To my - maluszek Trąbka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 22:51 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Słupski wątek to i ja się melduję;)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Śro wrz 22, 2010 5:35 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Milenko-czy Tekila i Pati to marmurki?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro wrz 22, 2010 12:51 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Melduję się :ok:
Cieszę się ogromnie, że wróciłaś i liczę, że pomimo obowiązków będziesz zaglądać do nas częściej :D .
Zwierzyniec imponujący :kotek:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro wrz 22, 2010 20:04 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Witajcie Dziewczyny :1luvu:
I dziękujemy za wszystkie miłe słowa, jak będą grzeczne, to im przekaże :wink:

Tak Kasiu :1luvu: , te dwie dziewczyny to marmurki, z tym, że Patka jest jaśniejsza, bo ona cała jest w odcieniach brązu, a Tekila ma czarne, bardziej kontrastowe wzorki.

Witajcie Aga i bulbko :D

Zabers widzę delikatnie zza rogu :lol: :1luvu:

Barba50 z charakterkami to różnie bywa :twisted: dla mnie burasy to najpiękniejsze ze wszystkich umaszczeń, uwielbiam je po prostu, aczkolwiek to, że dominują kolorystycznie to czysty przypadek, tak się trafiły :lol:

Olu, to ja się domyślam, że z takimi paczkami to jesteś najbardziej ulubionym gościem w lecznicy, koteczki pewnie sie doczekać nie mogą, aż się pojawisz :lol:
Ale z tym noskiem Totusia to naprawde upierdliwa sprawa, kurcze, ma opieke jak najlepszym spa i ciągle coś. Tak się własnie zastanawiam co można stosować na wzmocnienie sluzówki nosa? bo pewnie chłopak ma ją osłabiona od czasów życia "na wolności" i pewnie też stąd łatwość wtórnych zakażeń.
Podpytam Olu moich wetów, może na coś wpadną?

Maryla, kolekcja to by była, jakbym mogła ją dobrze spieniężyć :mrgreen:

Selene00 witaj i dziękujemy za komplementy :D

Ewa, mnie imiona się nie mylą, ale prawdę mówiac jestem już chyba jedyną osobą, która stadko ogarnia :mrgreen: kilka dni temu, mama dzwoni do mnie wieczorem (ja jeszcze byłam w pracy) z lekką paniką w głosie: "Mila, ile my mamy teraz kotów?! bo nie moge znaleźć szesnastego" :ryk: uspokoilam mamusię, ze takiego nie posiadamy :lol: weci też już ze śmiechem przyznają, że nie są w stanie spamiętać który jest który, a ja jak na razie ograniam jeszcze wszystko, co kto kiedy dostaje, przydały się wierszyki wkuwane na pamięć w podstawówce :lol:

Marta, mam nadzieje, że się kiedyś spotkamy :D a w jakiej części Słupska mieszkasz? bo ja na Słowackiego.

Amika6, Smoczydło ładne jest, to prawda, ale charakter ma nieładny :lol: a jak go wzięłyśmy do domu to był anioł, a nie kot. Niestety szybko się skończyło :twisted:

Lidka, no troche ich jest, czasem, tak jak dziś np. kiedy był u nas hydraulik powoduje to śmieszne sytuacje, facet stał, jak oniemiały, jak wszystkie po kolei zaczęły się pojawiać :lol:

Beatko, no koteczki zdecydowanie zwiększają ilość moich obowiązków :twisted: kuwety, wiecznie rozniesiony żwirek, pozostałości po galopadach, wyjęte ciuchy z szaf, dziesiątki misek do mycia dziennie, a oprócz tego leki, mizianie, czesanie, zabawa, nie mam kiedy się nudzić :lol:

Na szczęście, tfu, tfu, tfu! aktualnie wszyscy generalnie zdrowi :D oczywiście są jakieś drobne rzeczy, typu doleczanie oczek u Dragona, oczek i uszek u Zuzlika, no i mamy 6 kotów na antybiotyku z powodu zapalenia pęcherza (co najlepsze, to każdy ma inną bakterie, wyszło zupełnie przypadkowo, w ramach kontrolnych badań kotów, nie było zadnych objawów, ale postanowiłam dołączyć do kompletu badań mocz z posiewem od razu i jak się okazuje to dobra decyzja), Dragon przy skakaniu lekko obił sobie łapke i chodzimy na zastrzyki, ale nic poważnego się nie dzieje :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro wrz 22, 2010 20:25 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

8O - no proszę :lol: :lol: Dawno nie czytałam tak wyczerpującego posta :1luvu: :1luvu:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro wrz 22, 2010 20:28 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Najbardziej urzekła mnie Kizia-Mizia :1luvu: matko, jakie ona ma boskie spojrzenie :love:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro wrz 22, 2010 20:34 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Ola no muszę się troche postarać za taka długą przerwę :lol:

