Co to jest?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 19, 2010 2:55 Re: Co to jest? Pomocy!

jaaana pisze:Nigdy grzybicy nie miałam i strasznie się jej bałam zawsze. Nie wiem dlaczego aż tak.

Może dlatego, że dziecko miewa okropne problemy ze skórą i gdyby nałożyć na to jeszcze grzyba, to...

Gdy tylko coś u któregoś kota zobaczyłam, to od razu: "panie doktorze, on ma chyba grzybicę!"

no to się może w końcu doczekałaś prawdziwej, a nie urojonej grzybicy :wink: Jeśli to grzyb, to włosy w okolicy ranek powinny łatwo wychodzić jak się je pociągnie i powinny być na końcach jakby połączone naskórkiem, no że przy cebulkach jest warstwa czegoś szarego, jak bardzo gruby łupież (no przynajmniej ten rodzaj grzyba, co mój kot miał, tak wyglądał). Od kota się też grzybem zaraziłam i nie ma strachu, łatwo się leczy, choć trzeba być konsekwentnym i wytrwale codziennie zmiany na skórze smarować, bo inaczej się odradzają.

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pt lis 19, 2010 3:05 Re: Co to jest?

Chyba nie będę próbowała, czy włosy wychodzą, czy nie :wink:
Mam problem nawet, żeby to dokładnie obejrzeć, bo z Domisi straszna wiercipięta.

Sama zaliczałam grzybicę już 2 razy, jeszcze w epoce przedkociej. I zgodziłabym się na jeszcze dwa, zamiast Dosi.

O koteczki się martwię.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lis 19, 2010 21:06 Re: Co to jest?

Alergia.
Więcej nie spojrzę w stronę Perfect Fit ani Josery. Bo to prawdopodobnie w którejś z tych karm coś było, co się panience nie spodobało.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lis 19, 2010 21:13 Re: Co to jest?

U mnie jeden z alergików bardzo źle reaguje na zboza w karmie,po karmie RC dla alergików zdzierał z siebie pasy skóry,ślady jego krwi na scianie do dzis nie mogę do końca zmyć.Do tego dwaj inni niby nie alergicy mają rozwolnienia po karmach z dodatkiem zbóż.
Moze tym się pokieruj w wyborze karmy?
Legnica

Post » Pt lis 19, 2010 21:17 Re: Co to jest?

Alergia?Do mnie trafil kiedys kot i mial takie lyse placki kolo uszu, ktore stopniowo sie powiekszaly.Okazalo sie, ze to swierzb.No, ale nie bylo to z dnia na dzien.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

[poprzednia]