Szczęśliwe zakończenie - Kajtuś już w DS :-)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 1:11 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Będzie mi potrzebne wsparcie logistyczne.
Ja go oczywiście przewiozę na trasie Pruszków - Wawa, mam go gdzie też na chwilę przechować w Warszawie.
Natomiast osobisty mój wyjazd do Kielc będzie bardzo problematyczny, raz, że czasowo, dwa, że finansowo.
Więc jeśli komuś przychodzi go głowy jakiś transport na trasie Warszawa - Kielce, to burza mózgów potrzebna!
Ja zamówię jeszcze u CatAngel ogłoszenia dla Kićka.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto gru 07, 2010 1:19 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Jutro jestem od 14.00 na necie więc jak tylko dostanę info, że ""kot jest-łapanka kota jest-kot złapany"" rozsyłam info na FB :) że potrzebny transport

edit: wcześniej nie będe robić niepotrzebnego zamieszania :)

także jak coś pisz na pw bo mogę z tel być na miau :)
Ostatnio edytowano Wto gru 07, 2010 1:41 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 07, 2010 1:36 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Gosiu, dziękuję w imieniu Kicia.
Ja już napisałam na wątku transportowym.

Carmen201

Post » Wto gru 07, 2010 8:37 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Oby kocik sie złapał. Oby był już bezpieczny.
Czekam na wieści.Trzymam kciuki!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 07, 2010 9:54 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Jestem po rozmowie z sąsiadką. Kotek jest przez nią widywany (ma psiaka i wychodzi z nim na spacery). W ciągu dnia można go namierzyć przy budynku administracji a wieczorem przychodzi pod blok (okolice godziny 22). Samo łapanie jak już się wie, gdzie kocurek siedzi trudne nie jest. Wystarczy mieć puszkę czegoś ładnie pachnącego. Sam podchodzi.

Zaraz na pw podam telefon do siebie dla Carmen201, łatwiej będzie rozmawiać.

Nie mam w co (w sensie transporterka) złapać kota ani nie mam jak go przetrzymać. Z tego co opowiada sąsiadka kotek trzyma się raczej jednego miejsca więc trudności z jego namierzeniem nie powinno być.
Ze złapaniem również.
Jeżeli jest szansa na zabranie go jeszcze dzisiaj z podwórka to ja jestem gotowa do pomocy w szukaniu i złapaniu kotka od godziny 15.
Wiem, że byłoby idealnie gdyby kot już był złapany przed zjawieniem się transportu ale to nie jest możliwe.
Carmen201, co robimy dalej? Dasz radę dziś podjechać?

Jest jeszcze jedna, bardzo ważna sprawa. Dziewczyny, wybaczcie :oops: ale muszę zapytać, czy ten dom tymczasowy jest sprawdzony?
Ma_go

Obrazek

Ma_go

Od: Pt cze 12, 2009 13:36

Post » Wto gru 07, 2010 10:30 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

a do łazienki nie mozesz go upchać?

Tak to jest,ze koty siedzą stale w jednym miejscu.A jak idzie pomoc,to akurat cos im wypadnie i nie ma.

Kciuki mocne!
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 07, 2010 11:31 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Ja, tak jak napisałam wcześniej, jestem uziemiona robotą dziś i jutro, chociaż jutro to już jakoś wieczorem mogłabym spróbować się zwolnić. Ale musiałabym jechać kolejką po nocy. Dziś nie ma cienia szansy. Samochodem mogę w czwartek, ja sama nie prowadzę, mój mąż pracuje w szotach po 12 godzin.
Czy mogłabyś go złapać PROSZĘ???
Nie jestem w stanie też jeździć po niezłapanego Kota kilka razy z Warszawy do Pruszkowa a Ty jesteś na miejscu. Nie wiem przecież, czy jak przyjdę on się w ogóle zjawi czy nie oraz CZY NIC MU SIĘ NIE STANIE DO TEGO CZASU.
Nie możesz pożyczyć transportera? Chociaż kartonu? I dać go do łazienki/piwnicy/sąsiadki?
Odbiorę go od Ciebie najpóźniej w czwartek.

Carmen201

Post » Wto gru 07, 2010 11:32 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Co do domu tymczasowego, to Gosia niech się wypowie, ja go nie znam.

