O Temidku - wyjaśnienia BOZENYZWISNIEWA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 04, 2010 13:01 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

BOZENAZWISNIEWA pisze:Dalej nie bede pisała....co do niektórych betonów...nie dociera nic...
Aamms...nie wiem juz czy Z@S jest widziana mile w mojej "mordowni"Mam nadzieje,ze juz "zrobiła"porzadek z domem forumowym od którego kota zabrałam...no i ups...zamordowałam...usypiajac go....

Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek pisząc o Temidzie pisał iż go zamordowałaś. Chyba raczej sama masz z tą decyzją (i być może nie tylko) jakiś problem.
Uraczyłaś nas za to barwnym opisem jego męki i umierania, używając przy tym dość niewybrednych słów.
Reakcja Aleby wydaje mi się więc całkowicie zasadna.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lis 04, 2010 13:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

CoToMa pisze:
CatAngel pisze:Dobrze, że nie stoje po żadnej stronie :)

Mam nadzieję, że jednak stoisz , po stronie kotów 8)

No to bez dwóch zdań :ok:
chodzi mi, że nie stoję po stronie IKI i stronie co niektórych osób :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lis 04, 2010 13:51 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Rany... TO NIE JEST WĄTEK O BOZENIEZWISNIEWA. Please, piszmy na temat. :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lis 04, 2010 15:26 Re: O Temidku - wyjaśnienia BZW

Teraz to już JEST watek o BOZENIEZWISNIEWA :D Dziękujemy za moderację!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw lis 04, 2010 15:40 Re: O Temidku - wyjaśnienia BZW

zaznaczę sobie

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Czw lis 04, 2010 19:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

BOZENAZWISNIEWA pisze:I teraz w zwiazku z tym co wyprawiacie....dzisiaj była u mnie pani psycholog(interwencja)
za anonimy na watku propagujacym RZ dziekujemy....
Koty z mojego domu nie wyleca(wczoraj taki nakaz dostaam, albo koty, albo dzieci....)

Bożeno, nie możesz wytłumaczyć, jak ważna jest obecność zwierząt w procesie wychowawczym? Uczą tolerancji, delikatności, empatii, odpowiedzialności... Ta pani psycholog to jakaś bezmyślna osoba. Jaki przykład dałabyś dzieciom, gdybyś (zgodnie z jej nakazem) pozbyła się kotów? Niech pani psycholog zastanowi się, czego by się dzieci nauczyły!!! Trzymam kciuki za Twoje zwycięstwo. :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lis 04, 2010 19:56 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:
Bardzo współczuje uśpienia kota (mam nadzieje, że ZDECYDOWAŁ UŚPIĆ jednak lek wet a nie Ty?)

Z tym uśpieniem to jest tak, że wet podaje możliwości, sugeruje uśpienie, ale ostateczna decyzja zawsze należy do właściciela. To opiekun jest odpowiedzialny za swojego kota, a nie wet. Sama wiem, jak ciężko jest podjąć taką decyzję... Zaprosiłam wetkę do domu, żeby uśpiła chorego na FIPa Kubusia i (chociaż mi ciężko na samo wspomnienie), nie żałuję tej decyzji. Za to żałuję, że zbyt późno uśpiłam swojego 19-letniego psa. Cierpiał, a ja nie potrafiłam zdobyć się na rozstanie z nim... Od wielu lat mam sobie za złe ten egoizm.

vega013

Post » Pt lis 05, 2010 10:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

vega013 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:I teraz w zwiazku z tym co wyprawiacie....dzisiaj była u mnie pani psycholog(interwencja)
Koty z mojego domu nie wyleca(wczoraj taki nakaz dostaam, albo koty, albo dzieci....)

Bożeno, nie możesz wytłumaczyć, jak ważna jest obecność zwierząt w procesie wychowawczym? Uczą tolerancji, delikatności, empatii, odpowiedzialności... Ta pani psycholog to jakaś bezmyślna osoba. Jaki przykład dałabyś dzieciom, gdybyś (zgodnie z jej nakazem) pozbyła się kotów? Niech pani psycholog zastanowi się, czego by się dzieci nauczyły!!! Trzymam kciuki za Twoje zwycięstwo. :ok:

A ja za ograniczenie, podkreślam - ograniczenie, liczby kotów. Czy przy 12 kotach, chorych kotach, można znaleźć czas na inne sprawy? Mam poważne wątpliwości...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 05, 2010 23:37 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:
vega013 pisze:

A ja za ograniczenie, podkreślam - ograniczenie, liczby kotów. Czy przy 12 kotach, chorych kotach, można znaleźć czas na inne sprawy? Mam poważne wątpliwości...

Zosiu, masz rację. Dwanaście chorych kotów to poważne obciążenie - czasowe, emocjonalne, fizyczne i finansowe. Mam poważne wątpliwości, czy znalazłyby się domki dla tych kotów... Zauważ proszę, że ludzie najczęściej chcą brać koty młode (najlepiej kocie dzieciaki), zdrowe i sprawne. Łatwo pisać (oczywiście słusznie) o ograniczeniu liczby kotów. Zawsze jednak pozostaje pytanie - w jaki sposób?

vega013

Post » Nie lis 07, 2010 20:47 Re: O Temidku - wyjaśnienia BOZENYZWISNIEWA

zaznaczam do odszyfrowania

Aquos

Od: Śro sty 06, 2010 16:01

[poprzednia]