Ale o jednym zapomniałam napisać :wink: chodzi o temat zielonogórski, to, ze nic nie pisałam, nie znaczy, że już o tym nie pamiętam. Z Moniką mam głównie kontakt smsowy, bo jak wiecie w ostatnim czasie z powodu pracy to jestem zwykle niedostępna na swobodną pogawędke w normalnych godzinach, albo paskudnie niesłowna co do tego kiedy na spokojnie zadzwonie :oops: :oops: :oops:
Monika kilka razy wysłała mi też maila, wiem, ze wysterylizowała jakieś 2 kocice, nie mozemy się do końca dogadać które to, nie wiem czy je znam. Mówiła mi teraz, ze zostały tam generalnie prawie same kocury na osiedlu. Z powodu całej tej akcji Monika troche się ośmieliła i wiem, ze ma sporą pomoc jeśli chodzi o karmę z inicjatywy :D aczkolwiek n. raz na jakiś czas jej karmę zawozi, to co Monika powie, że jej aktualnie potrzebne. Dziś właśnie do niej pisałam, zeby dała mi znać co potrzebuje i na kiedy, wtedy przekażę n. (ona sama chyba troszke się sama wstydzi z nim kontaktować) i ich znów umówie na odbiór.

Came, witaj :)

Mizia-Kizia :wink: po podstawowe imie to Mizia, a właściwie Miziak :lol: ona ma najbardziej dziewczęcy pysiek ze wszystkich dziewczyn :D

milenap

Post » Śro wrz 22, 2010 20:38 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Matko! 15 własnych pasożytów i jeszcze temat zielonogórski 8O Milenko - szacun (jak mawiają małoletni)

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro wrz 22, 2010 20:57 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Beatko na karme dla zielonogórskich nadal są Wasze pięniądze, którymi nas wspomagałyście :D tylko muszę też uzupełnić rozliczenie :oops:

a co do finansów, to na razie moje zarobki niezbyt się podniosły, sezon był fatalny (jakieś 40% obrotu z zeszłego roku), więc ja, jako ta uprzywilejowana, czyli wnuczka szefa, nadal czekam na część pieniędzy, bo najpierw pracownicy muszą dostać pensje :wink: :lol: ale generalnie żyje nam się tu o wiele łatwiej :D po pierwsze domowymi wydatkami dzielimy się z mamą, kolejnym wielkim odciążeniem są wydatki u weta, naprawde tak taniej i dobrej lecznicy jeszcze nie spotkałam, ceny leków i "usług" to mniej więcej 1/3 tego, co placiłam w zielonej z rabatami kilkuletnimi :roll: poza tym ostatnio bardzo polepszyły się moje kontakty z ojcem (nie zapeszam), a on ma sklep zoologiczny,malutki, więc nie ma zbyt dużych zniżek w hurtowniach i część rzeczy jest taniej w necie, ale jak sie trafiają jakieś promocje (np. ostatnio zwirek) to kupuje przez niego i też zawsze troche taniej.
No i kociska mają co jakiś czas świeżą rybkę za darmo :wink:
I bez szału, ale radzimy sobie :D mamy też pod opieką p. Krysie z bezdomniakami (rencistka chorująca na karłowatość, mama jej już wcześniej pomagała), ale tutaj też weci nam pomagają, zawsze jak mają próbki, to wszystkie takie starsze karmicielki zostają obdzielone :D

milenap

Post » Śro wrz 22, 2010 20:59 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

A to wszystko dzięki Wam Dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu: sama bym sobie z tym nigdy nie poradziła!

milenap

Post » Śro wrz 22, 2010 21:12 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

milenap pisze:...no muszę się troche postarać za taka długą przerwę :lol: ...

Przez grzeczność nie zaprzeczę :mrgreen:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro wrz 22, 2010 21:49 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

Jak to dobrze, że zabers jest grzeczny :wink: :mrgreen: bo inaczej by mi się dostało :lol:

Zmykam Dziewczyny, kuwety, kąpiel i spać :)

milenap

Post » Śro wrz 22, 2010 22:06 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

milenap pisze:Jak to dobrze, że zabers jest grzeczny :wink: :mrgreen: bo inaczej by mi się dostało :lol:

zabers to w ogóle jest "przegrzeczny" :mrgreen: I boski :mrgreen: (a najbardziej to skromny :ryk: )
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw wrz 23, 2010 7:28 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

zabers pisze:
milenap pisze:Jak to dobrze, że zabers jest grzeczny :wink: :mrgreen: bo inaczej by mi się dostało :lol:

zabers to w ogóle jest "przegrzeczny" :mrgreen: I boski :mrgreen: (a najbardziej to skromny :ryk: )

O "faktach autentycznych" się nie dyskutuje :mrgreen:

milenap

Post » Czw wrz 23, 2010 7:34 Re: To my:) czyli ja, mama i aktualnie 15 pasożytów ;)

milenap pisze:
zabers pisze:

O "faktach autentycznych" się nie dyskutuje :mrgreen:

O, no proszę. I wszystko jasne. :mrgreen:

zabers

[poprzednia][następna]