Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:A Ty chcesz te witaminki, coooo?
Agness78 pisze:Jak tam Nelcia?
są jakieś widoki na DS?
Magdalena424 pisze:Agness78 pisze:Jak tam Nelcia?
są jakieś widoki na DS?
Nelcia niestety z jednej w drugą chorobę nam wpada
poradziliśmy sobie z KK to teraz świerzba mamy![]()
a co za tym idzie za domkiem na razie się nie rozglądamydopóki nie wyzdrowieje to pewnie nikt nie będzie nią zainteresowany, bo teraz z tym świerzbem na główce nie wygląda ciekawie
a najgorsze to to , że już sie z moimi zakumplowała a teraz znowu musi być zamknieta i jest w domu terror, Nelka wyje z jednej strony drzwi a moje z drugiejwejście do pokoju to wielkie wyzwanie i z reguły kończy sie potem pogonią po całym domu za kociastymi, bo nie dają sie złapać ....
Magdalena424 pisze:PO KONTROLI NIE DO KOŃCA PANI WETKA JEST PRZEKONANA CZY TO ŚWIERZB CZY GRZYB![]()
w czwartek mamy kontrole i zobaczymy co tym razem sie "urodzi", zmiana skórna po spryskaniu i podaniu kropelek na kark wygląda trochę lepiej, nie mniej jednak boimy się co mała przyniosła ze soba ze schronu jeszcze, bo najprawdopodobniej tam to złapała:(
poza tym mała zaczyna robić sie strasznie agresywna w stosunku do moich kotów:( ciągle je podgryza i rzuca sie na nie, nie wiem czy to z chęci zabawy czy jest inny powód ?????
zauważyłam ze inaczej Nelka sie zachowuje jak jest sama z nami a inaczej jak są pozostałe koty ????
czy to normalne????
ana18 pisze:Oj nie ominie Was chyba szczepionka na grzyba - niestety takie mam przeczucie. U nas wyglądało to też mniej więcej tak samo jak opisujesz. Łysienie na główce potem na uszach i brązowa wydzielina w uszkach oczywiście 2 pierwsze diagnozy u wetów brzmiały świerzb. Łysinek pojawiało się więcej więc pojechaliśmy do 3 weta który pobrał zeskrobiny i nawet już nie czekając na wynik podał pierwszą dawkę Biocan M po 3 dniach otrzymaliśmy tel. z wynikiem który potwierdził że to grzybica. Po 2 tyg. zgłosiliśmy się na drugą dawkę szczepionki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Franciszek1954, Google [Bot] i 105 gości