MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 09, 2010 10:40 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Przed chwilą miałam wiadomości z nowego domu Miaukotka:
Pani mówi do niego "mój Wacusiu kochany" i jest zakochana w kotku po uszy: mówi, że jest najukochańszym kotem świata, najbardziej rozmruczanym, przyjaznym ludziom, uwielbiającym głaskanie. Mało tego - nie boi się już nikogo i niczego! Wczoraj i przedwczoraj była tam bliższa i dalsza rodzina w odwiedzinach w celu poznania Wacusia - a on do wszystkich przychodził, przytulał się, pozwalał się głaskać. Rodzina też jest zachwycona i wszyscy sa szczęśliwi. Kotek niczego nie niszczy, nie drapie, bawi się kocimi zabawkami, biega radośnie i śpi na podłodze, co jego pani chce koniecznie zmienić. :lol: Po zachęceniu Wacuś wskakuje na tapczan, chwilę poziedzi, ale widać, że spanie w tym miejscu jest mu dziwne. Na razie. ;)
W każdym razie myślę, że to zakochanie jest z wzajemnością. :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob paź 09, 2010 10:50 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Aż mi się gębula rozjechała i oko zaszkliło :1luvu:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob paź 09, 2010 20:26 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Człek pójdzie do pracy, a jak wróci to takie dziwy się dzieją :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Sob paź 09, 2010 20:47 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Jakie fajne wieści :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie paź 10, 2010 10:13 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Cisza tu taka, ze aż piszczy w uszach :twisted:

Sabcia dostała nowe szelki. I takie mam skojarzenie: o ile stare zakładało się jak stanik, o tyle nowe wdziewa się niczym stringi. Zapinane na grzbiecie :mrgreen: Poza tym specery kończymy na trawniku za blokiem. Fajnie jest: rzucam piłkę, Saba za nią biegnie, niesie kawałek, wypuszcza z paszczy i je trawę... No to idę po piłkę, kłaniam się nisko, podnoszę piłkę, rzucam, Saba biegnie... paszcza... trawa... idę... skłon...piłka.. paszcza... skłon... skłon... skłon... :twisted:
Jak to szło? Sport to zdrowie :roll:

Wczoraj tuż przed naszym wieczornym spacerem ktoś se odpalił petardę :evil: Sab się zatrząsł w posadach i swym sabowym jestestwie, ale ...

:dance: :dance2:
dał się wyprowadzić :dance: :dance2:

EwKo

Post » Nie paź 10, 2010 15:58 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Szukałam czegoś w necie. Znalazłam coś innego :twisted:
O. Chyba się starzeję, bo mię to mocno za serce złapało :mrgreen:

EwKo

Post » Nie paź 10, 2010 17:09 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Mnie w tym niepokoi tylko fakt, że byc może wywołuje to pewien syndrom, w wersji ludzkiej to przekonanie, że bez alkoholu nie ma dobrej zabawy a tu - bez chruptaków :roll:
Ja podobne place zabaw produkuję kotom od zawsze. Kuchnię zagracają systematycznie kartony przeróznego kształtu i wielkości plus rolki po papierze toaletowym tudzież ręcznikach papierowych z przewleczonymi przez nie tasiemkami połaczonymi z kulkami papieru czy foli aliminiowej. Podczas każdych zakupów wyszukuję ciekawe kształty kartonów i targam do domu ku uciesze kociastych. Przy czym każdy z nich ma inny pomysł na użycie takiej zabawki. Nieodmiennym powodzeniem cieszy się każdy karton po mleku. Szczególnie kiedy ma z boku okienko na kod paskowy w którym idealnie mieści się kocia łapa. Zużyte kartony wrzucam pod kominek służą potem za rozpałkę a ze sklepu przynoszę coś nowego.Kiedyś okazało się, że moje poczucie zuzycia nieco różni się od tego jakie ma Kocioł i ze zdumieniem zauważyłam jak odłożony pod kominek karton węduje z powrotem do kuchni. Sunął po podłodze a z tyłu wystawały tylne łapy i ogon kota. :twisted:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie paź 10, 2010 18:07 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Wróciłam, ale ledwo żyję :evil: Taki szybki wypad już nie na moje lata :wink:
Manu, my reflektujemy na ta karmę na próbę, tylko czy jest kocia, bo psia nam na razie nie potrzebna? Tak jak pisałam Kraków nie stanowi problemu szczególnie jak by dziewczyny też chciały ta karmę. W związku z np. lokalem musiały byśmy w najbliższym czasie jakieś potkanie zorganizować to se karme poprzekazujemy :wink:

Co do lokalu na Ciach centrum to długi temat, bo na razie jest pełno niewiadomych takich np. jak jakie ogrzewanie zrobić, co by nas nie zeżarło :roll: Może ktoś coś podpowie, bo mi się już mózg lasuje od myślenia na ten temat :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie paź 10, 2010 19:39 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Za duża grinchowa skarpeta :mrgreen: Pisałam w poprzednim wątku, że łapki Saby przypominają dłonie/łapy/cośtam Grincha. Tego, co to świąt nie lubił 8)

EwKo

Post » Nie paź 10, 2010 20:34 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Barbara Horz pisze:
Manu, my reflektujemy na ta karmę na próbę, tylko czy jest kocia, bo psia nam na razie nie potrzebna? Tak jak pisałam Kraków nie stanowi problemu szczególnie jak by dziewczyny też chciały ta karmę. W związku z np. lokalem musiały byśmy w najbliższym czasie jakieś potkanie zorganizować to se karme poprzekazujemy :wink:
Karma o której pisałam, że ma 30% rabatu i podawałam cenę (79zł za 15kg), to właśnie kocia :D

Na próbę to ile dla Was ? I na próbę osobno dla śląska i osobno dla Krakowa ?

A ten Śląsk to jaka miejscowość konkretnie ? Bo za tydzień spotykam się z różnymi ludźmi na zawodach i oni mieszkają w różnych punktach Polski. Znalazłabym jakiegoś mieszkającego najbliżej i uszczęśliwiła go workami 8) tymczasowo, a ktoś od Was by odebrał jadąc tylko kilka/kilkanaście kilometrów. Co Wy na to ?

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Nie paź 10, 2010 20:58 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Manu pisze:
Barbara Horz pisze:
Karma o której pisałam, że ma 30% rabatu i podawałam cenę (79zł za 15kg), to właśnie kocia :D

Na próbę to ile dla Was ? I na próbę osobno dla śląska i osobno dla Krakowa ?

A ten Śląsk to jaka miejscowość konkretnie ? Bo za tydzień spotykam się z różnymi ludźmi na zawodach i oni mieszkają w różnych punktach Polski. Znalazłabym jakiegoś mieszkającego najbliżej i uszczęśliwiła go workami 8) tymczasowo, a ktoś od Was by odebrał jadąc tylko kilka/kilkanaście kilometrów. Co Wy na to ?

Ja myśle, że na początek jakieś 3 worki. W piątek robiłam zamówienie, które przyjdzie po niedzieli :) Miejsce docelowe Bytom lub Piekary.

Nie wiem jak Krakowiskie zapasy ?? Dziewczyny :?: 8)
Manu, dzieki wielkie :1luvu:

weatherwax, no to Miaukotkowi sie udalo :ok:

Ciach!Centrum to ogromne przedsiewziecie, ale wreszcie bedziemy niezalezni. Przestaniemy sie zastanawiac, ktorego kota mozemy zlapac a dla którego nie ma już miejsca w szpitaliku. Oczywiście, że nasze możliwości nie bedą nieograniczone, ale napewno wieksze.
Czeka nas mnóstwo pracy, ale cieżkiej roboty my sie nie boimy. Bez pomocy jednak nie damy rady :oops:
Lada moment bedzie wiecej konkretów 8) Trwają rozmowy, negocjacje. Prosimy o chwile cierpliwości i dużo kciuków. Bedzie cała dokumentacja fotograficzna stanu obecnego i postepów.

Oj, szykuje sie rewolucja :wink: 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie paź 10, 2010 21:32 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Woreczkiem nie pogardzę 8) Jak mi będzie zbywało, to się zawsze można ze Śląskiem podzielić :mrgreen:

Manu :1luvu:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon paź 11, 2010 9:37 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Kopiuję wieści o Elvisku z jego wątku:

Adria pisze:Dokładnie za tydzień kontrola, chyba, że działo by sie coś dziwnego. Antybiotyk ma podwójne działanie, z jednej strony jeśli to ropień to ma pomóc sie go pozbyć, z drugiej strony to przygotowanie do zabiegu. Tak, żeby można go od razu pod nóż położyć :(
Mam jednak taką cichą nadzieje po tym co widze, ze wszystko sie dobrze goi :roll:
Ogólnie Elwis ma fatalną skóre. Jak papier :( Wszystkie zastrzyki dostaje domiesniowo. Ciałka przybrał mam nadzieje, że stan skóry też sie poprawi.

Musze nakrecić film: w poszukiwaniu Lorda 8) To mój kocur, którego Elwis wybitnie nie lubi. To co on wyrabia to sie w głowie nie mieści :roll: Potrafi godzine chodzic z nosem w górze, wspinając sie w różne miejsca i szukać wroga 8O
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto paź 12, 2010 6:17 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

Jak się wali to się wali :evil: Urlop trzymałam sobie na remont CiachCentrum, a tu niespodzianka. Wczoraj dostałam propozycję, jedyną propozycję zmiany stanowiska w pracy. Niestety nie tylko obowiązki mi się zmienią, ale również godziny pracy :evil: Wychodzi na to, że będę pracowała dłużej, więcej za mniej, bo w ramach oszczędności firmy likwidują moje stanowisko :evil: Bardzo źle się to zbiegło z lokalem, który dostałyśmy. Jakoś się sprężę i muszę dać radę to połaczyć, ale na razie muszę się pozbierać :(

W niedzielę wypuściłyśmy Pomyłeczkę i Zamiennika na ich podwórko. Zamiennika od tego czasu widziałam raz, a Pomyłeczka się gdzieś ukryła. Jedzonko jednak znika i mam nadzieję, że to one się posilają.
Wczoraj zrobiłyśmy rewolucję w mieszkaniu gdzie przebywają kociaki. Cztery piwniczaki przeniosłysmy do łazienki, bo tam łatwiej nam je namierzyć i łapać do leczenia. Koty mają w dalszym ciągu grzyba i trza je smarować. Wczoraj też zostały ponownie odrobaczone, bo nadal miały duże życie wewnętrzne. Maluszki Pomyłeczki trafiły do pokoju po mamuśce, bo na razie ze względu na jedzonko nie mogą być z reszta grupy. One jedzą mniej, ale częściej, natomiast starszaki po Cwaniarze zjadają wszystko, szybko i maluchom nic by nie zostawało.

Żeż jest dalej malutka i bardzo wolno przybiera na wadze. Już było lepiej, ale w niedzielę ją znowu przeczyściło i zwróciła serduszka, które z apetytem zjadła w sobotę. To bardzo delikatne kocie i bardzo wybredne w jedzonku. Wczoraj skończyła mi się bozita w kartoniku, a ona ją najchętniej je. W związku z tym dziś odmówiła bozity z puszki :evil:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto paź 12, 2010 14:54 Re: MiauKot 2(66+2): mamy lokal na Ciach!centrum! :D

A już myślałam że bedziemy oblewać awans :?

Jadąc wczoraj na konsultacje do kliniki, czekalam sobie na przystanku i z nudów patrzyłam w Twoje okna wróząc sobie tak : jak zobaczę jakiegoś kota to wszystko pójdzie dobrze. 8)
A tu nic. :evil:
Dżungla jakas na parapecie a zwierza ni widu.
Myślę - niedobrze. :evil:
A to sobie wymyślilam, ale byłam pewna, że przy takiej ilości futra będzie pewniak. :oops:
W końcu patrzę....jeeeeeest !!!!!! :dance:
Na oknie balkonowy siedzi jakaś krówka. 8)
Teraz sobie popatrzyłam na zdjęcia i najbardziej przypominała Lenkę. :D
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

[poprzednia][następna]