Carmen201

Post » Wto gru 07, 2010 12:01 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Carmen201, a na którą godzinę w czwartek mogłybyśmy się umówić na przekazanie kotka?
Jest szansa, że w czwartek weźmie go do domu sąsiadka i tam on będzie na Ciebie czekać. Jeżeli go nie weźmie, to ja postaram się o transporterek, złapię go i poczekam z nim na Ciebie.
Podsumowując.
Jak ustalimy godzinę odbioru to ja wcześniej go złapię i potwierdzę smsem, że kot złapany i czeka.
Jutro mnie nie ma do czarnej nocy. W czwartek będę dostępna od 16.
Złapać kota i przechować do czwartku nie mam szans. Sąsiadka również. Kicia musi przetrwać o własnych siłach.
Ma_go

Obrazek

Ma_go

Post » Wto gru 07, 2010 12:11 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

W czwartek godzina de facto dowolna, mój mąż będzie miał wolne, powiedzmy 13.00. Ja wtedy w pracy, więc przyjedzie sam. Jeśli ja z kolei będę niezbędnie potrzebna, to ok. 17.00, 18.00 możemy być, zależnie od korków.

Carmen201

Post » Wto gru 07, 2010 12:20 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

To jesteśmy umówione na czwartek.
Ja mogę dopiero od 16. Będziemy w kontakcie.

Prześlij mi proszę jakiś kontakt do siebie na pw.
Ma_go

Obrazek

Ma_go

Post » Wto gru 07, 2010 12:27 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Ma_go pisze:
Carmen201 pisze:I załatwimy też transport, tylko biedaka ŁAP, bardzo prosimy!

Zrobię jutro przegląd podwórka i pogadam z sąsiadką. Dam znać jak się sprawy mają. Czy jak jutro namierzę kicię to ktoś ją będzie mógł tego samego dnia odebrać? Nie mam możliwości przetrzymać kotka u siebie.

Nie chcesz go przetrzymać jedną nockę? To wielka szansa dla niego? Jak umrze,czy coś mu sie stanie to nie darujesz sobie.
Prosze napisz w tytule ,ze potrzeba kogoś do TDT ,aby kota tylko z ulicy zabrać.Napisz,ze nie mozesz go przetrzymać.Postaraj sie poszukac kogoś na miejscu z transportetkiem. Moze sasiadka moze go przetrzymać? Moze są dziewczyny na miau z Pruszkowa.Milanówek też powinien się odezwać. To blisko.

Pamietam,ze mój TZ przytargał znalezionego kota w pudełku zabranym ze sklepu i zaklejonym tasmą.Oczywiście otwory były.Nie zostawił biedaka na wygwizdowie.

Założenie wątku to tylko 10% szansy na bezpieczeństwo.Nalezy jeszcze ją powiększyć o działanie.
Zrób coś bo kot umrze. :!:
Jest DT tylko an tarnsport nalezy gdzieś go przetrzymać. To tylko 2 nocka!
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 07, 2010 12:28 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Domek tymczasowy jest z Kielc. Kasia ma już kota, oferowała dom tymczasowy dla kocurka Oli. Ale po namysłach "doszłyśmy" do wniosku, że tutaj kotu bardziej DT potrzebne. Ja jestem w kontakcie z Kasia na FB :) ona także czyta miau :wink: Osobiście jej nie znam, ale ze zdjęć i z tego jak pomaga zwierzętom myslę, że można zaufać :)

CatAngel

Post » Wto gru 07, 2010 12:30 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Ja zrobiłam co mogłam...mam nadzieje, że to będzie szcześliwe zakończenie :ok: bo ""poświęciliśmy"" dt jednego kota dla drugiego.

Zaraz zmieniam całe wydarzenie Tymka dla tego kota :ok:

edit: Ale, żeby nie było Tymek bezpieczny :ok:

CatAngel

Post » Wto gru 07, 2010 12:33 Re: PRUSZKÓW - Kot lubiący dzieci szuka swojej rodziny

Ma_go, ja też Cię proszę, wykonaj jakiś ruch dzisiaj.
Umieść go chociaż w piwnicy.
Nie wiem, mam jakieś poczucie/przeczucie, że należy się spieszyć.

Carmen201

[poprzednia][następna]