Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 10:54 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

a przednimi?

i hop
kto pomoże Bidulkowi?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 27, 2010 20:56 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Dzisiaj zadzwoniła do mnie ta Pani, co się nim opiekuje. Kotek bardzo dużo je, ale od odrobaczenia ma zaparcie. To już 3 dni! Poradziłam jej, by podała mu łyżeczkę oleju jadalnego, teraz i może jutro. Powinno coś ruszyć. Na weta i tak dzisiaj za późno. Mam nadzieję, że się nie przytkał marwymi robakami.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Czw paź 28, 2010 7:35 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Łyżeczka oleju jadalnego nic nie da :!: Strawi go i NIC nie pomoże.
To on po odrobaczeniu trzy dni się nie załatwił? :strach: I jeszcze nie dostał mnóstwa parafiny???? Przecież to go może zabić :( Po dobie już powinien parafinę dostać. Parafiny nie strawi. 2-3ml, za 3 godziny znów tyle, za kilka godzin znów i tak aż do skutku
Obrazek

Mysza

Post » Czw paź 28, 2010 8:29 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Bożenko, idziemy dziś zapodać tę parafinę. Trzy dni to rzeczywiście za długo.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Czw paź 28, 2010 8:55 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Mysza pisze: Parafiny nie strawi. 2-3ml, za 3 godziny znów tyle, za kilka godzin znów i tak aż do skutku

Parafina najczęsciej nie działa od jednego "strzału", trzeba powtarzać dawkę.
U moich kotów zawsze pomagała.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw paź 28, 2010 20:36 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Dzisiaj przed południem Bidulek dostał parafinę. Wykupkał się, ale tylko odrobinkę. Poprosiłam tę panią, by dała mu kolejną dawkę, ale to było dopiero około 16-tej i potem miała dać trzecią w nocy. Być może, że od tamtej pory coś się zmieniło.

Jestem wściekła na siebie, że w niedzielę, jak go przywiozłyśmy od weta, nie powiedziałam tej pani, że gdyby było zaparcie to ma dać parafinę. Mi to wogóle nie przyszło do głowy, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w tych sprawach, no ale wet to już mógł uczulić, by zwrócić na to uwagę. Gdyby ta pani nie zadzwoniła do mnie wieczorem i nie powiedziała, że kot jest wzdęty jak balon (je jak wariat), i nie kupkał od paru dni, to nie wiadomo, jak by się to skończyło.

Mimisia

Post » Pt paź 29, 2010 12:10 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

No i co z koteczkiem? Polepszylo sie po tej parafinie?
Obrazek podwójne czarne pluszowate szczęście Obrazek
Kocie oczy to okna, przez które można zajrzeć do innego świata..

Neela

Od: Czw sie 20, 2009 15:03

Post » Pt paź 29, 2010 12:23 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Dzisiaj rano jeszcze nie było kupki, ale zabrałyśmy z Kaliną kotka do weta i wet zrobił mu porządną lewatywę oraz podał zastrzyk rozkurczowy, w efekcie czego Bidulek wyprodukował wielgachnego kupala, jeszcze w gabinecie. Kocio ma dostawać teraz po parę kropli espumisanu. Będzie dobrze :ok:

Mimisia

Post » Pt paź 29, 2010 13:12 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

ufff, dobrze, ze miał zrobioną lewatywę :)
Teraz musi byc lepiej.
Obrazek

Mysza

Post » Pt paź 29, 2010 13:19 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Super ze zabrałyście go do veta bo nie wiadomo kiedy by parafina by zadziałała. Teraz powinno być już tylko lepiej..

Neela

Post » Pon lis 01, 2010 11:23 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Jak koteczek się czuje? Są jakieś szanse na nowy domek dla niego?

Szkoda mi maluszka, bo sama mam takie czarne kociaki w domu i jakoś na punkcie kotów w takim kolorze jestem szczególnie wrażliwa (pewnie dlatego też, że dużo ludzi nie lubi czarnych kotów i czasem im trudniej znaleźć domek niż buraskom lub innym)..

Neela

Post » Pon lis 01, 2010 20:32 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Neela pisze:Jak koteczek się czuje? Są jakieś szanse na nowy domek dla niego?

Szkoda mi maluszka, bo sama mam takie czarne kociaki w domu i jakoś na punkcie kotów w takim kolorze jestem szczególnie wrażliwa (pewnie dlatego też, że dużo ludzi nie lubi czarnych kotów i czasem im trudniej znaleźć domek niż buraskom lub innym)..

Rozmawiałam dzisiaj z panią, u której jest kotek. Mówiła, że chyba zrobił wczoraj kolejną kupę (nie jest pewna w 100%, bo ma jeszcze 2 inne koty). Mam nadzieję, że będzie dobrze. Kot pewnie już u niej zostanie, bo w takim stanie nie znajdę mu domu. Powiało pesymizmem, a może realizmem...

Mimisia

Post » Pon lis 01, 2010 21:15 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Wiesz Mimisia, nigdy nie wiadomo jak bedzie moze akurat znajdzie super domek, trzeba szukac i miec nadzieje. Nawet jesli zostanie u pani ktora go znalazla to i tak lepiej niz u bylych wlascieli na wsi..
Co do czarnych kotkow - to nie wiem jak jest w waszym rejonie - czy ludzie sa przesadni czy wrecz odwrotnie. Moje 2 szczescia dostalam z wloch i w sumie nie planowalam kotkow a tym bardziej czarnych ale kotka znajomego byla w ciazy i zapytal mnie czy nie chcialabym jednego malucha.. 2 dni przed odbiorem dostalam maila ze zdjeciem malego czarnulka dla mnie i pytaniem czy wezmiemy jeszcze jednego czarnego bo nie mozna mu znalezc domku (wlosi nie lubia czarnych kotkow) a wydawac komus obcemu nie chcieli.. tu gdzie mieszkam obecnie, cale czarne kotki tez sa rzadkoscia (moze chodzi tez o przesady), wiec jestem dumna ze ja mam takie male ''odmience'' :kotek:

Neela

Post » Pon lis 01, 2010 21:26 Re: Mały, chudy, jakiś taki roztelepany...kotek Bidulek - fotka

Neela pisze:Wiesz Mimisia, nigdy nie wiadomo jak bedzie moze akurat znajdzie super domek, trzeba szukac i miec nadzieje.

Też tak myślę, ja bym chłopaka ogłaszała do oporu, a nuż.
Nie takie bidoki świetne domy znajdowały.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia]