K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 18:46 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

zaznaczamy.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob gru 04, 2010 20:22 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

UWAGA DYŻURNI NA KOCIMSKIEJ:
od jutra do środy włącznie Majeranek (biało-czarny w klatce) i Sezam (czarny biegający luzem w cat-roomie) mają dostawać dwa razy dziennie lekarstwo na kokcydia. Nazwa leku i dawkowanie na tablicy pod opisem Majeranka, lek zostawiłam luzem na szafce, łyżeczka-miarka obok. Jutro rano poda Robert, więc rano nie podawać. On też da zastrzyk Katii.

Cat-room nadal na suchym, Majeranek na intestinalu.

Reszta jest ok. Katia uwielbia RC digestive, zjadła całą saszetkę :1luvu: Natomiast nikomu nie podchodzi ta karma Smile, czy jakoś tak.

Gdyby był problem ze złapaniem Sezama - jego można złapać, jak jest w budce, albo jak siedzi na rurze, to trzeba podejść powoli i w ostatniej chwili wyciągnąć rękę. Sezam nie gryzie i nie drapie!!! Lekarstwo podać strzykawką do pyszczka. Gdyby z Sezamem byl duzy problem, dajcie znac, podejdę i podam.
Ostatnio edytowano Sob gru 04, 2010 20:55 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob gru 04, 2010 20:51 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Ja chciałam kilka słów w sprawie Sagi i Wisienki i Borówki, może by im też jakiś tekst nowy, jakie one są, co lubią, czego nie itp.
...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob gru 04, 2010 21:04 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

zaznaczam :)
wrócilim z galerii - karmel niestety stracił to coś, co czyniło z niego idealnego kota kwestowego... podrapał mnie całą, chapnął jakąś niewinną dziewczynę i uspokoił się dopiero, jak mój TŻ go trzymał ... a i to tak średnio na jeża. niestety chyba wolę nie wystawiać go po raz kolejny w ten sposób, jeśli nie będzie innego wyjścia - w życiu nie widziałam, żeby tak warczał, rzucał się i jeżył. nie cały czas rzecz jasna, ale trochę zbyt często jak na mój gust.

ale poza tym było suuuuuuuper! :ok:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob gru 04, 2010 21:10 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

zdjęcia z kwesty w galerii mojej, merci Barbanno.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Sob gru 04, 2010 21:29 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Tweety pisze:Wiem jeszcze, że jutro jedziemy do Wrocławia zawieźć staruszka Fuksa, odbierze go tam Cammi, która jest tak miła i wyjedzie przed nas. Wracając odbierzemy z Katowic Kubusia i w poniedziałek pojedzie razem z Katią do Dobrego Weta. We Wrocławiu oczywiście nie omieszkam odwiedzić Mikusia :wink:

Tweety, w kociarni jest cała torba Renala dla Fuksa.
Proszę ucałować Mikusia również ode mnie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob gru 04, 2010 21:57 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

lutra pisze:Ja chciałam kilka słów w sprawie Sagi i Wisienki i Borówki, może by im też jakiś tekst nowy, jakie one są, co lubią, czego nie itp.
...

Koniecznie.
Ja nie jestem miszczem tekstowym, dołożyłam tylko informację, że Borówka kradnie biżuterię do zabawy, dopiszę, że Wisienka uwielbia bawić się papierkami po cukierkach.

Kocuria, ja myślę, że karmelowi trzeba odpuścić. Wcześniej zachowywał się zupełnie inaczej. Może tym razem bał się, że szukasz mu domu ;)

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob gru 04, 2010 22:06 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

obie [B&W] są proludzkie? nie boją się? lubią koty i psy?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Sob gru 04, 2010 22:16 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

lutra pisze:obie [B&W] są proludzkie? nie boją się? lubią koty i psy?

Z tego, co wiem, to 3x tak (psa jeszcze potwierdzę jutro). Są odrobaczone, zaszczepione i wykastrowane.

queen_ink

Post » Sob gru 04, 2010 22:33 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

Szalony Kot napisał(a):
Właśnie, ja błagam o szansę dla Marcysi lub którejś z jej sióstr - Marcysia jest w swoim DT bita przez rezydentów, a to taki kochany kot...

Jestem zakocona.
Mogę wziąć kota na wymianę...
Ostatnio przybyły mi dwa małe koteczki, a jutro przyjeżdża kotek wyraźnie domowy, wywalony na śnieg....
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Sob gru 04, 2010 23:56 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

bardzo was proszę o info ze zdjęciem na maila, albo prostona maila zainteresowanej:
morningrise@wp.pl
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie gru 05, 2010 0:03 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

kosma_shiva pisze:bardzo was proszę o info ze zdjęciem na maila, albo prostona maila zainteresowanej:
morningrise@wp.pl

Ale o co chodzi?

queen_ink

Post » Nie gru 05, 2010 0:09 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

queen_ink pisze:
lutra pisze:obie [B&W] są proludzkie? nie boją się? lubią koty i psy?

Z tego, co wiem, to 3x tak (psa jeszcze potwierdzę jutro). Są odrobaczone, zaszczepione i wykastrowane.

a jak robiłaś zdjęcia to jakie były? bo na fotkach luzackie:)

Barbanno, jeszcze i tu zdążę raz jeszcze złożyć życzenia imieninowe, przede wszystkim wygrania konkursu World Press Photo i paru pomniejszych a pozostałe życzenia to już znasz :wink:

I dla Etiopki forumowe życzenia, dla odmiany urodzinowe - Tobie to, kobieto, zdrowia jak u konia, bo żeby tak chorować i spędzać tyle czasu w szpitalnym łóżku to naprawdę trzeba mieć cholerne zdrowie aby to przetrwać i jeszcze w dodatku nie zwariować.

I jak jest już tak nastrojowo i uroczyście to ogromne podziękowania za dzisiejsze kwestowanie. Dzięki dzisiejszej Waszej ciężkiej harówce nasze ogony są bogatsze o 1124 zł i 8 groszy :1luvu:
Życzę jutrzejszym kwestującym również podobnych sukcesów :ok: Na jutro Miszelina obejmuje pełne dowodzenie ale liczę, że jej w tym pomożecie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie gru 05, 2010 0:10 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

kosma_shiva pisze:bardzo was proszę o info ze zdjęciem na maila, albo prostona maila zainteresowanej:
morningrise@wp.pl

w sprawie kociej starowinki? Kosma, wypromuj, proszę, Marcysię od Tunisi, ona jest najbardziej potrzebująca i ma chyba najmniejsze szanse

Tweety

Post » Nie gru 05, 2010 0:31 Re: K-ów, staruszek Fuks jedzie do domu:))

mój długodystansowy, roczny tymczas czyli Penelopa:) piękne ma te zielone oczyska :) fotka z nowego domu

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 05, 2010 7:41 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

[poprzednia][następna]