulubionej podusi, i mało co go interesuje. Bardzo lubi być głaskany, ale bez jakichś ekscesów, i podczas masażu leży sobie niczym kluska i ani drgnie.. Źle się czuje w towarzystwie innych kotów, stara się nie wchodzić im w drogę i w razie jakichś zatargów wycofuje się czym prędzej i udaje, że "nic się nie stało" ;) W kocim pokoju porusza się chwilami jak po polu minowym, uważnie się rozglądajać czy aby na pewno droga bezpieczna i czy nikomu na łapę nie nadepnie - wyraźnie obawia się innych kotów i nie chce mieć z nimi zatargów.

Prawdziwa ostoja spokoju - nic go nie wzrusza. Uwielbia być głaskany pod bródką, rozmarza się wtedy całkowicie, i co jakiś czas robi podchody by wskoczyć człowiekowi na kolana, ale brak mu odwagi - "chcę, ale się wstydzę" - tak to w jego wykonaniu wygląda ;) Ma piękny różowy nochal i łagodne spojrzenie bystrych oczu, jest bardzo łągodnym kotem, który sobie ceni święty spokój. Nie bardzo chce się bawić albo nie bardzo umie, ale dziś próbował się zabawić pluszową myszą, co mu średnio wyszło - w końcu porzucił zabawkę, z którą nie wiedział co zrobić, i podreptał do michy. Prawdziwy koci przytulak "do serca przyłóż" :D

Obrazek

"Cześć! Weźmiesz mnie do domu..?"
Obrazek

Wysłałam zdjęcia tego kota :) do jednej pani :) czy mogę prosić jakiś kontakt :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 22, 2010 18:25 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

Dobrze, że powstał ten wątek :)
Wszystkie te koty są piękne, po prostu PIĘKNE! :)

go-ja

Od: Wto wrz 07, 2010 15:54

Post » Śro gru 22, 2010 18:42 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

zaznaczam
Zastanawiam się jak nadąrzysz z aktualizowaniem wątku, ale sam pomysl przedni :ok:
Ostatnio edytowano Czw gru 23, 2010 11:30 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 22, 2010 18:53 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

I ja zaznaczam. Bardzo fajny wątek :)
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro gru 22, 2010 21:13 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

Melduje sie na watku i mowie wszystkim dzien dobry:-) jestem nowa na forum, ale cos czuje, ze sie tu zadomowie;-)

wielkooki maluszku - poczekaj na mnie troszke :)

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Śro gru 22, 2010 21:41 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

jhet pisze:Linki:
- wątek paluchowy - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120311
- koty z kwarantanny (chyba dawno nie aktualizowane..?)- http://www.kotki2010.republika.pl/
- strona schroniska na Paluchu (baza zwierząt, zwierzęta w kwarantannie itd.) - http://www.paluch.org.pl/

Zrezygnowałam z aktualizowania kotów z kwarantanny pod wyżej wskazanym adresem, gdy zaczęła działać na stronie schroniska ich baza.
Aktualizuję kwarantannę tylko w wątku paluchowym.
W związku z powyższym proszę o usunięcie drugiego linku.
Ostatnio edytowano Śro gru 22, 2010 21:46 przez -Anula-, łącznie edytowano 1 raz

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Śro gru 22, 2010 21:44 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

ef25 pisze:Melduje sie na watku i mowie wszystkim dzien dobry:-) jestem nowa na forum, ale cos czuje, ze sie tu zadomowie;-)

wielkooki maluszku - poczekaj na mnie troszke :)

Witaj! :D Cieszę się, że do nas zawitałaś - zostań na dłużej, potrzebna nam świeża krew :lol:
A może ktoś by mógł wziąć wielkookiego malucha na DT do czasu, aż ef25 mogłaby go adoptować..? Do stycznia?

Anula - szkoda, że już tam nie aktualizujesz - fajny porządek tam był, łatwo i szybko można było wszystko znaleźć, no i poza kotami na kwarantannie też inne informacje były. Trudno, buu - już usunęłam z pierwszego posta.

jhet

Post » Śro gru 22, 2010 21:59 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

Nie miałam wtedy stałego dostepu do netu.
I brakowało mi czasu.
Przez to zrobiły mi się przez wakacje koszmarne zaległości.
Z trudem uzupełniłam wykaz kotków w wątku, ale też nie dałam rady umieścić wszystkich szczegółowych informacji.
Post ma ograniczoną liczbę znaków i nie wszystko sie zmieściło.
Oprócz tego poprzedni wątek jest już zamknięty.
Gdyby nie został zamknięty, część kotów przeniosłabym ze starego do nowego wątku (zarezerwowałam tam 3 posty na 1 stronie) i tym sposobem zrobiłoby się miejsce na uzupełniające informacje (poza id).

-Anula-

Post » Śro gru 22, 2010 22:04 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

jhet, może warto na 1 dodać jeszcze ten link:
http://paluch1.home.pl/system_kwarantanna.php
To stara strona schroniska - kwarantanna.
Ale są tam informacje, skąd pochodzi kot.

-Anula-

Post » Śro gru 22, 2010 23:04 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

Anula, dzięki! - dodane :ok:

jhet

Post » Czw gru 23, 2010 9:14 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

ja sobie zaznaczę :)
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Czw gru 23, 2010 10:19 Re: Koci świat schroniskowy - KOTY Z PALUCHA czekają na dom WAWA

Ja też. Cudeńka... Jeden przez drugiego. Brać i kochać! :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

[poprzednia][następna]