Osierocona 13-latka - nowy dom ją uśpił :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 16:12 Re: Osierocona 13-latka - nowy dom ją uśpił :-(

Pamiętam ten wątek.

Nie rozumiem jak można w ciągu kilku dni podjąć taką decyzję w przypadku jakby nie było zdrowej kotki...I to jeszcze kupowanie karmy na uspokojenie, Feliway...przecież właścicielka mogła popytać się nawet u Ciebie co zrobić gdy nie radzi sobie z kicią.

Cholera, brak mi słów na takich ludzi..

i jeszcze ten wet.... :evil:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Pon paź 18, 2010 16:20 Re: Osierocona 13-latka - nowy dom ją uśpił :-(

No właśnie, mnie się to w głowie nie mieści, jestem w ciężkim szoku. Tamta pani - córka zmarłej, rozważała wszelkie opcje - przetrzymanie kota w mieszkaniu po mamie, wzięcie do domu i izolowanie, ewentualnie adopcja... Nie było ani przez moment mowy o usypianiu. Tym bardziej, że kicia piękna, zadbana, wychuchana! Widać, że była czyimś oczkiem w głowie.
Cóż, jest teraz ze swą ukochaną panią... Na tym strasznym świecie nie miał kto jej okazać serca.

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Pon paź 18, 2010 16:22 Re: Osierocona 13-latka - nowy dom ją uśpił :-(

Bardzo mi Cię zal....to ciężkie przeżycie.Współczuję
Serniczek

Post » Pon paź 18, 2010 16:45 Re: Osierocona 13-latka - nowy dom ją uśpił :-(

Dziękuję...
Powiem Wam jeszcze, że właśnie z obawy przed takim losem dla Hrabiego, zdecydowałam się zatrzymać go, poniekąd wbrew zdrowemu rozsądkowi. Bo gdybym znalazła mu dom, a potem dowiedziała się, że go po paru dniach uśpiono - nie zniosłabym tego.
A u niego wskazań do eutanazji znalazłoby się trochę - ślepota, białaczka, guzy nowotworowe w skórze - jednak gdy widzę jak cieszy się życiem, je z apetytem, śpi błogo rozciągnięty - to nie mam wątpliwości, że należy mu na to pozwolić jak najdłużej.
Wczoraj, myśląc o tej biednej koteczce, która w ciągu paru dni straciła ukochaną panią, dom a w końcu życie - cały dzień tuliłam go, aż zaczął uciekać przede mną, nie jest przyzwyczajony do takich czułości.

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Śro paź 20, 2010 5:43 Re: Osierocona 13-latka - nowy dom ją uśpił :-(

:cry: :cry: :cry:

(*)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia]